Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PE-ZET

czy jest taka mozliwosc ze...???

Polecane posty

Gość PE-ZET

Zaznaczam ze jestem facetem i "cos tam" wiem o okresach itd;) no ale jak widac - nie wszystko;) Mam pytanie odnosnie takiej sytuacji: zalozmy ze dziewczyna ma okres regularnie - co 28 dni - i na dzien przed okresem uprawia seks... czy istnieje taka mozliwosc ze nastepnego dnia dostanie ores pomimo tego ze w wyniku tego co sie stalo dnia poprzedniego zaszla w ciaze?? Mam nadizeje ze moje pytanie jest dosc jasne ;) Z gory dziekuje za odpowiedz

Gość Internetowa
To bardzo mało prawdopodobne...

Gość PE-ZET
ale mozliwe?? a co z sytuacja gdy ta dziewczyna lyka tabletki anty??

Gość boroboro=p
gdy lyka to nie zachodzi w ciąze:P

Gość aga1111111
nawet jeśli zaszła w ciążę, to i tak dostanie okres. Są przypadki, że przez kilka m-cy kobieta w ciąży ma okres.

Gość PE-ZET
ale ja nie pytam o "przypadki" tylko jak jest zwykle.. jaka jest regu\ła, jesli jakas istnieje??:>

Nie zajdzie w ciąze jezeli kochaliscie sie dzień przed okresem...Wtedy dni są niepłodne...a jak juz sie zachodzi w ciąże to okres zanika( choć są wyjatki)

ja sie kochałam dzien przed okresem i jakos okres wystąpił o czasie , moim zdaniem nie ma mozliwosci zajsc wtedy w ciąże bo są dni nie płodne

Gość giitess
pewnie, po okresie tez są niby niepłodne,a moja kolezanka zaszła w ciaże,,,a lekarz jej na to ze nie ma reguły!! tez mi sie wydaje ze nie moze wtedy zajść w ciąże,ale pamietaj ze 100 % pewnosci nie ma nigdy! tu nie istnieją 100 % reguły drogi kolego ;)

Gość pifpaf
jejkuuuuuuuu alez wy macie wiedze!14 dni pzred okresem są dni niepłodne i nir można wtedy zajść.A tuż po miesiaczce lub nawet w czasie okresu czasem może by ćowulacja już i dlatego wtedy można jesli kobieta ma krótkie cykle np 23-25 dniowe lub mniej , jeśli ma cykle 28 dniowe to owulacja jest ok 14 dnia cyklu ale juz 9 dnia seks moze skonczyć sie dzidziusiem , a u kobiet z cyklami dłuzszymi jak 28 dni owulacja jest póżniej i automatycznie więcej jest czasu na bezpieczny seks.Ale te 14 dni przed okresem to praktycznie bank. No pomijam wyjątki róznych anomali ale chyba mówimy o regułach.

ale ty pif paf nagadalas gluypot!!!! wlasnie 14 dni aprzed okresem dokladnie wtedy ma siiei owulacje!!!!

Gość PE-ZET
no wiec jak jest bo juz sam nie wiem :/:/:/ i co to je ta owulacja dokladnie :D:D ;)

Sluchaj, kobieta jest w cyklu tylko kilka dni plodna- jakies 3-6 dni przed owolucja i 2-3 dni po. A teraz co to jest owolucja? To jest uwolnienie jajeczka do jajowodu. Czyli w wyniku owolucji jajeczko zaczyna wedrowac po jajowodzie i tylko wtedy mozliwe jest zaplodnienie. Jajeczko zyje ok. 24 godziny. U kazdej kobiety owolucja wypada inydiwualnie na rozne dni- zwykle gdzies w srodku cyklu. U jednej bedzie to ok. 10 dni po okresie, u innej ok. 20 dnia- zalezy ile trwa u niej cykl. PO owolucji wlasciwie sa juz dni nieplodne. A wiec te ok. 2 tygodnie przed nastepnym okresem sa bezplodne. W zwiazku z tym jest niemozliwe, zeby zaplodnienie nastapilo na dzien przed spodziewanym okresem!

Gość pif paf
do KAtka 2006 - hymmm wcalaenie bo mam racje, całe 14 dni-czyli 2 tygodnie przed okresem kobieta jest niepłodna, owszem jesli kobieta ma regularne cykle 28 dnioe to tak dokladnie 14 dnia cyklu i 14 dni pzred okresem jednoczesnie kobieta ma owulacje, ale jak kobieta ma np cylke 34 dniowe to owulacja jest juz 34 -14=20 ok dwudziestego dnia. 14 dni pzred okresem wydzielany jest progesteron i wtedy kobieta zajsc w ciaze nie powinna , a jak nie wiesz to spytaj sie ginekolaga która znas ma racje.

Gość pif paf
ps. mówiąc 14 dni przed okresem nie mam na myśli jednego tylko dnia ,ale ciąg cztermastu dni nastepujących po owulacji. . Bo chyba błędem byłoby mysleć ,ze kobieta ma owulacje pzre 2 tygodnie, prawda?.PO owulacji przecież realnie musi być jeszce czas na rozwój ciałka żółtego ciążoweo lub miesiaczkowego i jest to właśnie czas niepłodności u kobiety.

Gość Gała
Słuchajcie mam pytanie... ile kosztuje mniejwiecej test ciazowy??

Gość Gała
bo wlasnie ja tez kochalem sie z dziewczyna 1 dzien przed okresem i nie jestem pewny czy nie zaszla ona w ciaze