Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparatka_mloda00

Czy bez względu na wadę aparat wyprostuje ząbki?

Polecane posty

Gość aparatka_mloda00

Noszę aparat od 2 stycznia i wcale radykalnych zmian nie widzę i martwię sie, a jesli aparat nie pomoze ? Bo niestety wady małej nie mam :/ Moja matka cały czas mi mówi : mam nadzieje ze nie wyrzuciłam kasy w błoto i dwóch piątek które wyrwałaś. I mam pytanie do Was: czy każdą wadę da sie wyprostowac? I kiedy w koncu ta czwórka bedzie sie przesuwała ? A moze sie przesuwa tylko powoli a ja tego nie widzę ? Sama juz nie wiem co o tym myslec. Bo chodzę do specjalisty a nic nie widzę jakoś szczegolnie. A jak to u was bylo ?

Gość aparatka_mloda00
Nikt nie odpowie ? :(

odpowiem:) nosilam aparat jakies 7 lat temu i chwala Bogu ze istnieja!!!!! nie martw sie na efekty troche trzeba poczekac np trojke mialam calkiem wybita z luku a teraz siedzi razem ze wszystkimi i pieknie wyglada. W ogole super efekt. Nigdy nie jest powiedziane ile trzeba nosic aparat, ogolnie nosi sie tak dlug az wszystkie zeby sie dobrze \"ponastawia\" w łuku no i oczywiscie do zgryzu tez. Najlepiej to jesli masz jakies watpliwosci to porozmawiaj ze swoim ortodontą przy nastepnej wizycie. Powinien ci wszystko wytlumaczyc. Ja nosilam prawie 1.5 roku ale np moja kuzynka 2lata czy nawet z hakiem. Bardzo wazne, powtazam bardzo wazne jest zebys po zdjeciu aparatu nosila ten zdejmowany tyle ile lekarz zaleca. Aha powiedz swojej mamie ze na pewno nie sa to zmarnowane pieniadze wrecz przeciwnie, jesli masz nierowne zabki to jest to cos wspanialego i dziala!!!!!

Gość czarna inez21
ja też mam aparacik.tylko że ja nie wyrywałam tylko rozszerzam sobie szczękę hyraxem.tak więc ja też mam niemałą wadę,aparat mam od 23 marca i na dole już widzę efekty tzn.cała moja rodzina bo robię sobie zdjęcia tak co 2,tyg.,co mąc.podobno na górze wolniej to wszystko przebiega:(

Gość czarna inez21
ja pytałam mojej orto czy one sie wyprostują czy jednak jakies krzywosci zostaną:)to powiedziała że po to zakładamy aparat żeby je wyprostować.więc mam taką nadzieję.a ile twoje leczenie ma trwac?powiedziaa Ci orto?

Gość aparatka_mloda00
Powiedziała ze leczenie bedzie troche dłuzsze bo około dwa lata i dwa miesiace. No tylko ze ja mam jak widze duzą wade :/

hej, na pewno Ci sie wyprostuja zabki, jesli chodzisz do dobrej specjalistki (specjalisty) to bedziesz miala na pewno sliczny usmiech po calym leczeniu. Ja tez mialam spora wade, nosilam aparat dokladnie 2 lata i 2 miesiace, bardzo szybko minal ten czas, pocierpialam troche... ale teraz moge sie szeroko usmiechac bez skrepowania :) pozdrawiam

Trochę to dziwne że nosisz od stycznia i brak efektów. Ja miałam naprawdę krzywe a efekt zauważyłam i to znaczny już po 2 miesiącach aż sama byłam zdziwiona ale może to zależy od wady? sama nie wiem. Noszę już pół roku i ząbki są praktycznie proste. Wyrwane miałam dwie czwórki i były spore dziury ale pomału robią się coraz mniejsze. Całe leczenie ma trwać 1,5 roku. Pozdrawiam serdecznie i bądź dobrej myśli na pewno efekty będą ale to też zależy od dobrego ortodonty.

Gość aparatka_mloda00
To znaczy jakieś tam efekty są ale te dziury wciąż pozostają jakie były. Bo np. wcześniej to troszeczkę nachodziły na siebie jedynki a teraz sie juz rozsuneły i wydaje mi sie czasem ze ta trójka juz troche zeszła na dół, albo może to tylko moje wrazenie ? Sama juz nie wiem. W wtorek mam wizytę to moze lepiej zapytac lekarkę czy jest jakas poprawa ?

spokojnie.. i tak go teraz nie zdejmiesz :P wiec poprostu czekaj ile masz czekac... nie musisz od razu widziec zmian... moze zobaczysz je za miesiac? moze jutro? a moze za 3 miesiace...rany chryste nie panikuj dziewczyno.. aja mialam ogromna wade... nie wyrosly mi na dole dwojki stale.. na gorze sa bardzo male..i zeby mialam koszmarnie krzywe... moja ortodontka sprowadzila dla mnie profesora z czech zeby obejrzal moja wade... aparat nosilam dwa lata, 27 stycznia zdjeli mi.. powiem wam.. ze mam prawie hollywoodzki usmiech :)

oh, widze ze tu sie podaje z dokladnoscia do miesiecy czas noszenia aparatu :P wiec po podliczeniu stwierdzam ze nosilam 2lata i 5 miesiecy :) nie oceniaj juz teraz efektow.. zobacz co bedzie za rok.. wtedy dopiero zacznij myslec czy cos ci przyniosla ta kuracja ;) pozdrawiam