Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadddas

jaki to rozmiar stanika 36/80

Polecane posty

Gość Najmądrzejsza tu DD
to są chińskie cyferki, nie można po nich określić miseczki!! dajecie 20 zł za jakiś staniczek który jest nic warty,lepiej wydać 50,60 na dobry,dopasowany biustonosz. Z prawidłowymi numerami jak np.75b :)

Gość Olga. ;)
Jeśli mam rozmiar 36\80 stanika na 14 lat to dużo czy mało ? :D

Gość ahaaaaaa
Poczytaj stronę wcześniej: "36/80 to NIE jest rozmiar stanika. 36/80 to jest jedynie obwód!" I ten obwód to dosyć duży jest, na kogoś dobrze szerokiego pod biustem (jakieś 90 cm pod biustem trzeba mieć żeby taki nosić).

Gość mysiak87
No właśnie, ja mam 80 pod biustem a w biuście 92. A najlepsze jest to, że wcześniej nosiłam 36/80 C i ostatnio piersi jakby mi urosły. A przecież różnica 12 cm pokazuje miseczke A a jak dla mnie to jest za mało!! Pisałam na stronie jaką podałyście i wyszło mi 70D... Ale czemu 70??

Gość kochanazamalo
czesc wszystkim :) miaalbym ogromna prosbe zebyscie mi powiedziały jaki mam rozmiar biustu.. widze ze sie na tym dobrze znacie.. sprawdzałam na internecie i mi wyszło ze 85D ale nie jestem pewna do konca.. podam wam moje wymiary: obwód pod biustem: 83 cm.. obwód biustu(bez stanika): 101cm.. czy to jest strasznie duzy biust ? czy taki w miare fajny rozmiar ? pytam bo nie umiem siebie ocenic obiektywnie :)

Gość przecież to nie ty jesteś
napewno nie 85 D , pod biustem jak masz 83 cm to ok 75 masz rozmiar , nie wiem gdzie ty to wyszukałaś ale podejrzewam ,że z tabelki allesa ale tym się nie kieruj ok 34F , 32G - rozmiary brytyjskie (jeśli te 83 to ciasno na WYDECHU)a rozmiar polski 75G

Gość tak ciężko zauważyć?
36/80 to 36cali/80centymetrów 34/75 to 34cale/75centymetrów 32/70 to 32 cale/70centymetrów

Gość nie no brak mi słow na takich
no sorry ale na internecie to nawet takich debilnych kalkulatorów nie ma ;)

Jeżeli pod biustem zmierzyłaś się ciasno na wydechu, to szukaj ścisłych brytyjskich 36(80)DD, a standardowych 34(75)F. Rozmiar polski to wtedy 75G lub H. Ale jeżeli zmierzyłaś się pod biustem luźno, to szukaj brytyjskich ścisłych 34(75)F, a rozciągliwych 32(70)G. Polskich wtedy szukaj 70J. Ale musisz iść pomierzyć, zobaczy, czy masz blisko do któregoś sklepu: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html Ostateczny rozmiar może być nieco inny, w zależności od Twojej budowy, stanu biustu i modelu stanika, ale na pewno będziesz miała obwód mniejszy niż 85 :) 85 to dla Ciebie za luźno.

jak kupujecie przez neta patrzcie na wymiary co ile ma w cm, jak jesteście w sklepach z bielizna nawet tą dobrą przymierzajcie te same rozmiary w innych fasonach nawet jednej firmy(czasem jest różnica nawet 2ch miseczek), czasem się tak zdarzy ,że nawet ten sam fason ale szyty z innej serii może się nieco różnić(szczególnie w polskich firmach, dlatego już polskich nie kupuję)trzeba wszystko mierzyć i siebie poprawnie zmierzyć albo prosić o pomoc;)

Dokładnie tak :) Nikt po zmianie rozmiaru na dobry nie ma w szafie staników tylko w jednym rozmiarze. Wszystko zależy od firmy, modelu, kroju, ściśliwości i "miseczkowości" stanika :) Ja mam u siebie 7 różnych rozmiarów, od 60DD i 60E, przez 65D i 65DD, po 70B, C i D. A mój standardowy to 65D. Więc trzeba mierzyć! :)

Gość Elaaaaaaa
Na staniku ktory okazal sie idealny mam napisane na metce: 80-90-38 B, jaki to rozmiar?:/ jest idealny a nie wiem jak powiedziec kobiecie w sklepie jaki mam rozmiar ech :/