Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia14

rozjaśnianie włosów

Polecane posty

Gość asia14
dziekuje szaninko;)

Gość asia14
porobie sobie w lato eksperymenty na wlosach, mam nadzieje ze cos tam wyjdzie:):) dziekuje wszystkim

Gość Black_Blond_Neela
Pomóżcie BŁAGAM!!! Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond, ale dwa lata temu zaczęłam farbować na czekoladowy brąz, potem na ciemny brąz, a ostatecznie na czarny. Ale jak jest się z natury blodn i ma się niezbyt ciemną karnację, to prędzej czy później będzie się chciało powrócić do swojego naturalnego kolorku włosów-tak jak ja. Chcę znowu wrócić do swoich ciemnych blond włosów!!! Podjęłam następujące kroki: 1. Najpierw użyłam farby Garnier "blond"-nic nie dała 2. Potem użyłam farby Garnier Nutrisse Cream "jasny naturalny blond"-też nic dała (obie te farby były bez rozjaśniacza) 3. Następnie użyłam farby Loreal Prefference "do ciemnych włosów" (ultraintensywny popielaty kasztan)-i to też nic nie dało!!! Teraz planuję kupić po prostu rozjaśniacz i nałoże go, bo szkoda mi kasy na cokolwiek innego (i tak wydałam już 60 zł na kłaki-bezskutecznie!!!) Jeśli macie jakiś lepszy pomysł-to błagam-piszcie!!!

Gość do nelly + prosba*
a nie mozesz po prostu poczekac az ci odrasną?? albo isc do fryzjera... skoro zmarnowalas 60 zl to lepiej byloby chyba pojsc do dobrego fryzjera i poprosic go zeby to zrobil. Ja nie farbuje wlosow. Nigdy tego nie robilam i nei mam zamiaru-za badzo niszczy... Mam wlosy brazowe, a bardzo chcialabym miec zloty braz, odcien ciut jasniejszy. Tylko nie wiem co zrobic?? Czy rumianek mi pomoze????? Prosze odpowiedzcie jesli ktos wie:*** !!!

Gość bunery
POMOCY!!! Mam podobny problem jak "do nelly + prosba" czyli: mam wlosy ciemno brazowe a marze o cieplym, jasnym zlocistym kolorze brazu:(( nie chce farbowac. Czy rumianek pomoze?? ?? ?? ?? ?? Czy moze ktos zna jakis inny sposob(najchetniej plukanke) zebym mogla rozjasnic wlosy. ODPISZCIE!!!!!!!! :* :* :*

Gość taaak a tam
mi bardzo wlosy rozjasnia Timotei z bursztynem i z rumiankiem.

Ja 6 lat temu miałam bląd włosy ale mi niestety sciemniały i mam ciemny blad chcialabym miec wlosy takie jak dawniej co mam robic?? czy jesli kupie sobie szampon rumiankowy on pomoze i rozjasni mi wlosy??????????

Gość justyna170
JA ROBILAM SOBIE MIESIAC TEMU DEKOLORYZACJE! JEST TO ZMYCIE CZARNEDO LUB CIEMNEGO KOLORU WLOSOW FARBOWALAM NA CZARNO 3 LATA I MIALAM WLOSY DO POLOWY PLECOW A PO TYM ZABIEGU FAKT FAKTEM MAM WLOSY W KOLORZE JASNY BRAZ ALE SA O WIELE KROTRZE JAK PRZED ZABIEGIE STRZASZNIE SIE PONISZCZYLY I SZCZERZE NIE FARBUJ I NIE ROZJASNIAJ!! ZNISZCZYSZ WLOSY A JA TYLE BYM DALA BY NIE FARBOWAC I MIEC NATURALNE NIE ZNISZCZONE NAPRAWDE! A TAK POZATYM TO POZCEKAJ DO LATA OD SLONCA WLOSY SAME SIE ROZJASNIAJA I STOSUJ SZAMPON RUMIANKOWY W SKLEPIE KOSNETYCZNYM OK 8 ZL TO CI Z CZASEM ROZJASNI WLOSY:)

Gość justyna170
DO Black_Blond_Neela: TAK SZCZERZE TO CI NAPISZE ZE CHOCBYS WYDALA MILIONY NA ZABIEGI NA FARBY NIGDY NIE POWROCISZ JUZ DO NATURALNEGO KOLORU WLOSOW JA WYDALAM 250 ZL NA DEKOLORYZACJE I CO Z TEGO MAM? OWSZEM JASNY BRAZ Z CZARNEGO ALE MOJE WLOSY TO SIANO I NIE KLAMIE DZIEWCZYNY MOWIE WAM SZCZERZE NIE NISZCZCIE WLOSY NAJPIEKNIEJSZE SA NATURALNE I ZADBANE!! AHA I CHCE DODAC ZE TWOJE WLOSY SA PRZEZARTE OD FARBY WIEC WATPIE BY COS IM POMOGLO NIE MASZ JU WLASNEGO WLUKNA WE WLOSACH TYLKO TAM JEST SAMA FARBA WIEC WATPIE CZY UDA CI SIE ZNOW BYC BLONDYNKA :(

