Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojęęę się

Czy miał ktoś gastroskopię?

Polecane posty

Gość bojęęę się

Jutro mam i umieram ze strachu.

Gość bojęęę się
żołądek :O

to chyba to polykanie rury, tak ? :( brrrr nigdy tego nie mialam,ale moja przyjaciolka tak i powiedziala,ze nigdy w zyciu.

wiec tak: czujesz tylko troche dyskomfort na poczatku jak Ci wkladaja ta rurke, jak juz sie znajdzie w zolądku to w ogole nic nie czujesz. to nic nie boli. lezysz na boku, onli podkladaja taki pojemniczek z chusteczkami na ewentulana sline, wkladaja rurke, ogladaja co tam masz i wyjmują. badania nie trwa dluzej niz 2 minuty. aha i trzeba byc na czczo, bo inaczej nic nie wyjdzie i trzeba bedzie powtarzac badanie.

aaaaaaaa no i nie chcialam Cie przestraszyc, po prostu moja kolezanka jest taka wrazliwa :( powodzenia...

Gość bojęęę się
Ile godzin nie mogę jeść? Mam o 9 rano, to o której mogę zjeść ostatni posiłek? Czy można się napić rano wody?

nie martw się , jak mus to mus....jakoś to będzie...przeciez od tego nie umrzesz, a jak odkryją co ci jest to nawet wyzdrowiec możesz....pozdrawiam

jak masz na 9:00 to nic nie jedzprzed, dopiero po. z woda to tez ostoznie, jak bardzo Ci sie chce pic, sie sie napij, ale nie przesadz bo zwymiotujesz woda.

Gość bojęęę się
Możliwe jest że mnie czymś zarażą podczas tego badania? Jakiś wirus np.WZWB, albo inny syf ?

widzialam jak kobiecie robili gastroskopie, troche to strasznie wygąldało bo ona płakała lekarze ją uspokajali i zamrzazali gardlo :( a potem przez kamerke oglądałam jej żołądek.fajna sprawa:) powodzenia!!:)

Gość no ba.....
ale ile setek ludzi ma gronkowce i żółtaczki wyniesione ze szpitali...

Gość Tak miałem
Na pewno nie jest to przyjemne, ale nie boli :-D Musisz robic tak jak lekarz tobie powie, bo inaczej nici z badania ... i twoja strata, bo lekarz napisze, że nie mógł przeprowadzic badabia bo mu uniemozliwilaś. Przede wszystkim nie bój się, na pewno nie boli, bedzie dobrze, trzymam za ciebie kciuki :-D

a ja tak jeszcze z ciekawosci zapytam = oni tak z buzi do buzi wkladaja ta rure czy sa jednorazowe ?