Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uśmiechnieta FOCZKA

wkładki higieniczne ?

Polecane posty

Gość przecież
a, i czemu tampony odpadają? odkąd 2 lata temu zaczęłam używać,na samą myśl o podpaskach mnie mdli...bleeee

Gość uśmiechnieta Foczka
moze mnie nie stac na takie wkładki i zastepuje je papierem. Jak mieszkałam u mamy i pracowałam miałam kasy jak lodu.....teraz sa kredyty czynsze i opłaty inne. Każdy grosz sie liczy i kombinuje jak co zastapić i czym tak więc nie mam manii kupowania wkłądek , nosze papier. mam świeżo i czytsto i nic nie jest podraznione.

Aha to zaczynacie sie calowac, piescic i tak dalej i nagle mowisz musze isc do kibla :O Nastroj pryska :(

Gość Aga_Jagi
nie no wiesz tak pytam bo jesli uzywaja zamiast wkladki papieru to ciekawie co uzywaja zamiast tamponow??

Gość przecież
no,podobno w starożytnym Egipcie szmaty zwijano na kształt tamponów,więc wolę nie myśleć;-)

Gość korkow od jaboli
No trza oszczedzac, nie

Gość uśmiechnieta Foczka
nie wiem jak one to robią. ja mieszkam z facetem i u mnie toinaczej przebiega niz te które sa samotne i w kazdej chwili moga być narazone na intymności z facetem:P. zapytaj ich jak to jest. ales ty pusta. Myslisz ze jak nosze papier zamiast wkłądek to zamiast tamponu wsadzam watę obwinieta sznurkiem ? tak sobie pomyslałas? nie skomentuje tego.

Gość zamiast
tamponow rolki po papierze

Gość uśmiechnieta Foczka
prostytuki wsadzają gąbke nasączoną cytryna by zapobiec ciązy. Nie mów ze i o tym nie wiesz. jestes z kosmosu czy jak?

Gość przecież
nie pryska nastrój,zresztą on też czasem chodzi do kibla,bo parę razy było tak,że w trakcie nam się siku zachciało,no i wtedy to nastrój pryska naprawdę...

Gość uśmiechnieta Foczka
hahahah ale smieszne. drwijcie sobie a pewnie kazda z was teraz idzie próbowac jak to jest z papierem bo pewnie faktycznie taniej. napewno juz jedna z was poszła próbować. tak wsadzamy rolke papierutoaletowego do tyłka..albo rulonik z gazety.żenada. Nie wolno z wami normalnie rozmawiac. ide stąd.

Gość przecież
ta,gąbkę z cytryną, i pewnie skrobanki co miesiąc???

Gość przecież
tak,ja próbowałam papieru,jak miałam sytuację podbramkową,ale na dłuższa metę nie wyobrażam sobie tego. a na jak długo starcza ci jedna rolka w takim razie? może wcale nie takie to tanie?

Gość 123klaudia321
ja sie wstydze powiedziec mamie ze mam okres i uzywam papieru bo nie wiem jak jej to powiedziec wogole z nia nie rozmawiam na te tematy plisss pomuzcie

Gość mcm
Matko, przecież papier się kulkuje, nawet jak przecierasz suche okulary to robią się takie kuleczki. Nie widzę tego w swojej wyobraźni. Tam mogą zostać te kulki, pójść dalej, papier brzoskwiniowy nie jest nasączany sokiem z tejże brzoskwini tylko jakimiś chemikaliami... I nie mów, że jest taniej... papier kolorowo-pachnący kosztuje ok 3zł za rolkę. Może zacznij używać papieru nie zapachowego za 1,5zł za rolke i zaoszczędzisz na wkładki?

Gość kobietka zgrabna
Witam Was dziewczynki :) Chcialabym sie dolaczyc do tematu poniewaz sama probowalam roznych rzeczy tzw oszczednych :) zgadzam sie z kolezanka ze papier raczej nie pasuje do tego celu poniewaz to jest po prostu papier toaletowy !! :) Probowalam tez wate ale strasznie sie czepia i wysycha :) Niemile uczucie :) Natomiast uzywam takich z materialu np ze skarpetki lub czegos innego:) Zawsze mozna ja wyprac i uzywac od nowa oczywiscie maja kilka takich na wymiane. Co o tym pomysle sadzicie dziewczyny ??

