Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uśmiechnieta FOCZKA

wkładki higieniczne ?

Polecane posty

Gość uśmiechnieta FOCZKA

dlaczego wykasowano topic? mam pytanie bo mnie to nurtuje. Co w tym jest dziwnego ze używam papieru toaletowego miekkiego i chusteczek zamiast drogich wkładek? ten temat dotyczy higieny. Wkładki 10 szt starcza na kilka dni natomiast papier jest tańszy i starczxa na wiele wiele razy. Nie uzywam papieru szarego szorstkiego ale kolorowego. czy która z forumowiczek również jest tego zdania e taniej dbac o higienę mając papier czy chusteczki? Nie kazdego stac na wkładki a o higienę chce dbac. Prosze o odpowiedzi a nie robienie sobie jaj z higieny.

Gość ninuśka
ja uzywam wkładek po okresie, a tak na codzień tez papier zmieniam. Nie widze w tym nic złego . Dbam o higienę.

Gość maleńka kózka
chusteczki tez sa droższe niż papier. papier tez spełnia funkcje wkłądek i jest tańszy.

Gość FUUUUJ ......
ja nie wyobrażam sobie by codziennie nie używać wkładek :( PAPIER??? Przecież on staje się wilgotny, nieświeży i zaczyna śmierdzieć bo nie wchłania :( Jak tak można :O Przeciez paczka 30 wkładek to wydatek max 6 zł. Mam nadzieję, że to podpucha FUJ :(

Gość Daf nea
Wkładki czy papier czy husteczki. Chyba wazne by dbać o higiene i starc się zmieniac często papier czy wkłądki. kiedys uzywałam wkładek i czasami tez uzywam, jednak bywa ze zastępuje je papierem szczególnie jak pachnie i jest mięciutki:)

Gość proszę ...
może idzcie na forum zdrowie i uroda :O

Gość uśmiechnieta FOCZKA
dlaczego podpucha? jak to wilgotny się robi? Mówiłam ze zmieniam przy każdym podejściu do wc. Ty mając wkładke zmieniasz ją raz na dzień a ja papier za kazdym razem gdy się załatwiam. Chyba bardziej mam sucho niz ty.

Gość uśmiechnieta FOCZKA
kto jest bardziej higieniczny? kto raz na dzień zmienia wkładkę czy ten kto za kazdym razem będąc w wc zmienia papier? chyba jednak paier.

Gość FUUUUJ ......
ja używam wkładek które zatrzymują wilgoć i zapach :P , poza tym jeśli mam jakieś bardziej wilgotnie dni zmioeniam wkładki częściej :) A czy papier nie wywołuje podrażnień przy dłuższym kontakcie ze skóra :( Wiecie nie wyobrażam sobie tego :( to dlas mnie jakieś dziwaczne - papier zamiast wkładek :( Czy 6 zł to naprawdę dużo w trosce o własną higienę???

Gość uśmiechnieta FOCZKA
a co sadzicie o szmacie??/ czy mozna uzywac do tego celu jakiejś strej szmaty np kalesony męza??/ stre oczywiście pociąć na kawałeczki??

Gość FUUUUJ ......
poza tym tytułem wyjaśnienia - papuier toaletowy to nie to samo co wkładka higieniczna - ma inne funkcje i raczej nie został stworzony do trzymania go w majtasach :P A ile Ty razy do wc biegasz że uwazasz że często go zmieniasz??? Jakieś problemy z pęcherzem czy jak??? :P

Gość uśmiechnieta FOCZKA
no latam do ubikacji co godzine napewno. Powiedz mi czemu uwazasz FUUJJJ ze ma inna funkcę niż papier? przeciez tez zapobiega brudzeniu sie bielizny. Wkładka tez przeciez się tak samo brudzi i nasiąka. Moze jest grubsza niz papier ale tez czuć na niej wilgośc mimowszystko

Gość uśmiechnieta FOCZKA
ja chodze po 15 razy dziennie bo mam pęcherz przeziebiony oraz infekcje bakteryjne oraz stulejke, i nietrzymocz oraz luxny stolec:(

Gość przeciez
wkaldki trzeba zmieniac tak czesto jak podpaske! no chyba ze masz czysta ale to wtedy nie wiem po co ja nosisz. a papier nie wypadnie???

Gość uśmiechnieta FOCZKA
papier podklejam sobie do majtek na gumę arabską ach i zapomniałam dodac ze mam również częstomocz:(

Gość uśmiechnieta FOCZKA
papier nie wypadnie tak wsadzam go w prostokąd zwiniety jak wkładka. Podszywacz widze nadal dobrze się bawi. ignorujemy go.

Gość jak wam sie
ten papier trzyma w majtkach? wkładka jest na tasmie i sie nie przesuwa a papier chusteczka moze wypasc

Gość FUUUUJ ......
bo juz sama nazwa wskazuje że jedno z nich jest "do wkładania" a drugie nie. Jeśli nie wiesz jaka jest różnica między nimi to kup sobie paczke wkładek i się zacznij nimi podcierać a papieru używaj zamiast podpasek... Sorry za łopatologię ale juz mnie to drażni :O

Gość uśmiechnieta FOCZKA
zmieniam często ten papier jak tylko ide do ubikacji aby nie brudziła sie bielizna i nie była mokra. tak samo jak wkładki. A wkładki nosisz codziennie ? ile razy dziennie zmieniasz?

Gość uśmiechnieta FOCZKA
kiedys w pracy zabrakło w klozecie papieru i uzyłam do tego celu gazete "Przekrój" :( ps Przekrój " bardzo dobrze powstrzymuje wypływanie luxnego stolca:)

Gość uśmiechnieta FOCZKA
Fuuuj masz podszywacza czy to ty jestes taka niemiła? Wkładając papier zakłądam majtki i nic mi sie nie przesuwa tam. spróbuj.

Gość mnie raz papier
wypadł i to tak dziwnie bo do góry sie przesunał

Gość przeciez
kto ja?? ja uzywam wkladek ale nie mam nic przeciwko papierowi. niech kazdy sobie uzywa czego tam chce.

Gość posłuchajcie
Jesli uzywacie bialego paieru zamiast wkladek to mozecie dobie wiecej krzywdy zrobic niz z tego korzysci. biłay paier jest wybielany chlorem wiec nie jest to zbyt madre zeby go trzymac w majtkach

Gość uśmiechnieta FOCZKA
czy sadzisz że pociete strego kalesony bedą lepsze? A co do chloru to działa on przeciwbakteryjnie i odrazu odkaza mi piczke od grzybicy i pleśni

Gość FUUUUJ ......
nie mam podszywacza. Nie chcę być niemiła ale pytanie o różnicę w funkcji papieru i wkładek mnie obezwładniło. Sorry. Uzywaj sobie czego chcesz - jak ktos napisał najważniejsza jest higiena! Mnie to zastanawia tylko to że papier który ma długo kontakt ze skórą może wywoływać podrażnienia -przecież on nie jest przeznaczony do ciągłego kontaktu ze skórą i to tak wrażliwą!

Gość uśmiechnieta FOCZKA
a po drugie ja uzywam papieru makulaturowego tego szarego

Gość foczka foczusia
zielono- czerwona dobrze słyszałaś. nosimy bo taniej i tez czyściej.

Gość naturalna jadwiga
a ja tam nic nie nosze, przewiew chociaz mam