Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczesliwia zakochana

co to tak naprawde jest ta NADŻERKA

Polecane posty

tyle o niej słysze ale nie wiem nawet co to jest...jakie sa objawy, jak to wygląda i dlaczego się tworzy???

nie rozumiem, jest to forum własnie o problemach ginekologicznych, a żadna nie pokwapi się, zeby opowoedzoec na pytanie...wy jesteście bardziej obeznane w tych sprawach... ja sie pytam bo nie wiem, nie znam się... to nie sazarty..po prostu chce wiedzieć o czym czytam..jeju

Gość na szczęście
jej nie miałam ale z tego co wiem to nie daje objawów, tworzy się.....i już..... bo taka nasza natura- trudno tu wymieniać jakieś przyczyny no i sama jej nie zobaczysz tylko lekarz w czasie badania

dzieki...🌻

Gość michalinka19
jak chesz dowiedziec sie więcej wpisz hadło nadzerka w google.pl

lekarz odpowiedział mi na to pytanie tak - nadżerka to taka ranka na szyjce macicy, zazwyczaj objawem nadżerki jest stan zapalny czyli grzybica. Ja jestem posiadaczką nadżerki i mnóstwo kobiet też, zdarza się że nawet o tym mie wiedzą. Objawy nadżerki to uczucie swędzenia w pochwie i serowate upławy koloru żółtego albo w odcieniu zielonego. A powdem powstania nadżerki jest najczęściej współzycie płciowe, ale zdarza się że dziewice też mają, np od tamponów albo powodu jakiegoś uczulenia, korzystanie z basenu też czasem jest powodem. Możemy się jej nabawić a plaży siedząc pupą na biasku, zagrożeń jest mnóstwo. są różne zabiegi, które usówają nadżerki, wypalanie, zamrażanie, wypalanie laserem lub można je zaleczyć farmakologicznie. Jesli ma się nadżerkę to dosć czesto przyplątują sie stany zapalne i trzeba w miare regularnie odwiedzać ginekologa. Młodym dziewczyniom lekarze najczęściej dają leki na wyleczenie albo zamrażają - to najmniej inwazyjne metody bo można uszkodzić szyjkę macicy co może byc powodem trudności w utrzymaniu ciąży.

Gość heeeejkkaa
Czesc w czwartek miałam wypalona nadzerke , czy nie wiecie ile to sie goi? mam tylko wodniste upławy.. czy na nich sie skończy? czy spodziewac sie jeszcze jakichś objawów? pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz:)

Gość beeez kituuu
halo halo ja ide to cholerstwo usunąc w czwartek. Czy potem są jakies skutki uboczne????nie wiem! Mojej kolezance z 2 dni było słabo i strasznie ją bolało! Ja wracam prosto do pracy i nie bedę mogła pozwolić sobie na odpoczynek po tym zabiegu. Proszę o odpowiedz jesli to mozliwe! Pozdrawiam

Gość pifpaf
ja tez prosze o dopowiedź , bo zamierzam ją zlikwidować i to akurat wypadnie w trakcie sesj, wiec pasztet jak nic. Ale mam juz dość tych ciągłych stanów zapalnych, bo od kiedy ja mam to przynajmniej raz na miesiąc coś mnie tak piecze i czuje dyskomfort. Wcześniej tego nie miałam.