Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxbz

CZY SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA MOŻE...

Polecane posty

Gość zxbz

po rozliczeniu kosztów ogrzewania według podzielników nadpłatę każdego z lokatorów przeznaczyć na spłatę zadłużeń czynszowych lokatorów nie płacących w ogóle czynszów? Prościej. Mam 340 zł zwrotu za ogrzewanie, płacę czynsz systematycznie, w naszym bloku 49% nie płaci i spółdzielnia m o i m i pieniędzmi chce pokryć zadłuzenie innych!!! Czy ma do tego prawo!

Wydaje mi się, że nie. Szczerze mówiąc wkur...bym sie mocno, gdyby chcieli mnie tak urządzić. Zgłoś się do jakiegos prawnika.

Gość ale cyrktego jeszcze
nie było!!!!! wydaje mi się, że nie może tego zrobić!

NIE MAJĄ TEGO PRAWA!!! Jeśli się nadal upierają, lub już pokryli niedobory twoimi pieniędzmi zgłoś to do federacji konsumentów i poproś o radę...

Gość zxbz
mam nadzieję, że to niezgodne z prawem mieszkanie mam własnościowe, oszczędzam i z jakiej to niby racji mam płacić za osoby nie płacące Federacja konsumentów - dobry pomysł

Gość kurcze nie wiem ale
chyba nie...bo jakim prawem??? to po co te podzielniki ciepła w takim razie? twoje zaoszczędzone ciepło, to twoja kasa, a nie tych co nie płacą czynszu...nie daj się wrobić swoją drogą to spółdzielnia świetnie to sobie wymyśliła

Gość malagosika
pierwsze słyszę, nie ma prawa, chociaż wszystkiego się możesz spodziewać, kto wie co mają w statucie

zxbz - to chyba nie jest tak jak napisałaś. Ten zwrot pójdzie na pokrycie części Twojego czynszu, czyli innymi słowy, czynsz za następny miesiąc zapłacisz pomniejszony o kwotę zwrotu za ogrzewanie czyli o te 340 zł.

Gość zxbz
owszem, ale część z tych pieniędzy spółdzielnia chce zabrać na pokrycie niepłacących, dokładnie 30% mojej nadpłaty...a reszta na moje konto

Gość zxbz
bo 49% lokatorów nie płaci czynszu i PREZES + ZARZĄD wymyślili, ze to my płacący zapłacimy za nich w wysokości 30% nadpłaty bo spółdzielnia nie może mieć strat!!!

Gość Skandal natychmiast
natychmiast pisz do nich, że się nie zgadzasz !!! Koniecznie musisz mieć odmowę na pismie. Dzwoń do tej federacji konsumentów, gazety, lokalna tv, napewno chetnie się tym zainteresują.

Gość to jakaś bzdura i
paranoja

Gość podaj tutej
która to taka beznadziejna, złodziejska spółdzielnia

Gość prawnik tv radyjko
pomogą nie mają takiego prawa, bądz spokojny!

Gość nie no
u nas nadplate za ogrzewanie przeznaczylismy na fundusz remontowy, ale to uchwala wszystkich mieszkancow, bez zadnych takich to jest bezprawie - nikt nie ma prawa zadac, abys ty oplacala czynsz sasiadom

Gość Katarzynka jest taki program
w tv "sprawa dla reportera" ile tam ludzkich dramatów opisują, nie tylko takich...

zxbz - proponuję następujące wyjście, następny czynsz zapłać w kwocie pomniejszonej o 340 zł, czyli o kwotę zwrotu za ogrzewanie i już.

Gość zxbz
i tak zrobię!!!

Gość zxbz
właśnie, przejdę się do Prezesa dadzą przeczytać uchwałę? mogli sobie to tak uchwalić bez wiedzy mieszkańców? zebranie będzie dopiero w czerwcu...a w zeszłym roku nie było takiego cyrku w grudniu na zebraniu nie bylo mowy o takim rozwiązaniu

Gość Wesołych świąt D
A co to kurwa moje wpisy były nie na miejscu ? Było i na temat i bez przekleństw, co to za moderowanie ? Skurwysyństwo.