Gość wkładki takie zdrowe też nie s
a wg was te niby supert delikatne wkłądki to zdrowe są i nie naszpikowane chemią??? Ja zazwyczaj wkładek używam przed/po okresie i zmieniam co chwile bo niestety mam tendencje do podrażnień, i czasem jak mam trochę więcej śluzu....ale o wiele lepiej jak np jestem w domu czy coś to dać sobie chusteczke mięciutką i ją co chwila zmieniać niż chodzić cały dzień w 1 czy 2 wkładkach...Ta wilgoć to moze i wchłaniają ale bakterie to też się niestety rozwijają, nie wiem czy wiecie ale żeby nie rozwijały się bakterie to trzeba by wkładke zmieniać co chwile....a niektórzy w 1 cały dzień potrafią przesiedzieć:/ Swoją drogą to nie rozumiem po co ją zakładają....bo na pewno dużo śluzu wtedy nie mają, bo gdyby było więcej to musiałyby częściej ją wymienić , a jak nie ma za dużo śluzu to po co sobie odarzać pipke w kładkach???

A ja...nie wiem jaki jest sens uzywania wkładek higienicznych,prosze się nie smiac;p Od jakiegos czasu używam,ale zapachowych i własnie tylko ze względu na zapach,ale jaką funkcje one spełniają?To chyba jak ktoś nie trzyma moczu czy co? :P

A ja...nie wiem jaki jest sens uzywania wkładek higienicznych,prosze się nie smiac;p Od jakiegos czasu używam,ale zapachowych i własnie tylko ze względu na zapach,ale jaką funkcje one spełniają?To chyba jak ktoś nie trzyma moczu czy co? :P

Gość najtaniej jest używać trawy
przecież jest za darmo - można nazrywać cały worek. zresztą zastępuje też papier toaletowy w jego podstawowej funkcji. tylko burżuje używają papieru - i jeszcze kolorowego

A,już doczytałam.No cóż. Swją drogą- w Biedronce za 40 wkładek płacisz 1.99 zł,nie jest to fortuna,zawsze milej niż papier w majtach.

Gość Karolcia12336
Wkładki higieniczne to super sprawa ale moim zdaniem nie sa potrzebne na co dzień, jedynie przed okresem w te "mokre" dni. Jak dla mnie najlepsze są takie http://www.superkoszyk.pl/product-pol-524-CAREFREE-Wkladki-Flexi-Form-Regular-Cotton-Soft-18-szt-.html , jeszcze sie nie zawiodłam i wcale nie sa takie drogie, szczgolnie tu na promocji. 6 zł na taki okres czasu to nie jest tak dużo i na pewno są lepsze od papieru toaletowego. Spróbuj któregoś razu i oceń czy warto wydac te kilka złotych więcej na coś takiego.Pozdrawiam

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaa373
codziennie noszenie wkladek jest NIEZDROWE!!!!!!!!!!!!! JAkie by to niebyly wyreklamowane,markowe,bawleniane,ozdobne,pachnące,relaksujące i kij wie co jeszcze...!!! NOŚCIE wkaldki poza miesiaczką tylko wtedy gdy naprawde musicie-wazne spotkanie,wyjazd,wizyta u lekarza itp. Skora tam musi odpoacząc...wkaldka jaka by nie byla to i tak pociera narzady rodne mogąc powodowac powazne infkecje...(a slyszalyscie ze np, tampon mogą silnie uczulac?)... wkaldanie papieru w majtki w 21 wieku uwazam za jakies nieporozumienie i ciemnogród!!! ...Niestac Cie na ALWEJSY CZY CAREFOORE za 5-10 zł... To kup sobie 20 sztuk -bella panty za 1,99zl !!! albo jakies biedronkowe 60 szt za 3zl...kobiety nie wkladajcie papieru :O