Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paznokietka

Zadziory Przy Paznokciach .... RATUNKU ... Jak Sobie Poradzic?

Polecane posty

Gość paznokietka

Mam straszne zadziory przy paznokaciach. Dochodzi nawet do ran i oczywiscie krwi. nie umiem sobie z tym radzic a jets to bolesne i niestetyczne ... co robic? Prosze o parade

Miałam podobny problem przez ponad rok.. Poradzic sobie z tym mozna tylko i wyłącznie systematycznością Mianowicie: -kupic sobie cążki -starannie przycinać nimi płytkę paznokcia na całkiem krótko oraz przycinać zadziorki skórek przy panokciu. -jeśłi masz suche, łamliwe i rozdwajające się paznokcie- nie myj naczyć w gorącej wodzie, staraj sie nosic rękawiczki. -po kazdym namoczeniu bierzesz wacik i smarujesz paznokcie olejkiem rycynowym lub olejkiem do paznokci z Yves Rocher- super!! -na noc także ładnie smarujesz paluszki z paznokciami tak by były tłuste -pamiętaj o tym by 3mac paznokcie krótko Mi to pomogło w miesiąc- mam ładne paznokietki po roku mordęgi:( Pamiętaj: SYSTEMATYCZNOŚĆ !! Będzie dobrze:) Pozdrawiam:) PS: Acha. Malowałam paznokcie lakierami, odżywkami..NIC mi nie pomogło- tylko natłuszczanie paznokci i ich kompleksowa pielęgnacja.

Gość paznokietka
Buczyna --> dzeki ... na prawde mam juz ich dosc starsznie mnie denerwuja a pzrede wszystkom zle wygladaja. Niestetyy ja lubie dlugie paznokcie ale jakos sobie musz eporadzic

Gość jak Cie bardzo boli
posmaruj te ranki oliwka zwykla bambino czy inna, zobaczysz jak szybko sie zagoja, najlepiej smarowac na noc, ale w dzien tez mozna, tylko trzeba uwazac zeby ciuchow nie utluscic:|

Gość uppppppppppp

Gość zadziory to robią sie
m.in. od używania cążków!!!!!

Gość emmmkkkka
nakładaj na noc grubą warstwę kremu Nivea na skórki wokół paznokci- mi to bardzo szybko pomogło. Tylko poczekaj aż on się nieco wchłonie bo inaczej w pościel wsiąknie...

Gość Madziaraaaaa6
powiem ci szczerze najlepsze na skorki NAJLEPSZE jest odzywka do pielegnacji skorek z avonu !!!!! kosztuje ok 13 zl jest swietna !!!!!!!!!!!! bez wycinania skorek,poprostu wsmarowujesz i znikaja,CUDO

Gość oprucz olejkow
polykaj witamine B i moze tez brak ci wit A

Gość Nessta
Tak, jedz np rutinoscorbin, naprawdę pomaga :)

Gość Dawid xd
lollololo tu nie chodzi tylko o wygląd tego ale o ból jaki to sprawia, tak jeste chlopakiem ale nie chce miec zakrawionych palców..!!

Gość oligofreno
To nie jest ważne, czy bedziesz smarować kremem z loreala, z oriflame czy maslem, wazne, zeby natłuszczać.

Gość Ewa-00007
Mój sposób na zadziory przy paznokciach to regularny peeling, najlepsze są takie z oliwką mechaniczne które wciera się w suche dłonie. POLECAM