Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviviviviv

Szczeniak pcha sie do lozka- co zrobic?

Polecane posty

Gość viviviviviv

Codziennie rano, przed 5. Mamy 2 sposoby: albo kazemy isc mu na miejsce ( dodam, ze spi z nami w sypialni) albo udajemy, ze spimy i wtedy sie zniecheca, po czym wraca na swoje poslanie. Jednak zawsze nas obudzi.... Pewnie nie bez znaczenia jest fakt, ze u hodowcy czasem spal w lozku z wlascicielami Zastanawiamy sie czy nie zmienic mu miejsca na poslanie - w przedpokoju, lub tez wtedy kiedy nas budzi dopiero zamykac go do czasu gdy sie uspokoi w innym pomieszczeniu. Jak najlepiej? Prosze o rady doswiadczonych ;)

Gość lycynka342
po co ci szczeniak jak go trzymasz osobno? to zwierze stadne a ty chcesz go maluszka zamknac osobno i myslisz ze on bedzie szczesliwy w takim domu ?? jak jest maly to do lozka go na koc i juz, przynajmniej nie zniszczysz mu psychiki

hmmmm ja mam psa od 4 lat - kupilam ja (suczka yorczek miniaturka) jak miala 6 tyg ..i od tamtej pory spi sama na swoim poslaniu , w innym pokoju... raz na jakis czas biore ja do siebie ,ale nigdy mnie nie budzi ..... lycynka ... dobrze sie czujesz ?

lucynka, Ty to sie słabo znasz na zwierzetach, co? Przyznaj sie lepiej, a nie kel takie bzdury. Zniszczyć psychikę nie śpięc razem z psem...co za brednie. Rzeczywiście posłanie w przedpokoju mogłoby rozwiązać problem, ale nie całkiem. Być moze poświęćcie miesiąc na to, żeby za każdym razem jak was obudzi zamykać drzwi od sypialni i zosawiać go za drzwiami. Po miesiącu, a może nawet wcześniej przestanie :) gwarantuję. Tyel, ze jescze z miesiąc się będziecie musieli przemęczyć, ale może warto. :)

jak go zamkniesz poza sypialką, to będzie wył pod drzwiami ja nie znalazłam sposobu skończyło się na tym, że przeniosłam się na podłogę, żeby mnie 25 kg boksia z łóżka nie zrzucała :) (niechcący oczywiście)