Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola lat 5

W JAKI SPOSÓB OSZCZĘDZAMY WODĘ

Polecane posty

Gość Ola lat 5

W JAKI SPOSÓB OSZCZĘDZAMY WODĘ wypowiedzi dzieci z grupy II Ola Gieroń - lat 5 "... Zakręcam mocno kran, gdy się umyję..." Kacper Mróz - lat 5 "...Kąpię się w domu pod prysznicem..." Marta Hermanowska - lat 3 "...Wodę mam w kubku. Kran zamknięty..." Ewelina Kalotka - lat 4 "...Mocno zakręcam kran, żeby żadna kropla nie spadła..." Karolina Panek - lat 4 "..Jak myję zęby mam wodę w kubku, a kran jest zakręcony..." Wiktor Książek - lat 5 "...Zakręcam krany mocno..." Kacper Dajnowiec - lat 5 "...Oszczędzam wodę - zakręcam kran..." Maciej Kaszorek - lat 5 "...Zakręcam kran, gdy myję zęby i jak się kąpię..." Krystian Dobrzański - lat 5 "...Mocno zakręcam krany, żeby woda nie kapała..." Aleksander Petka - lat 4 "...Myję się pod prysznicem..." Wiktor Mierzwa - lat 5 "...Jak myję ręce mocno zakręcam kran..." Weronika Pawlak - lat 4 "...Oszczędzam wodę bo za nią płacę..." Marcin Czerwiński - lat 4 "..Jak myję zęby zakręcam wodę..." Sandra Stelmachowicz - lat 5 "...Płacimy za wodę dlatego zakręcamy krany gdy myjemy zęby..." Łukasz Cholewa - lat 4 "...Jak myję zęby mam wodę w kubeczku..." Patryk Bednarowicz - lat 5 "...Myję się pod prysznicem, zakręcam krany, żeby woda nie kapała..." Marta Sikorska - lat 5 "...Jak myję zęby mam wodę w kubeczku, a kran jest zakręcony..." Jakub Makowski - lat 5 "...Myję zęby i mam wodę w kubku..."

Gość Zenona
Ja tam wody w ogole nie uzywam.

Gość Paweł_PP
fajne dzieciaki :)

Gość Chlapidło
Ja kupilam teraz baterie bezdotykowe oras electra i zuzywamy dużo mniej wody. niz kiedys.

Gość pudełeczko pełne snów
a ja spuszczam wode tylko po grubszym interesie i to wodą z wanny pozostałą po sobotniej kapieli wszystkich członków rodziny od najmniejszego do największego

Gość tu ladnie wyszla
dziwne za zimna wode sie nie placi przeciez?;)

owszem płaci sie - za scieki poza tym płaci sie czy nie, w krajach afrykańskich każdy litr jest na wage złota i grzechem jest marnotrawienie wody

Gość tu ladnie wyszla
ale co z tego ? ta woda ktora zaoszzedzimy nie zostanie wyslana do biednych krajow:(

to nic ale nie wpadnie do scieków; nie bedzie trzeba jej oczyszczać

Gość szympansikkkk
chlapidło...i jak sie sprawuja takei baterie? rzeczywiscie da sie na tym oszczedzac wode? oras to te takie kubistyczne fajne ksztalty ma, moja znajoma ma w mieszkaniu, ale tradycyjne, nie bezdotykowe. fajny efekt daja.

Gość Chlapidło
Bezdotykowe sa najlepsze i moim zdaniem także ich wygladowi nie mozna nic zarzucic. Po pierwsze woda leje się tylko wtedy, gdy musi, po drugie, takie rozwiązanie jest duzo bardziej higieniczne niz zwykłe baterie.

Gość weronicze
Ja sie podłącze do tematu baterii. Te oras elektra nie naleza do najtańszych. ale podejrzewam, ze jakosciowo są dobre. Cena o tym swiadczy ;) A co z programowaniem takiej baterii. Trzeba ja samemu ustawiać?

Gość Gordonn
Takie baterie maja zazwyczaj oprogramowanie, nie trzeba nic samemu robic. Ja tez mam zamiar zainstalowac krany bezdotykowe, bo placimy za duże rachunki za wodę, Poza tym wydaje mi się, że cos czego uzywa się na salach operacyjnych, musi byc higieniczne:)

Gość muszkieter
no nie ma mozliwosci ponownego zanieczyszczenia rak po myciu, bo nie trzeba dotykac kurka, ktory sie pier odkrecalo bdurna reka. fajna sprawa a elektry wcale nie sa bardzo drogie.