Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone oczkooooooo

jak fajnie pomalowac ZIELONE OCZY?

Polecane posty

Gość zielone oczkooooooo

zawsze uzywalam fioletow, sliwek, ale teraz chce sprobowac coz z brazem wymysli, ale zeby makijaz byl taki delikatny, naturalny...hmm...podoba mi sie makijaz Brodzik w Magdzie M....moze kojarzycie, ma tak fajnie podkreslone oczy...z tym ze ja mam oczy jasno zielone, jak je ladnie podkreslic?? piszcie prosze bo nie mam pojecia, a widze ze jst tu duzo kobiet ktore znaja sie na makijazu. Dodam ze mam wlosy baaaardzo ciemny braz dosc dlugie cieniowane , regularne czarne brwi sredniej grubosci, a cere jasna, cos pomiedzy takim bezem a zlotawym odcieniem, ale jasnym :D Moze sie to przyda, chociaz nie wiem :) aha mam cien bell mousse kolor 60 taki fajny zloty braz, ale nie wiem czy bedzie mi pasowal...doradzcie mi cos

Gość fliudkowa
Nie jestem specjalistka, ale mam zielone oczy z domieszka brazu wokół gałki ocznej. maluje sie w barwach: -brazu (jasniejsze od strony noska i ciemniejszy braz w na konach powieki), -takze kolor zielony, -równiez siwy, grafitowy. -Ostatnio umalowalam sie na kolor habrowy (nawet ładnie to wyszło, ale takie kolory bardziej pasuje letnią porą), -maluje sie tez różowym i fioletowym.

Gość a wg
mnie filet i tylko fiolet - wszystkie odcienie fioletu - kontrastuja pieknie z zielonym okiem, nigdy - bron boze zielony cień bo to zbrodnia malowac sie takim samym jakie ma sie oko !!!

Gość zielone oczkooooooo
no tak, ale chodzi mi o to, zeby oko bylo wyraziste, ale zeby to wygladalo tak w miare naturalnie :) kiedy uzywam fioletu, to bwiadomo ze to juz mniej naturalnie wyglada, a braz, wydaje mi sie fajny, tylko nie wiem czy taki zloty-braz bedzie mi pasowal?? no nie wiem ,najlepiej by bylo gdybym wyslala zdjecie akies osobie, ktora sie na tym zna i moglaby mi doradzic....

Gość fliudkowa
a dlaczego nie ta zielen...Jak sie umaluje jasniejszym zielonym z domieszka ciemniejszego na boki to wyglada to rewelacyjnie. Ale tak jak napisała "zielone oczkoooo" nie wyglada to zbyt naturalnie. ja przewaznie sie maluje w brazach i to nie jest taki zlocisty braz, bo mi nie pasuje, ja wyprobowalam juz kilka rodzaji brazu i najładniej wygladam w prierre renne (najciemniejszy braz z jednej strony i jasniutki braz) do tego dodaje smuge ingolota brazowego perłowego w kolorze sredniociemnego brazu.

Gość a wg
nie wiem jak u ciebie, ale u mnie fiolet wyglada baardzo naturalnie, bo jest to jasniutennki fiolet, raczej lila ktory klade cieniutko na powieki kreseczka a pozniej roscieram tak ze w efekcie nie rzuca sie z 5 m - bron boze :P nie mowie to o filetach takich mocnych - bo czegos takiego nie lubie !! :))

Gość a wg
ale wlasnie braz tez jest w porzadku :)

Gość zielone oczkooooooo
ja tez uwazam ze mozna fajnie pomalowac zielone oko zielonym cieniem, nie mam tu na mysli takiego w kolorze "zielonej trawki", raczej takie polaczenie zieleni z szaroscia i brazem, inglot ma super cienie w tym kolorze i wyglada to fajnie, ale mnie naszlo na braz i musze sprobowac tylko kompletnie nie mam pojecia jak ten cien nalozyc zeby fajnie wygladalo, i zeby oko bylo wyraziste :)

Gość Dazy
ja również mam zielone oczy i maluje je na fioletowo-różowo ,lub na złoto brązowo , na wieczór ładnie wyglądają też jak gorną powiekę maluję na złoto śliwkowo czarno a d olną powiekę na brązowo ten makijaż wygląda bardzo efektownie:)

Gość welocome_home
o jak ja Ci zazdroszczę, że masz zielone oczy, ale myślę, że makijaż powinien być przede wszystkim dobrze dobrany, tak żeby wszystko do siebie pasowało. A jak chcesz dobrych wskazówek, jak się fajnie pomalować może warto by było się wybrać na darmowe lekcje makijażu, które organizowane są w perfumeriach Douglas ??

Gość sandallss
o słyszałam o tych lekcjach, no i można też dowiedzieć się czegoś na temat pielęgnacji. Super sprawa, bo mam wrażenie, że Polki nie do końca co i jak. W tym tygodniu w C.H. M1 w Poznaniu, wybiera się ktoś?