Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokocie

jak leczyć rany po kocie?

Polecane posty

Gość pokocie

pogryzł mnie kot i mam bolesne i dość głębokie rany na nodze, czym je posmarować, żeby się szybko zagoiły?

Gość tak samo jak
popsie

Gość jaasia
rany po kocie trudno sie goja

Gość i bylo się drażnić z kotem
:P

Gość use
Masz ślady po ugryzieniu? Serio? Ja często miałam ślady po pazurach, ale te zawsze bardzo dobrze się goiły (trochę to trwało, ale nigdy nie zostawały blizny). Zdarzało się też, że mój kocurek mnie ugryzł, ale po tym nigdy nie miałam rany :O Chyba musiał Cię bardzo mocno dziabnąć ;) I nie zgodzę się z tym, że rany po ugryzieniu czy podrapaniu trudno się goją. No chyba, że kiciuś jest chory, ale to już inna sprawa. Ja w każdym razie nigdy niczym nie smarowałam tych ranek i wszystko pięknie samo się goiło :)

Gość pammy89121721721271
jakby mnie mój pogryzł to by dostał w dupe :P

Gość use
A tak w ogóle to dlaczego Cię ugryzł? To Twój kot?

Gość use
Koty nie gryzą, bo mają taki kaprys :O Zazwyczaj jest tak, że kot ostrzega, że nie podoba mu się np. w jaki sposób go dotykasz i dopiero po jakimś czasie decyduje się na odważniejszy "cios" :P Ale nawet wtedy zazwyczaj drapią czy kąsają naprawdę delikatnie (tak było z moim przynajmniej ;)

Gość pokocie
tak, to mój kot (kotka).. nigdy mnie nie gryzie..a dziś zobaczyła przez szybę olbrzymiego psa w naszym ogródku, zrobiła koci grzbiet.. przechodziłam obok a ona chyba myślała, że chcę ją do tego psa zabrać, nie wiem.. zdarzyło się jej to pierwszy raz a mam ją prawie 4 lata.. to nawet nie są zadrapania, ale głębokie rany od wgryzionych jej zębów, zrobiła to tak szybko i nagle, że nawet nie zdążyłam zareagować.. noga wygląda jakbym wpadła w cierniste krzaki:(