Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja cos powiem

ile moze kosztowac drzewko bonsai?

Polecane posty

Gość ja cos powiem

Gość nie pamietam dokladnie
polecam odwiedzic castorame-tam maja, jak nie bedzie to zapytaj o najblizsza dostawe.

Gość ja cos powiem
eh :( tylko u mnie w miescie nie ma castoramy.. ;( a myslicie ze moga sprowadzac np kwiaciarnie? badz te szkólki ogrodnicze?

Gość ja cos powiem
własnie przegladam...hmmm... tylko wlasnie tak myslalam w sumie o tym zeby kupic gotowe, a nie z nasion... czy te nasiona na allegro sa pewne? wyrosnie cos z nich?

Gość ja cos powiem
nie pytałam jeszcze w kwiaciarni... ale ciekawe czy oni by sprowadzili juz wyhodowane, czy tylko nasiona...hmmm

Gość z nasion nie wyhodujesz bonsai
to nie jest roslin tylko sposob jej prowadzenia tak,zeby wygladala na male drzewko. W sumie od biedy nozesz sama wyhodowac, czytalam ksiazke o tym, tyle,ze duzo zachodu. Ja bonsai nie lubie, dla mnie jakies chore , nienaturalne, biedne drzewko. Jesli chcesz miec takie w domu, wybierz sobie kzaczek o nietypowym ksztalcie, podetnij i efekt podobny. Do kupienia od jakchs 100zl w gore

Gość ja cos powiem
to nie dla mnie ;) tez kiedys natknelam sie na jakas ksiazke o tym, i rzeczywiscie zanim by cos z tego wyszlo, tzreba czekac na efekt. dlatego bardziej mnie interesuje juz wyhodowane drzewko... wiesz... pewnie gdybym krzaczka podciela byc moze i cos byc podobnego wyszlo, ale chodzi o to zeby to nie byl krzaczek tylko to drzewko... bo to na prezent ma byc ;) mowisz ze od 100zł? fiu fiu sporo... eh :(

Gość jejeje
Możesz kupić taniej. Ja też dostałam pół roku temu (kupione w kwiaciarni za ok 40zł) jednak było już w nienajlepszym stanie i właśnie kończy swój byt :( Wczoraj kupiłam sobie w Nomi młodego ficusa i z niego mam zamiar robić bonsai :)

Gość mokka 1
ja kupiłam w poprzednim roku za 80zł całkiem spore drzewko od ludzi którzy zajmowali się hodowlą tych roślin; nie radzę kupować w hipermarketach, bo najczęściej są źle przechowywane i krótki jest ich żywot; skąd jesteś?

Gość a ja oglądałam kiedyś
program o bonsai i tam mówili, że takie drezwko (prawdziwe) kosztuje ok 4-5tys zł :o

Gość Jullia30
Poszukaj jakiegoś bonsai sklep! To najlepsze rozwiązanie, masz konkretne drzewka, ceny i możesz zapytać o to co jest ważne jeśli chodzi o pielęgnację drzewek. Osobiście polecam Ci http://bonsaiogrodowe.pl/ ponieważ sama kupowałam tam drzewko i jestem bardzo zadowolona. Obecnie mam 3 drzewka i wyglądają cudownie na ogrodzie koło domu.

Gość gość
Zerknij na ofertę www.iglaki.agro.pl , mysle ze mogą mieć cos takiego w swojej ofercie. Maja spory wybor w atrakcyjnych cenach.

Ja osobiście jestem zwolennikiem pozyskiwania bonzai z natury, ale żeby takie drzewko znaleźć trzeba się trochę nachodzić. Moje najfajniejsze drzewko znalazłam w szkółce drzewek, stało gdzieś pod płotem przeznaczone do kasacji. Przygarnęłam, zadbałam i odwdzięczyło się.

Gość gość
bonsai mozna zrobić z wielu drzew. Ceny są przeróżne. Jednak ja jestem zdecydowanie bardziej zainteresowana drzewkami do ogrodu, np owocowymi! Bardzo polecam Wam te od http://www.drzewkawaleczek.pl/