Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buffal0

pieprzyki

Polecane posty

Gość buffal0

mam pytanie: czy mozna w jakis sposob zahamowac pojawianie sie nowych pieprzykow na twarzy/ciele? nie wystawiam skory zbyt czesto na slonce, a wciaz sie pojawiaja nowe (male, ciemne, niewystajace) i to w bardzo roznych miejscach. poradzcie cos....

Gość kurde mam to samo
i równiez sie nie opalam :( Najgorsze ze mam to kurna na twarzy. Niedługo buzie bede miala cala "zapieprzoną" :O

Gość siemsiem
Moze uzywaj kremow z filtrami?

Gość buffal0
ja używam kremów z filtrami, najśmiejszniejsze, że pieprzyki pojawiają się w takich miejscach nawet, gdzie słońce naprawdę nie dochodzi:( i do tego w zimie...

Gość mi kiedyś taka babka
powiedziała że powinnam przejść na odpowiednią dietę i wystrzegać się określonych produktów. Powiedziała też że jeśli dalej bede prowadzić taką dietę jak teraz to będzie mi coraz więcej pieprzy wyskakiwać bo mój organizm w ten sposób reaguje na pewne składniki jadłospisu. Chcę podkreślić że to było 7 lat temu. Diety oczywiście nie zmieniłam. A pieprzy na twarzy mam jeszcze więcej niż kiedykolwiek wcześniej i co jakiś czas wyskakują mi nowe

Gość Aggis
A niby na jaka diete mialas przejsc???

Wiesz ja nawet nie pamiętam tego zbyt dobrze bo to było strasznie dawno. Chyba chodziło o niejedzenie... chleba.. i jeszcze czegoś tam :O Ale ja pomyślałam sobie: Jakże to tak nie jeść chleba ? :O i olałam to. Ale ta babka to nie był żaden dietetyk. Wiem że może to zabrzmi głupio. To była jakaś jasnowidząca, która stawiała diagnozy swoim klientom na podstawie tego że patrzyła na daną osobę i coś tam widziała (co ciekawe robiła to całkiem bezpłatnie). Babka miała swój sklep zielarski więc wiedzę jakąś tam chyba musiała mieć. Chyba się do niej przejdę po latach. ciekawe co teraz by mi powiedziała heh :classic_cool:

Gość Aggis
Uuu, bez chleba to ciezko, rzeczywiscie :D juz lepiej miec pieprzyki

chodziło o to że jak byłam dzieckiem to lekarka miała duże podejrzenia że jestem uczulona na gluten. W sumie po 20 latach nic mi nie dolega oprócz kilku podejrzanych zbieżności. Może mam bezobjawowe uczulenie i m.in. wyskakują mi pozornie takie oto niewinne aczkolwiek upierdliwe pieprzyki. W sumie nie wiem. Kosmetyczka mi kiedyś mówił że mogłaby spróbować je rozjaśnić ale w końcu nie spróbowałam bo szkoda mi było kasy. poza tym co mi po rozjaśnianiu jak w lecie słońca uniknąc nie sposób. A słońce bez trudu je potrafi przyciemnić w krótkim czasie i "zrobić" nowe :O

niestety mam ten sam problem, ale w moim przypadku to chyba rodzinne bo moi rodzice i brat też je mają ;(

Gość To sprawka wątroby
trzeba ją oczyścić i trochę zmienić dietę - za dużo chemii spożywczej w pożywieniu.