Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dirtyman1234

wakacje w grecji. Jak?

Polecane posty

Gość dirtyman1234

jakieś rady dla chcących spędzić wakacje w Grecji w pierwszej połowie sierpnia, czy lepiej pojechać autem i tam coś wynająć, jaką miejscowość wybrać, czy oferty kwater za 700 zł na dwa tygodnie to mogą być wiarygodne?

Gość dirtyman1234

Gość dirtyman1234
a co wybierasz się też? ja znalazłem jakieś strony gdzie można wynająć lokum w Grecji za 500 zł na dwa tygodnie, ale wydaje mi się że to lipa jakaś, chciałem się dowiedzieć jakie to mogą być warunki, cena 160 euro za osobę i czy te warunki są jakieś możliwe, dodam że to miejscowość nei pori, wiem że to dziura, ale szukam czegoś takiego, do byczenia się

Nei Pori to nie żadna dziura :) To piękna miejscowość, do której wracałam co roku przez kolejnych pięć lat. A wierz mi... mam wybredny gust. Piękna, piaszczysta plaża, mnogośc knajpek, do Paltamonas jakieś 3 km piechotą a tam masz rewelacyjne dyskoteki i kluby (jeśli oprócz byczenia masz ochotę zaszaleć). Apartamenty w tej cenie są naprawdę przyzwoite. Warto jednak pomyśleć o jedzeniu. Jedzenie wykupowane np. w hotelu jest a fee :0 , kupowane w knajkach pychota ale ceny zdecydowanie wyższe niż u nas. Większość apartamentów ma przyzwoicie wyposażony aneks kuchenny więc jeśli jedziesz samochodem może warto zabrać przynajmniej półprodukty i samemu pichcić. Rany, jak ja Ci zazdroszczę tego Nei Pori :)

Gość dirtyman1234
a czy łatwo wynająć coś na miejscu w sezonie, czy lepiej rezerwować w Polsce teraz, czy tam jest tłok, po angielsku można się dogadać, czy znają też polski trochę?

Gość dirtyman1234
a powiedzmy że chcę najeść się w knajpie ile zapłacę za taki posiłek?

Gość dirtyman1234
a czy ktoś jechał autem do Grecji?

Lepiej zarezerwować teraz, na miejscu. Łatwiej znaleźć tańsze miejsce. W sezonie powiedzą Ci, że ładne i tanie apartamenty są zarezerwowane. O tym, że dogadasz się z nimi po polsku, raczej zapomnij. Angielski owszem ale większe szanse masz z niemieckim :) To wciąż najbogatsza i najliczniejsza grupa turystów. Co do posiłków... hmm... wszystko zależy od tego co i gdzie będziesz jadł. Grecy z reguły obficie biesiadują wieczorem. Pisząc obficie mam na myśli przystawki ze 2 dania główne i deser :D Swoją drogą szkoda by było gdybyś nie spróbował licznych, przepysznych specjałów greckiej kuchni. Będąc w Nei Pori, zdecydowanie warto wybrać się do tzw. Starego Pori w górach. Jest tam knajpka, która ma najlepsze pod słońcem mięsko :) Taki posiłek składający się z 3 różnych przystawek, talerza różnych mięs z grilla, frytek albo ziemniaków pieczonych, deseru w postaci lodów z owocami, wina albo piwka do posiłku (dwa lata temu) dla trzech osób wynosił około 100 euro. Jak widzisz ceny mogą być zabójcze. Ale już w knajpce \"Gorgona\" którą prowadzi znajomy w Platamonas ceny są w granicach 20 - 50 euro za posiłek (w zależności od ilości jedzenia). Gyrosa w chlebie pita w N. Pori dostaniesz za ok.5 euro :) Jeśli chodzi o dojazd autem to najlepiej jechać omijając Bułgarię i Rumunię. Nie pytaj czemu :)

Gość ewelinin23
moj chlopak jest z grecji , jezeli chcecie to jak przyjdzie z pracy i jak nie zapomne to sié zapytam jak jest najlepiej i najtaniej spedzic tam wakacje, i w jakim miejscu, bo z tego co wiem to byl tam chyba wszedzie,, zawsze powtarza ze korfu mu sié podobalo najbardziej,

Gość dirtyman1234
dzięki groszek za wyczerpujące informacje, czas powoli się zastanawiać nad wakacyjnymi planami, a mam wyjątkową chrapkę na Grecję

Gość dirtyman1234
ewelinin 23, pewnie że zapytaj, będę bardzo wdzięczny za każde informacje

Gość kasiulica
moj facet tez jest grekiem....i pod koniec sierpnia wybieramy sie do kavali:)niedaleko wyspy thassos...zobacyzmy jak to bedzie....wydatek...hm...jedziemy samochodem...i liczymy 500eurona benzyne w ta i spowrotem..*w grecji beznyzna jest tansza...a ze soba ja zabiram jakies 700 -800 euro na dwa tygodnie ...i on swoja kase.Dodam ,ze nie placimy za spanie...nie wiem czy to wystarczajaco??c\zy ktos moze mi podpowiedziec

Gość ceny są
podobne do naszych, w Nei Pori są knajpki, gdzie można niedrogo zjeść, oprócz tego można kupić gyrosa w rękę (w takiej bułce) za ok. 3 euro. Są biura podrózy, gdzie mówią po polsku. :) Wszędzie dogadasz sie po angielsku.