Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna zwyczajna

jestem zarażona wirusem HIV... kto jeszcze?

Polecane posty

nikt? dziwne...

Gość anonim zwany Gall
🌼

witam

Gość W jaki sposób się
zaraziłaś ?

Gość gusik
jest dobra strona forum hIV/AIDS wpisz tak w wyszukiwarke

Gość ja nie wiemboje sie sprawdzic
w zeszle wakacje przespalam sie z miejscowym etatowym amantem,jak sie pozniej okazalo (o ja naiwna idiotka,po raz pierwszy poza Europa i zglupialam chyba z tego wszystkiego) taka jedna....jak sie dowiedzialas?tzn wiem ze trzeba zrobic test,ale skad wiedzialas zeby go zrobic? tak sie boje...

Gość kurdupel
Do taka jedna zwyczajna , czy pozwolisz się pocałować ?

Gość znowu zalosna prowokacja
tego sie nie robi nie na taki temat:(

A dlaczego prowokacja??? wiesz ile ludzi wokół Ciebie jest zarażonych, a tobie nawet przez myśl to nie przejdzie, jak robisz u nich zakupy, mówisz im "dzień dobry" na klatce schodowej itp. Prowokacja, tak? bo zarażeni to tylko w broszurkach dla licealistów, coś jak krasnoludki, na żywo nie spotkasz... a to dobre.

do kurdupel pozwolę, jeśli jesteś tego wart... :classic_cool:

test możesz zrobić w każdym prywatnym laboratorium za ok. 30 zł. wyniki masz tego samego dnia. Tam na prawdę nikt na Ciebie dziwnie nie spojrzy, jak powiesz,że chcesz zrobić. W dzisiejszych czasach to tylko dobrze świadczy o człowieku,że jest przezorny.

Gość w dzisiejszych czasach
powinno to być badanie obowiązkowe

jeśli wyjdzie Ci wynik pozytywny wtedy kierują Cię na bardziej szczegółowe badania. Ale nie należy panikować, jeśli w tym pierwszym laboratorium wyjdzie pozytywny. To jeszcze nie jest przesądzone, możesz mieć np. osłabiony organizm i wtedy zdarza się,że wychodzi nieprawdziwy wynik. Dopiero po drugich badaniach możesz mieć pewność.

Ludzie nadal się tego wstydzą, nadal panuje przekonanie,że hiv to tylko geje i narkomani mają. Totalna bzdura!!! naprawdę wielu z was nie zdaje sobie sprawy z tego, ile zarażonych tym wirusem mają wokół siebie. Nieprawdziwe jest też przekonanie,że jak ktoś ma hiv, to zaraz umiera...znam obecnie wiele innych groźniejszych chorób. Jeśli chodzi o hiv , to nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale istnieją już różne leki chamujące rozwój choroby.

Gość tak se pisze
hamujace? ale przeciez sa podobno strasznie drogie a ze skutecznoscia roznie... a sama choroba jest smiertelna... ja sobie z tym radzisz? :***

:-) są całkowicie refundowane, bezpłatne i jedyny koszt z nimi związany, to moje dojazdy do Warszawy, gdzie je wydają. Ludzie coraz rzadziej umierają na aids, coraz dłużej żyją będąc zarażonymi. Wolę mieć hiv niż raka szczerze mówiąc...

niestety przez media i szkolne broszurki hiv nadal postrzegany jest jako coś strasznego, koniec świata... A to przekonaie jest bardzo prymitywne i zacofane. Takie sądy można było wysnówać wiele lat temu,jak wirus hiv był jeszcze nie zbadany i budził wiele kontrowersji.

ostatnio szukałam danych na temat liczby ludzi zarażonych w Polsce i było ich bardzi mało. W porównaniu do innych krajów mamy się z czego cieszyć :) to było jakieś15-20 tysięcy Polaków. To naprawdę niewielki odsetek.

Gość tak se pisze
heh, moze to swiadczy raczej o kiepskiej profilaktyce tzn malo ludzi sie bada itp

Gość bojąca się
Boję się zrobić badania, boję się wyniku, nie wiem co gorsze, łudzić się nadzieją że jestem zdrowa, czy zrobić badania, bo co wtedy jeśli będą zarażona.

Gość ja na bank nie jestem
nosicielka :)

Gość tukan
Przypuszczalnie w Polsce jest grubo ponad 50 000 nosicieli z czego duża cześć o tym nie wie. Coraz więcej wśród nich tzw.porządnych heteryków płci obojga...