Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHEMIK

WAZNE-Zna Ktos ŁACINE!!!

Polecane posty

Gość CHEMIK

Potrzebuje przetłumaczyc kilka spraw zwiazanych z leczeniem nowotworu. Bardzo prosze o pomoc... CA MICROCELLULARE PULMONIS DEX. META AD LGLS. MEDIASTINI SUP.DEX. ST.IN TR.CHEMIOTHERAPIAM I EP. POCHP EXACERBATIO. ------------------------------------------------------------------------------------ TKANKA EGZOFITYCZNA PALIATYWNA CHEMIOTERAPIA W SCHEMACIE-- --CISPLATYNA-VEPESID. BARDZO PROSZE O TŁUMACZENIE.jESLI KTOS MA WIEDZE NA TEMAT TEGO CO NAPISALEM TO TAKZE BEDE WDZIECZNY.

Gość CHEMIK
Bardzo wazne!!!!!!!

Gość siemsiem
Nie znam laciny niestety...moze poszukaj tego na stronach medycznych? Albo na forum na www.gazeta.pl o lacinie.

Gość Ninka20
ja znam łacinę ale pod kątem histoycznym ale mam dobrą ksiązke wiec jak nie znajdziesz to daj znac to poszukam tego w słowniku:)

Ninko bylem na innym forum ale pustki tam nie ma nikogo od 28 marca. wiec gdybys byla tak mila i poswiecila troche czasu to bede wdzieczny bardzo.Mozesz na forum albo na poczte jest w nicku. dziekuje slicznie z gory.

Gość lectio latina
Niestety calosci nie potrafie przelumaczyc ale pojedyncze wyrazy nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale pisze to co wiem ca - carcinoma czyli rak pulmonis dexter- pluca prawego st in tr.- status in tracto lub status in tracheotomiam nie wiem ktore ten skrot okresla, bo jesli jest rurka tracheostomijna to to drugie a jesli nie to stan w trakcie chemioterapii POCHP to skrot od przewlekla obturacyjna choroba pluc tylko tyle wiem

Gość shimmery
niestety znam łacinę,ale tylko prawniczą