Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viva25

prosze o rade odbiszcie błagam

Polecane posty

Witam wszystkie panie mam takie pytanie od miesiąca biore tabletki antykoncepcyjne po zakończonym opakowaniu dostałam plamienia w 6 dniu przerwy było bardzo małe i bardzo dziwne to raczej taka woda różowa i trwało 3 dni czy to jest normalne?? a do tego strasznie bolą mnie piersi(sutki) to jest takie pieczenie nie wiem dlaczego nawet noszenie stanika jest uciązliwe obawiam sie ciąży bo mialłam taką sytuacje że jedna tableka mogła sie nie wchłonąć zrobiłam testy dwa jeden tydzień po stosunku a drugi 14 dni czy pomimo tego moge być w ciąży

no prosze niech ktoś mi odpisze ja nigdy nie brałam tabletek to nie wiem?

Gość kirstin
nie piszesz jakie byly wyniki testu.takie lekkie plamienie przy braniu tabletek sa normalne mi czasem wystarcza wkladka zamiast tampona, a bolace sutki to moga byc przez tabletki to twoje 1 opakowanie. Ja biore jasmi od 5 miesiecy i bola mnie piersi ale juz sie przyzwyczaiłam

i do tego mam dziwne bóle brzucha takie stopniowo pojawiające sie czy mam sie niepokoić?

Gość tarele morele
to mzoe dlatego ze to jest Twoje 1 opakowamnie! orgazanizm musi sie przystosowac:) ale niepokojacy jest ten bol sutkow...

czyli to może być ciąża nie możliwe żeby ten ból był związany z tabletkami teraz to mnie zaniepokoiłaś

czyli pomimo tego że bystąpiło krwawienie z odstawienia moge być w ciązy coprawda było one skąpe ale czytałam zę tak jest i że nie musi wcale wystąpić

Jaka ciąża??? Bardzo skąpe krwawienie i ból piersi to zjawisko normalne, zwłaszcza przy pierwszym opakowaniu. Organizm musi ieć czas na przystosowanie do pigułek. Opisz jeszcze może dokładniej, dlaczego uważasz, że jadne z pigułek mogła się nie wchłonić i która to byłaby pigułka.

10 tabletka bo miałam wymiaty 2 godziny po dodatkowo mój organizm nie tolerował tych tabletek miałam bomble wielkości paznokcia swędzenie ciała i duszności i lekarz kazał mi je odstawiś bez względu ile mi zostało a zostało mi do końca opakowania 6 tabletek więc odstawiłąm i nie brałam już tych 6 cilestów dostałam po odstawieniu krwawienie w 6 dni i trwało 3 dni teraz mam inne tabletki i narazie jest ok tylko te bóle piersi (sutków) są straszne to takie pieczenie i wrażliwość na najmniejszy dotyk

Gość kirstin
hmm ciezko mi to ocenic ale podobno antykoncepcja jest pewna po zazyciu 16 tabletek

nawet ręką nie idzie lekko dotknąć tak bolą to jest normalne?

dodam że nie kochałam sie z mężen jakieś 5 dni przed odstawieniem

Gość lalapo
po 16 tabletkach??hehe kto Ci tak powiedział??:P tabletki działają juz od pierwszej tabletki ..ale niektore kobiety zachowawczo czekaja tydzien cy nawet miesiąc ale działaj od pierwszej!!

O ile dobrze rozumiem jesteś już w trakcie żażywania drugiego opakowania pigułek, a skoro tak, to nie panikuj, w ciąży nie jesteś, a ból piersi to na prawdę całkiem normalne. One potrafią boleć i to baaaardzo. Tak zupełnie mnie przestawały boleć piersi tak gdzieś po siódmym opakowaniu, tylko, że z każdym opakowaniem bolały coraz mniej, ale trzy pierwsze były straszne. No i oczywiście tabletki działaja o początku, jeśli pierwsza tabletka z pierwszego opakowania była wzięta pierwszego dnia miesięczki.

taka 1 z pierwszego opakowania była wzięta pierwszego dni krawaienia brałam reguralnie tabletki tylko musiałam odstawić bo mój ogranizm ich całkowicie nie tolerował teraz biore inne tabletki i jest lepiej czyli jak dostałam krwawienia z odstawienia to nie mam sie czym martwić?

Kobieto, vivo25---> przecież z tego co piszesz przez cały czas byłaś zabezpieczona pigułkami, to kiedy Ty chciałaś w tą ciążę zajść? To, że przerwałaś tamto opakowanie to dobrze, bo nietolerancja była straszna, ale teraz bierzesz inne i jest dobrze. Gdzie tu widzisz jakiś czas, kiedy mogłabyś zajść? bo ja takiego nie widzę i uważam, że na pewno w ciąży nie jesteś.