Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajuuusia

powspominajmy czasy PRL-u

Polecane posty

czy pamiętacie sporty, wódkę vistulę lub popularne.. a może filipinkę, szpilki lub swierszczyk.. a moze macie cos w domu co przetrwalo do dzis z PRL-u???

Gość Klej Guma arabska
A ogóle nie kleił ani nie klei, ale jest z PRLu. ;)

Gość Klej Guma arabska
Spodnie Piramidy

Gość pamiętam papierosy
OPAL to na nich uczyłam się palić;) pamiętam magnetofony szpulowe, mleko i śmietane w butelkach ser i masło solone gumy donaldy a wogóle to uwielbiam tekie tematy :)

Gość mieszany_nie _wstrząśnięty
lizak kodżak, gumy do zucia bolek i lolek, oranżada w woreczku, Teleranek, piątek z Pankracym, Michalki, Reksio i koksowniki zima na przystankach.

Gość wyroby czekoladopodobne

Gość Klej Guma arabska
A ja zbierałam historyjki z Donaldówek. :)

Gość relaksy
do dzisiaj mam buty zimowe RELAKS srebrno szare. Leżą na strychu. :)

Gość Relax
Buty zimowe RELAXy - ochyda, potem różowe Pumy z kieszonkami :D

Gość Klej Guma arabska
Aaa!! Jeszcze jeansy miały na dole w nogawkach takie małe suwaki zakończone kokardką jeansową.:)

mam do dzis kartki na rozne smakolyki np.na czekolade czekoladopodobna:) no i bony dolarowe do PE-WEXU. a pamietacie sporty takie na metry?? to byly papierosy..heh

Gość texas
a dżinsy to czasem nie były spodnie z teksasu? I jeszcze kurtki ze skaju :D

Gość Klej Guma arabska
"Wilk i zając"

Gość Klej Guma arabska
Te jeansy to było takie niebieskie coś, jakby pomazane kredą, na górze bardzo szerokie, na dole bardzo wąskie (efekt piramidy odwróconej) i żeby nogawki mogły być totalnie wąskie, to miały jeszcze suwaki. Normalnie nie dałoby się przecisnąć stopy. To była moda! :)

ach gra wilk i zajac.. jeszcze mialam kucharza co kielbaski na patelni łapał.. co tam komorki teraz...nie dorównuja tej grze.. a takie autobusy jakie są w tym linku to do dzisiaj po Toruniu jeżdżą

Gość klamka
Fakt, te autobusy takie stare nie są jeszcze. A ciekawe czyja to klasa na zdjęciu. Ja mam bardzo podobne zdjęcie:)

O kurcze, ja pamiętam jeszcze odznakę że ładnie piszę, czy coś takiego. Adresy też, najlepszy był ten z klocków Lego, kiedyś dostałam małe pudełko z ludzikiem lub jeden z jakiegoś hotelu w Japonii.

Oo jeszcze przypomniało mi się masło solone. Albo jak mój ojciec przytargał skadś cały worek podpasek, ale była radocha w rodzinie.

a pamietacie takie oranzady w woreczkach z rurka zielone ,czerwone i zolte:) rzucalo sie nimi w podstawowce przez okno fajnie strzelaly bo do picia sie nie nadawaly:)

Gość relaksy
jeszcze mi się przypomniało jak była dostawa towaru w pobliskiej aptece i mama mne wzięła ze sobą- 4 letniego brzdąca- i stałam przed nią i kupowałyśmy watę po 2 opakowania max. Tak że kupiłyśmy tę watę i na koniec kolejki i tak od nowa. Póżniej mama miała całą wersalkę tej waty :) Podobnie z rajstopami- stałam prze dnią i mówiłam "poplosę rajstopy" no ale pomysłowa mamusia nie dała mi pieniędzy żebym zapłaciła... pani dawała te rajstopy a mama na to :"to ja zapłacę za tą dziewczynkę" :) ale mi wstyd było pamiętam, że ta sklepowa się kapnie... :P

Gość zegazegam
ja pamietam takie zapinane plakietki do szkoły granatowe które sie przypinało do ubrania;)