NiooNiA 0 Napisano Kwiecień 10, 2006 Niech wpisuja się kobietki, które zaszly w ciaze w czasia brania tabletek.I czy to bylo spowodowane zapomnieniem tabletki, czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nieeeeeeee Napisano Czerwiec 4, 2007 mysle,ze jesli sie bierze je prawidlowo,to nie ma mowy o ciazy:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnie sie trafilo Napisano Czerwiec 4, 2007 ja zaszlam biorac rigevidon,ale ze bylam mloda i glupia i nikt mi nie wytlumaczyl jak je zazywac,bralam codziennie ale kiedy popadnie a ponoc trzeba z dokladnoscia do 15 min ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 mnie sie trafilo ===> teraz nie jesteś młoda ale dalej głupia :P :P jakie 15 minut ? :P z księżyca spadłaś ? :P z taką dokładnością to chyba tylko Cerazette dla karmiących matek :P :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnie sie trafilo Napisano Czerwiec 5, 2007 dalej mloda to raz :D a dwa z ta dokladnoscia to taka teoria lekarza ginekologa byla :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 mnie sie trafilo ===> to lekarz tez jakis z kosmosu :P masz 12 godzin zapasu przy każdej tabletce i o 12 godzin możesz sie spóźnić i w ciąże nie zajdziesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnie sie trafilo Napisano Czerwiec 5, 2007 tak oczywiscie i mozna powtarzac to codziennie pffff bzdura :P wtedy pewnie nie zajdziesz :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnie sie trafilo Napisano Czerwiec 5, 2007 no chyba ze jestem wyjatkowa i trafilam na ten 1% :P :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uuuuuuuuuuuu Napisano Czerwiec 5, 2007 akurat tu teoria nie masz racji b akurat te tabletki zażywa sie dokladnie o tej samej godzinie:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnie sie trafilo Napisano Czerwiec 5, 2007 Rigevidon-stosowanie wymaga samodyscypliny. Trzeba zażywać ją co dzień, o tej samej porze. Można się spóźnić tylko o 2 godz. (stosując dwuskładnikową – 12 godz.). :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 Jezu Chryste babo co Ty opowiadasz ?? :O przeciez brałam Rigevidon przez 2 lata wiec wiem jak sie go bierze i wiem, że nie trzeba go brać co do minuty :O :O pani o nicku \"uuuuuuuuu\" chodziło zapewne o Cerazette bo jego się bierze co do minuty ale na pewno nie Rigevidon :O pozatym musisz wiedziec, ze tabletki nie dają 100 % tylko 99,98 % wiec widocznie jesteś nietypowa i na Twój organizm nie podziałały tak jak należy aczkolwiek po tym jaka wiedzę na temat tabletek reprezentujesz wnioskuję, że na pewno coś pochrzaniłaś i dlatego zaszłaś :P bo jak Ty nawet nie wiesz ilu składnikowy jest Rigevidon to gratuluję :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość domek z daszkiem Napisano Czerwiec 5, 2007 a plastry wchodzą w gre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 domek z daszkiem ===> a co zaszłaś stosując plastry ? ;) bo wogóle był tu raz topik o dziewczynach, ktore wpadły na plastrach i kurczaki dużo ich było :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 Teoria ma rację. Zapobieganie owulacji można uważać za przerwane jeśli między przyjęciem dwóch tabletek Rigevidonu upłynęło więcej niż 36 h.Czyli - zapomniana tabletka połknięta do 12 godzin licząc od czasu pominięcia tabletki - powoduje, że antykoncepcja jest zachowana.; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 ngLka ooo witam, witam ;) ;) ;) ;) ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kundrie Napisano Czerwiec 5, 2007 rigevidon to normalna tabletka dwuskładnikowa II generacji. tak rygorystyczne zalecenia przy braniu pigułek "co do minuty" to są tylko przy minipigułkach. no, ale nie można sobie fologwać z każdą tabletką - że jedna zapomniana (przyjęta w ciągu 12 godzin), i potem kolejna, i kolejna - wtedy logiczne, ze organizm moze zwariować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 Teoretycznie tabletki należy brać o jednej porze, niekoniecznie o jednej godzinie, dlatego godzina - dwie przy jednofazowych - nie stanowi różnicy.Problem w tym, że teorertycznie z godziny na godzinę antykoncerpcyjne działanie tabletek spada i nie da się powiedzieć, że tabletka wzięta 11 godzin i 30 minut po czasie w pełni zabezpiecza a ta wzięta w 12 godzin i 5 minut po czasie - już nie zabezpiecza wcale.Wszystko jest sprawą bardzo indywidualną - jakkolwiek - nie można mówić o zaburzonym działaniu przy spóźnieniu godzinnym czy dwugodzinnym. Nawet, jeśli dzieje się tak codziennie a zachowana jest jedna pora brania tabletek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta1983 Napisano Czerwiec 5, 2007 ja tam wiem że co do minuty to diane35 trzeba brac bo jej efektem ubocznym jest antykoncepcja. JAk się nie bierze co do minuty to nie działa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Czerwiec 5, 2007 kundrie ===> ano to wiadomo, że nie można ale na pewno nie trzeba co do minuty przyjmować tak jak ta pani uważa :P :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Czerwiec 5, 2007 Marta - diane też są jednofazowe i bierze się je o jednej porze (niekoniecznie o jednej godzinie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uiogggi Napisano Czerwiec 5, 2007 aaaaaa...!!! Fakt że antykoncepcja jest efektem ubocznym tabletek których właściwe działanie jest inne (antyandrogenne, skoro mowa o Diane 35) NIE OZNACZA że ten efekt uboczny jest jakiś efemeryczny czy słaby. W przypadku Diane 35 działanie antykoncepcyjne jest... silniejsze niż zwykłych środków antykoncepcyjnych. Dlatego właśnie jest to tak silny środek, dlatego nie powinno się brać go dłużej niż przez pewien określony czas (takie obostrzenie przy innych tabletkach antykoncepcyjnych nie istnieje), dlatego też... przy stosowaniu Diane 35 można pozwolić sobie na różne odstępstwa od dyscypliny zażywania pigułek bez obawy ciąży (co nie znaczy że jest to wskazane czy nieszkodliwe). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kinga22 Napisano Czerwiec 5, 2007 no hej ja biore tablety juz trzy i narazie nie zaszłam czasem biore o pare godzin poxniej niz zawsze pozatym wazne zeby wziac w danym dniu.zazywalam diane,jeanine a obecnie yasmin i jak narazie jest oki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yazka Napisano Wrzesień 22, 2013 Hej mam pytanko biore od ponad tygodnia yaz (tabletka z 2 hormonami). Na ulotce pisze z nalezy brac o jednej porze nie konkretnej godzinie, wiec biore z rozrzutem 2h (od 20 do 22), zadnej tabletki nie pominelam, zaczelam brak w 1 dniu cyklu... czy jest szansa ze zajde w ciaze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 22, 2013 Czytaj i bzykaj się.Nie ma 100% zabezpieczenia.Trzeba ryzykować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach