Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadddas

jaki to rozmiar stanika 36/80

Polecane posty

Gość agawanka
*A*G*A* a mozesz dac link tego staniczka na tym forum?? bedzie łatwiej a ja rowniez poszukuje malego staniczka ktory podniesie i ladnie usztywni 🌼 pozdrawiam

widzicie, ja niestety nie znalazłam w internecie tego modelu. Dziwie się, ponieważ jest ostatnio popularny do tego stopnia, że brakuje u dostawców. Jednak obiecuję, że jak tylko coś będę miała, to napewno dam wam tu na forum.

Gość agawanka
Dziękuje.....bede czekac i odwiedzac tą strone !! :-)

Gość Koraś
Miseczka takiego rozmiaru stanika to C. Bo sama taki mam i wiem. A dlaczego niektórzy piszą że to A :?

Gość marta16
ja własnie ostatnio kupiłam stanik 38/80 i jaki jest to stanik ale chyba znów musze kupic nowybo chyba jest za mały

Gość diabelnie_zla
mierzyłam sobie obwody i wyszło mi pod biustem 80 a na wysokosci sutek 85 jaki to rozmiar stanika??

Gość aaaasssddd
a jesli ja mam w biuscie 92 a pod biustem 88 jaki rozmiar powinnam nosic://??

Gość aaaasssddd
jestes aga???odp

Gość jeee
mi wychodzi rozmiar A90 czyli co to oznacza jak czytac takie zapisy 38/80

Gość kooootkaaaa
A*G*A a zjakiego miasta jesteś w lubuskiem? Ja mieszkam koło Żar więc daj namiar na sklep to wpadnę

Gość kasjer22
to jest 80 cm pod biustem , miseczka C , sama taki noszę

Gość ....A
Ej pomozcie mam 12 lat 142 zwrostu 34 wgi i mam maly biust prawie placha i nie wiem co to za rozmiar bo sie na tym nie znam czy wogole to jest jakis rozmiar help!!

Gość aga..aga
a jak mam w normalnej rozmiarowce 70D to jaki powinnam miec w takiej?

Gość aga..aga
a jak mam w normalnej rozmiarowce 70D to jaki powinnam miec w takiej? bo 34/75 ma za mala miseczke a 36/80 za duzy obwod, 38/85 obie rzeczy za duze a 32/70 obie za male. Innych rozmiarow tego typu nie widuje nie ma np. 34/85.Dlaczego?

Gość Poiedzcie mi
jaki mam rozmiar stanika w biuście mam ok 90 a pod biustem 78-79 ... nie wiem jaki to

Zajmuję się dobieraniem bielizny i jak słyszę takie bzdury, jak wygaduje A_G_A, to mi po prostu ręce opadają. 36/80 to NIE jest rozmiar stanika. 36/80 to jest jedynie obwód! Staniki z takim obwodem najczęściej przeznaczone są dla osób, które mają obwód pod biustem, mierzony BARDZO ściśle i na wydechu, w granicach 86 cm. Nawet ja (82 cm na ścisk pod biustem, więc jestem tęga) noszę 75tki, bo w większości 80tek lata mi obwód dokoła klatki piersiowej. Nie jestem związana z żadnym sklepem, więc nie jest w moim interesie wciskanie ciemnoty, jak co poniektórym :/ Jeśli ktoś ma pod biustem 68 cm mierzone na ścisk, to za nielicznymi wyjątkami (naprawdę nielicznymi), powinien kupować sobie staniczki w rozmiarze pod biustem 30/65 lub 28/60 - w zależności od rozciągliwości obwodu. 36 to jest brytyjskie określenie obwodu 80. 34 = 75, 32=70, 30=65, 28=60. Jeśli ktoś wam wciska kit, że nie produkuje się 65tek ani 60tek - nie wie, o czym mówi - w Polsce są przynajmniej dwie firmy produkujące staniki w tych rozmiarach! Miseczkę obliczamy też - bynajmniej nie odejmując obwód w biuście od obwodu pod biustem... Miseczkę obliczamy, odejmując obwód w biuście OD ROZMIARU STANIKA! Dlatego dla różnych obwodów - różne miseczki są różne. Popatrzcie sobie kiedyś w dowolnym sklepie na miseczki w stanikach 70A, 80A i 90A - czy one są takie same?! Staniki chińskie, bez oznaczeń miseczki, w ogóle nie wiadomo, na jakie biusty są przeznaczone. W staniczkach włoskich, gdzie producenci oznaczają obwody jeszcze inaczej, niż w UK i Polsce - jeśli nie ma podanej literki - oznacza to miseczkę B. W numeracji włoskiej 1 oznacza obwód 70, 2 = 75, 3=80... i tak dalej. Jeśli więc np. w Intimissimi widzicie 2 - to oznacza to stanik 75B. 4 oznacza 85B. Ech, reszta później, bo teraz muszę zmykać.

