Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona ...

Chomik- smutki i radosci

Polecane posty

Ja chomiki kocham:* A mój nick własnie od imienia mojego obecnego maluszka- Tobiasz:) A wiec tak,ja swojemu maluchowi daje karmę pełnowartościową,podkreślam pełnowartościową firmy Vita*** oraz około raz na miesiąc kupuję mu kolby tej samej firmy. Obowiązkowo w poidełku woda, Okularnico,chomiś nie musi pic jeśli dajesz mu odpowiednio bogate w wodę pozywienie np.arbuz. ja Tobiaszkowi daję jeszczeróżnego rodzaju dropsy,ale to raczej rzadko. Jeśli chodzi o zabawy, Tobiasz w klatce ma kołowrotek i tunelik z pokoikiem,sprytnie domontowane do klatki czasem też daje mu rolkę od papieru toaletowego.Żeby nie gryzł prętów,kupiłam mu wapienko,ale marnie się zdało. W słonecznedni staram sie wycodzic z nim na polko,oczywiście uważając na psy i inne zwierzątka. Wychodze z nim przed blok,czasem gdzieś dalej,mam do tego specjalny pojemniczek,który kupiłam Tobiaszowi na 2 urodziny xD Codziennie staram sie z moim kochanym maluchem spędzac minimum 15 minut. Jeśli chodzi o kupki i siusiu,to miałam kiedyś dżungarka i on niestety załatwiał swoje potrzeby na mnie ... naszczęście Tobiasz tego nie powiela.Gdy był malutki i szłam z nim na pole, a tam dotykały go jakies małe dzieciaki które zawsze przylęcą i wołają:o,chomik,chomik i bez pytania go głaskają robił kupkę.Wtedy transportowałam go w kuli,często w niej lądowały kupki. Na mnie ani razu Tobiasz nie załatwił swoich potrzeb,nie mam z nim zadnych problemów. jest kochaniutki. Apropos zmieniania ściółki ja zmieniam mu raz na tydzień,góra dwa jeśli są upały.Na miejsce które wybrał do siusiania sypie żwirek kupiony w sklepie zoologicznym za około 1zł 80gram.neutralizuje zapach i jest przyswajalny.Często też daje sianko z działki lub kupne. :)

teraz ja coś od siebie...7 lat hoduję te maleństwa,i aby miały ładną sierść podaję raz na tydzień troszkę żółtka ugotowanego zmieszanego z odrobiną lnu,dodatkowo pamiętaj że te chomiczki nie lubią gorąca i lubią zaciemnienie...pozdrawiam

Gość RATUNKUUUU
Chomiczka mi sie okocila, co robic???

Gość RATUNKUUUU
podnoszeeee, czy ktos chce dzungarka za darmoche?

Gość RATUNKUUUU
DZIEKI KU**A