Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelllla

Czy codzienne mycie włosów przesusza Wam włosy?

Polecane posty

Gość izabelllla

Mam włosy do pasa. Od jakiegoś czasu zaczęłam myć włosy codziennie po prostu dla lepszego samopoczucia (wcześniej myłam co drugi dzień). Mam problem z przetłuszczaniem się włosów, ale tylko tuż przy głowie (wytrzymują około 1,5 dnia później juz nadają się tylko do mycia). Zauważyłam, że włosy stały się przesuszone już tak od połowy. Końce zrobiły się po prostu wysuszone na wiór. Gdy myłam włosy co drugi dzień takiego czegoś nie było. Co ja robię nie tak? Zawsze używam odżywki. Też ktoś tak ma? co na to radzicie?

Myję włosy codziennie odkąd pamiętam i nigdy nie miałam takich problemów. Myślę, że to nie jest kwestia codziennego mycia tylko suszenia włosów suszarką, która przy częstym użyciu może osłabiać kondycję włosów. Albo nieodpowiedniego szamponu.

Gość ja również
myje wołosy codziennie i nigdy nie miałam takich problemów. A czym myjesz włosy? Moze nie używasz żadnych odżywek czy balsamów, tylko jakiś zwykły szmpon

Gość izabelllla
Nigdy nie suszę włosów suszarką. Używam szamponów i odżywek (zewsze) do włosów suchych i zniszczonych.