Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak no jak

jak nakładać puder?

Polecane posty

Gość jak no jak

Dziewczyny! Zwracam się do was z prośbą o poradę:))) Może to wyda się wam śmieszne, ale w swoim 22-letnim życiu jeszcze nie używałam pudru. Noszę się z zamiarem kupienia sobie MaxFactor Creme Puff. Tylko po pierwsze: jak wybrać kolor w sklepie, żeby nie był ani za jasny ani za ciemny? A potem... jak prawidłowo taki puder nakładać? To jest chyba w kamieniu.. ale same rozumiecie, nie znam się na tym i nie wiem na 100%. No ale pewnie znacie ten produkt. Używa się do tego pędzelka czy gąbki? Czy pod ten puder powinnam coś dać oprócz normalnego kremu (używam matującego)? Jak uchronić się przed efektem "maski" na twarzy? szyję też przypudrować? Każda rada będzie dla mnie cenna!

Nie wiem za bardzo o jakiego rodzaju krycie Ci chodzi, bo raczej zapomnij o mocnym przy tego rodzaju pudrach. Jak cos robi wszystko, to znaczy, ze niczego nie robi do porzadku. Efektu maski raczej nie uzyskasz, chocbys chciala ;-) ale dla wzmocnienia efektu mozesz nalozyc ten puder zwilzona lekko gabeczka (normalnie zas pedzelkiem, albo puszkiem). Naloz go sobie standardowo na oczyszczona, pokryta cieniutka warstwa kremu cere.Jesli dobierzesz odpowiedni odcien nie bedziesz musiala pudrowac szyi (odcien jak juz, niech bedzie jasniejszy, choc odraaadzam. Ciemniejszy baardzo niekorzystanie wyglada i postarza). Babki w sklepach zazwyczaj proponuja dobranie odpowiedniego koloru na wierzchu dloni, ale nie ejst to miarodajne, bo przeciez ten puder nie bedzie na Twojej rece tylko na buzi. Jesli przylozysz reke do twarzy zobaczysz, ze maja one lekko inny odcien. Najlepiej wybrac kolor pudru nakladajac go lekko na skore na zuchwie, miedzy koncem policzka a szyja. Wtedy bedzie on optymalny. I jeszcze na koniec mala rada. Unikaj odcieni wpadajacych w roz, bo często zarózawiaja cere do tego stopnia, ze powstaje tzw. efekt świnki. Pozdrawiam!

puder najlepiej wybrać w takim samym odcieniu jak Twoja skóra więc jeśli można wypróbować to należy zrobic to delikatnie na policzku lub na czole (nie na ręce jak to kobity robią) sama zobaczysz który Ci pasuje. Dozwolona różnica to 1 ton :) 1 ton jaśniejszy puder od swojej cery lub ciemniejszy, żebyś nie wyglądała dziwnie.Przeważnie są namiary np nazwa ,,natural beige,, wiadomo jeśli jesteś raczej o jasnej karnacji nie wybierzesz opalonego. Puder fluid i compakt nakładamy gąbeczką albo palcami gąbeczka chłonie więcej więc ja nakładam palcami ale dokładnie(jeśli na specjalne okazje można użyc gąbeczki wtedy makijaż się dłużej utrzyma)do pudru w kamieniu odpowiedni będzie pędzel. prawidłowo przed nałożeniem makijażu myjemy twarz,mleczko, tonk, baza np krem matujący czekamy aż się wchłonie i wtedy nakładamy delikatnie fluid, potem można utrwalić pudrem sypkim transparentnym na przykład, albo delikatnie rozświetlającym, do tego celu służy puszek. Och nie wiem czy wyjaśniłam jasno ale polecam stronke wizaż.pl 🖐️ za ewentualne błedy w pisowni przepraszam spieszy mi sie a uwielbiam makijaż👄

Gość jak no jak
dziękuję wam bardzo :) a czy pod oczy też się ten puder nakłada, czy raczej nie jest to wskazane? bo w sumie powinno być chyba równomiernie na całej twarzy, ale z drugiej strony na większości fluidów (nie wiem jak na pudrach) piszą, żeby nie stosować pod oczy. mi zależy głównie na zmatowieniu i wyrównaniu kolorytu, nic nadzwyczajnego, mam nadzieję, że ten puder sobie poradzi - chyba, że polecacie inny (wybrałam ten, bo miał pozytywne opinie odnośnie tego, że nie zatyka porów - a mi często coś niestety na twarzy wyskakuje i nie chciałabym pogorszyć sytuacji). jeszcze raz bardzo wam dziękuję:)

Zastrzelilas mnie z tymi oczami. Hm. Ja nakladam tez pod oczy i na powieke (wtedy sie mniej osypuje cien do powiem no i kredka lepiej sie trzyma) i jakos nigdy nie spotkalam sie z opinia, ze to cos wadzi. (tym bardziej, ze jesli chodzi o zlagodzenie cieni pod oczami to i tak nic nie zastapi korektora). Co do zatykania porów... ja mam podobny problem. Cere mam normalna-wrazliwa i miejscowo zatkane pory (nos!!!) :/ Powiem Ci jednak, ze zauwazylam, ze tak naprawde nie sam puder a ilosc tego pudru ma znaczenie. Ja niemal codziennie uzywam i podkladu, i pudru sypkiego, a do tego w ciagu dnia jeszcze w kompakcie i naprawde nie widze pogorszenia stanu skory - ale robie regularny peeling no i zaraz po przyjsciu do domu zmywam wszystko z twarzy i nakladam krem nawilzajacy. Mysle, ze sama zauwazysz, czy ten puder akurat daj ci to, czego oczekwialas. Jesli bedzie zbyt malo efektywny, pewnie bedziesz musiala siegnac dodatkowo po fluid albo podklad. :) Zycze powodzenia! I pozdrawiam!