Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaded

jak mam o tym powiedzieć

Polecane posty

Gość jaded

potrzebuję chyba pójść do psychologa..jak mam o tym powiedzieć, gdzie szukać pomocy. kurcze, sama nie wiem:( podejrzewam depresję.

Gość upupupup
normalnie ,jak czujesz ,ze Ci to potrzebne znajdz nr w ksiazce i sie umów na wizyte nie zaszkodzi,a moze pomoc pozdrawiam

idż najpierw do psychiatry on Ci pomoże i pokieruje Tobą.Ja w chwili załamania tez nie wiedzialam co robić i dzięki bogu zdecydowalam sie pójśc do psychiatry co spowodowało że zaczęłam sie leczyś a tym samym łatwiej żyć.Pozdrawiam

Gość jaded
do psychiatry? to brzmi strasznie...nie wiem gdzie mam sie zgłosić:(

Gość działaj
do psychiatry czy do psychologa ?

Gość jaded
ale mam dopiero 19 lat. mam powiedzieć komuś, może mamie? nie wiem czy ona zrozumie:(

Gość działaj
porozmawiaj z nia szczerze jesli potrzebujesz pomocy nie zwlekaj....

Gość jaded
ale ja nie wiem sama już:( nie cieszą mnie juz te rzeczy co kiedyś, nie potrafie sobie poradzić:( boję się, że ona nie zrozumie, a naqwet jeśli- to ucieknę spod tego gabinetu. Boję się tak bardzo..

Gość jaded
tylko ja boję się, że jak jej powiem, to bedzie afera:(

Gość ja wiem to Ci powiem
najlepiej bedzie jak pojdziesz do lekarza piewrszego kontaktu, powiedz mu o swoich dolegliwosciach i wtedy da Ci skierowanie do psychologa. Psycholog na wstepie zrobi z Tobą wywiad i wtedy albo Cie bedzie leczył on, albo skieruje Cie do psychiatry. Byc moze potrzebna Ci bedzie jakas terapia, pamietaj, ze lekami tylko mozesz złagodzic objawy depresji lub nerwicy.....a to zadna pomoc.

Gość jaded
myślałam, że poradze sobie sama,ale to juz za długo trwa:( i każdy radzi inaczej.. nie chodzi tu o aferę, że mają chore dziecko. po prostu obawiam sie troche reakcji,bo jestem nienaganną córeczką. Ale teraz już nie daję rady. jestem tym wszystkim zmęczona:(

Gość pomaranczowsza
najlepsza metoda to terapia + leki (jezeli specjalisci wywnioskuja taka potrzebe). jezeli uwazasz, ze amam cie nei zrozumie lub bedzie kwestionowac powage sytuacji, to najlepiej idz od razu do poradni.

Aferą się nie przejmuj zajmij się teraz sobą,jeśli czujesz,że powinnaś się udać do psychologa czy psychiatry to zrób to. Poszukaj w swoim mieście na przykład Ośrodka Interwencji Kryzysowej, lub jakiegoś innego ośrodka Zdrowia Psychicznego. Jeśli chcesz skorzystać z terapii bezpłatnie,to taki ośrodek musi mieć podpisaną umowę z Funduszem Zdrowia. Można tam iść poprostu z ulicy,lub zadzwonić i umówić się na piewrszą wizytę. A tak apropo z jakiego miasta jesteś?

Gość jaded
Lublin

Gość jaded
nie wiem czy zdobęde się na rozmowę...:(

Z mamą jeśli nie chcesz nie musisz rozmawiać o tym.... Najtrudniejszy jest ten pierwszy krok,potem już pójdzie gładko;)