Gość ponawiam ponawiam....
cyt." W numeracji włoskiej 1 oznacza obwód 70, 2 = 75, 3=80... i tak dalej. Jeśli więc np. w Intimissimi widzicie 2 - to oznacza to stanik 75B. 4 oznacza 85B." ech..co to za rozmiar? intimissimi- IT-2 USA/UK- 32 EU- 70 ES/FR-85 ? PLIZZ HELP

Gość duzy problem
Mam problem z okresleniem rozmiaru miseczki pod biustem mam 93 a w biuscie 105.Czy ktos moze mi pomoc???!!!

Gość 11 latka
malea5 to aa

Gość bisidi
"Miseczkę obliczamy, odejmując obwód w biuście OD ROZMIARU STANIKA!" juz sie pogubiłam mam rozmiar 36/80 to w koncu jaka jest to miseczka jak to odejme obwód w biuscie od rozmiaru stanika to skąd bede wiedział czy to jest miska A c czy D ???

Gość do bisidi
jesli masz pod biustem ciasno zmierzone 82 cm, to Twoj rozmiar stanika to 75. Jesli masz W BIUSCIE 105 (załóżmy) to od 105 odejmujesz 75 (a nie 82). Juz jasne? :)

Gość bisidi
a juz rozumiem :) dzieki

Gość bisidi
kurde ale kaszana zmierzyłam sie mam pod biustem 78 a w biuście mam 93 i nosze stanik w rozmiarze 36/80 ;/bist mam duży jak kupowałam stanik gdzie obwód był węższy to miseczki mimio iż miseczki sa duze to są bardzo blisko siebie

Gość olu
moja mama mowi ze ja mam rozmiar D ale na staniku jest napisane 36/80 juz sama nie wiem .....

Gość ertet
Skoro mama mówi, że masz D, a na stanikujest napisane 36/80 to prawdopodobnie nosisz zły rozmiar stanika. Wejdź na Lobby, tam na pewno doradzą Ci co kupić.

Gość kimagure
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php?below=67&bust=86 na tej stronie podałam swoje wymiary, ale wydaje mi sie, ze to głupoty co tam wypisują!!! pod biustem na wydechu mam 67, a biust 83, jaki to rozmiar? chce sobie zamówić cos przez internet, bo u mnie nie ma specjalistycznych sklepów, a pracownicy nie obyci w temacie. jaka to miseczka, bo tam piszą, ze to nasze polskie 60E!!! to absurd! Ktos jest mi w stanie pomóc?

Gość hanetchka
wcale nie absurd. ja mam pod biustem 68 cm i moj biustonosz pod biustem powinien miec 65. niestety nasze sklepy sa zacofane, wiec zeby kupic stanik musze obleciec cale miasto z nadzieja ze cos mi sie uda zlapac. ostatnio udalo mi sie kupic stanik w rozmiarze 70D (byłam zdziwiona, bo bylam swiecie przekonana, ze B to jest moja micha) i jest to bardzo ciasne 70. Rozmiar pod biudtem to ilosc centymetrow mierzona na wdechu bardzo ciasno, nastepnie odejmujesz 5 i zanizasz, czyli: 67-5=62 -> 60 i teraz od obwodu w biuscie odejmujesz rozmiar pod biusem 83-60=23 i to daje E (ew DD) Problemem jest tylko kupienie stanika w takim rozmiarze. I pamietaj ze fiszbina ma sie zaczynac prawie pod pachami, wtedy caly biust zbierze

Gość kimagure
dzieki. juz myslałam, ze nikt nie odpisze;] w moim miasteczku ekspedientki nie maja pojecia jak dobierac staniki, zawsze robia to na ''oko'', co mnie dołuje. jeszcze raz dzieki, teraz bede polować na jakiś fajny sklep w necie;]

Gość kimagure
a skoro juz tu jestem, to czy ktoś mogłby mi wytłumaczyć czym rózni sie bardotka od zwykłego biustonosza?