Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babka starej daty

pierwszy raz z kartą do bankomatu

Polecane posty

Gość babka starej daty

Jak wskazje mój nick, jestem troszkę zacofana. Jutro muszę iść do bankomatu i skorzystać z karty, ale nigdy wcześniej tego nie robiłam. Czy mozecie mi opisać krok po kroku, jak to wszystko wygląda? Tylko bez głupich żartów

Gość jak włożysz kartę
to bankomat sam będzi ci dawał instrukcje,spoko

Gość kazik2123
wkładasz kartę w szparkę (ale w tą w bankomacie hehe :D) i posługując się klawiszami z bankomatu odpowiadasz na zadawane pytania, proste kartę wkładasz tak, żeby numer na karcie był na wierzchu i na lewej połowie mo i musisz mieć PIN do karty, takie cztery tajne cyferki :p

Gość oko
ja mam visa elektron, wkladam kartę , wyswietla sie napis, wpisuje pin i akceptacje , potem pytają o kwote, naciskam odpowiedni guzik (tam pisze ile, więc ten odpowiedni) i znowu pyta czy wyplata gotówki , ja znow przyciskam i czekam. Najpierw wyjdzie karta, potem forsa, mozesz tez chciec wydruk

Wlasnie. Najwazniejesze to wlozyc karte do bankomatu, powinien ja \"polknac\". Potem sie wyswietli pytanie np jakiego jezyka chcesz uzywac, a Ty za pomoca przyciskow na dole lub z obu stron monitora wybieraj odpowiednie opcje. Powodzena

Gość Freddie Mercury
Zależy który bankomat. Najpierw może Ci kazać wybrać język. No to wybierzesz odpowiednim przyciskiem (tym, przy którym będzie napisana nazwa języka). Potem każe Ci napisać PIN. Napiszesz i potwierdzisz (zielonym przyciskiem, abbo ENTER, albo jakimś innym, który Ci wskaże). Potem zapyta o kwotę. No to mu wpiszesz i znów potwierdzisz. A potem to już odbieraj!! Najpierw kartę, potem kasę!! I szalej!! :)

Gość pytajnik.
wkladasz karte (jak wlozysz odwrotnie to wypluje ja i zakomunikuje ze jej nie rozpoznaje) wklepujesz pin (numer) pojawiaja sie opcje: wyplata itd (wciskasz przycisk przy tej co cie interesuje) zapyta czy wydrukowac kwitek ze stanem konta zabierasz karte kase kwit (jesli dalas ze chcsz go) chyba nic nie pominalem :)

Gość babka starej daty
dziękuję:):classic_cool:

Gość traf o co chodzi
przyciski masz przy ekranie i poslugujesz sie nimi tylko pin wpisujesz z klawiatury na dole, chyba ze wybierzesz inna kwote do wyplaty niz podana na ekranie wtedy tez wpisujesz ja z klawiatury

Gość babka starej daty
czy mój pin 8615 jest dobry ?? Słyszałam że piny zaczynające się na 8 są złe :( jak to jest ??

Gość młoda jucha
babka nie podawaj nikomu PINU bo cie okradną!

Gość Jolanta55
A ja muszę Wam się pochwalić ze dla swojego synka zrobiłam coś na prawdę fajnego. Słyszałyście może o czymś takim jak http://zasilacz24.pl/dlakogo_mlodziez.html Jest to karta gdzie ja przelewam jakąś sumę pieniędzy. Nie musi już nosić przy sobie gotówki tylko wystarczy mu ten kawałek plastiku. Całkiem dobra opcja. I musi przy okazji nauczyć się oszczędzać bo co miesiąc przelewam mu tą samą określoną liczbę pieniędzy

Gość Tomiks
Dość paranoiczne stwierdzenie. Jak mu przelewasz co miesiąc, tyle samo, to chyba nie musi oszczędzać? Zawsze ma zapewniony dostęp do gotówki.

Gość Ts
To, że nie można wkładać karty dowolną stroną, to tylko bezmyślność inżyniera budującego bankomat i tego kto mu płaci, bo to nie jest problem techniczny.