Gość justyna170
DO ZUZA: WIESZ TROCHE SIE ZNAM NA WLOSACH I NAPRAWDE JESLI ICH NICZYM NIE FARBOWALAM BADZ NIE FARBUJESZ A CHCESZ MIEC JASNIEJSZE TO SOBIE POPROSTU KUP SZAMPON Z WYCIAGNIEM Z RUMIANKA ALBO ZROB TO SAMA W DOMU:)

Gość Iskiereczka fryzjerka
Do ZUZA: Jesli nei farbowalas nigdy wlosow a naprzyklad chciala bys miec pasemka blond i to jasne to najlepiej uzyc proszek rozjasniajacy z firmy ELGON + woda 6% i wlasnie zdziwicei sie dlaczego taka slaba..skoro do rozjasnianaia uzywa sie min 9 ( to jest bzdura!!) 9% woda zaczynaja sie juz troche spalac wlosy i maja naprawde dziwne efekty, ale okk:) jestem niedoszla fryzjerka w szkole, ale mam juz swoj zaklad i mnostwo klientow......... i do rozjasniania pasemek uzywaam wody 6% i duzoo proszku.... Wtedy to bardziej proszek rozjasnia wlosy niz woda ! i uwiezcie pomaga... wychodza sliczne platynowe wrecz pasemka. Jesli chodzi o calosc wlosow to zalezy jaki masz kolor wychodzacy czyli naturalny.. wiadomo jesli sa to jasne, czyli jak piszesz ciemny blond kolory o do farby dodac 6% wody z dodatkiem 9% pojasni troche....lub zastosowac farbe z rozjasniaczem...jesli bedzie to machon badz czern zaczac od pasemek i schodzic powoli do koloru jasniejszego POLECAM kosmetyki do wlosow z firmy "ELGON" sama je stosuje i moim zdaniem sa najlepsze:) pozdrawiam papusie:)

Gość katrioszka
cześć! chciałam se rozjaśnić włosy mam ciemny blon a chciałabym mieć jasne i szukam porad moze znacie sposoby

Gość myszzzzaaaaaaaaa
dobre sa szampony przeciwłópieżowe splokuja one kolor :) wtedy prosciej jest zejsc z ciemniejszego kolorku do jasniejszego :) mozna rowniez sciagnac kolor ale to radze pozostawic jakiemus dobremu fachowcowi poniewaz jest to troszku skomplikowane....

Gość olcia_x33
hej Wam. ja też mam ten problem. mam łosy ciemne brązowe. jak byłam mała miałam prawie, że jasny blond. strasznie mi ściemniały. dużo czytałam o rozjaśnianiu domowymi sposobami na wielu forach. jedni piszą, że najlepiej zafarbować a drudzy, że spróbować rumianku i cytryny. ja osobiście robiłam tak z cytryną: gdy myłam włosy dodawałam do szamponu kilka kropel soku z cytryny wyciśniętego wcześniej. rzeczywiście włosy się troszkę rozjaśniły, ale minimalnie. ten zabieg powtarzałam przy każdym myciu. robiłam tak przez 2 tygodnie ale to nic nie dało. osobiście jeszcze nie próbowałam naparu z rumianku czy jak to się zwie. dzisiaj zadzwoniłam do mamy i powiedziałam żeby kupiła mi w sklepie rumianek sypany. nie polecam w torebkach, bo moja koleżanka tak robiła i wyszły rude. w torebkach nadaje się do picia a nie rozjaśniania włosów. nie chcę być jasną blondynką, bo i tak wiem, że bez farby to nie wyjdzie. jestem młoda więc nie chcę farbować włosów. moja kuzynka używa szamponu dla blondynek i rozświeltił jej włosy, ale nie rozjaśnił. myślę, że to zależy od koloru naturalnego. z tego co przeczytalam na innych forach najlepiej dziala napar z rumianku rzymskiego (szlachetnego). po umyciu włosów pomoczyć włosy w rumianku przez kilka-kilkanaście minut.a oto jak przygotować napar: 1. zagotować litr wody 2. dolać wodę do 4-6 łyżeczek rumianku sypanego(można kupić w aptece lub skelpie zielarskim) 3. poczekać kilka minut aż zaparzy się i odcedzić nasiona czy co tam jest. 4. odczekać kilkanaście minut aż wystygdnie i przelać do miski. 5. włożyć do miski włosy i siedzieć tak parę minut lub dla lepszego efektu kilkanaście. słyszałam też, że można wycisnąć 2 cytryny i wymieszać z jedną szklanką wody. oblać włosy tym i wyjść na słońce z mokrymi włosami w tym soku. podobno efekty są niezłe. ale na to potrzeba czasu. nie polecam wody utlenionej bo bardzo niszczy włosy i mogą wypaść. nie jestem specjalistką, ale mówię na przykładzie swoim i znajomych mi osób.