Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia.a

sztuczne paznokcie a grzybica paznokci

Polecane posty

Gość Madzia.a

Używam sztucznych paznokci, ale zawsze po niecałym tygodniu je zdejmuje. Czy mam duże "szanse" żeby dostać grzybice jeśli pod paznokciami znajdują się pęcherzyki powietrza (przypomne, że po kilku dniach je zawsze stosuje) Czy smarowanie paznokci, kremem clotrimazolum zmniejszy coś pomoże??

Gość wywal te sztuczne pazury
i zadbaj o swoje wasne

Gość Madzia.a
łatwiej powiedzieć niż zrobić! Przez rok jadłam tabletki ze skrzypu polnego i uzywałam rożnych odrzywek do paznokci, a moje paznokcie nadal się rozdwajają i nie da się ich zapuścić!

też noszę krótko obcięte paznokcie ale wolę je od tipsów, raz dałam sie namówić na nie i przez pół roku leczyłam swoje paznokcie, polecam merz special i odżywke nail tek II po miesiącu zauważysz znaczną różnicę

Gość Madzia.a
a czy to były paznokcie od kosmetyczki, czy zwykłe, kupione w sklepie?? Jeśli zwykłe, to jak długo je nosiłaś i czy użyłaś specjalnego kleju do sztucznych paznokci??

miałam profesjonalnie zakładane tipsy u renomowanej kosmetyczki :P

Gość gvjhygjgvbjvbgv
to poco je sciagasz co tydzien pojebaba jestes czy co.takie co sie samemu zkłada mozna nosic góra 2 dni

witam masz duże szanse zarażenia się nie tyle grzybicą jak drożdżycą i do tego dodaj zapalenie wałów okołopaznokciowych. Wiem bo sama jestem tego przykładem. Wyrzuć te sztuczne naciągacze. Miej krótkie paznokcie, ale zadbane i zdrowe!!!!!!! również moje paznokcie się łamią i rozdwajają używam odżywki z jedwabiem z INGLOT (ja zapłaciłam 16 złotych) i na to nanoszę utwardzacz do paznokci z Palomy 3w1(ok. 7 zł) jeśli łamią wam się bardzo paznokcie a chcecie mieć w miarę długie zafundujcie sobie żel utwardzający na paznokcie (robi się to w gabinecie kosmetycznym), podobno wystarczy jedna warstwa na nasze paznokcie. Paznokieć sobie rośnie ale jest utwardzony i tak często się nie łamią. Jak wyleczę swoje pazurki to sobie coś takiego może zafunduje. Koleżanka mi mówiła że to kosztuje w granicach 60 zł. pozdrawiam i życzę zdrowych paznokci :)

Gość moje anioły
zawsze mnie to bardzo zastanawia dlaczego któs odpisuje na temat który umarł przeszło 2 lata temu??

DO moje anioły przyznam się że nie spojrzałam na datę :) ale może komuś się informacja przyda w obecnym czasie. TY przeczytałaś/eś :) więc widzisz pozdrawiam