Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Gość trzynastka
to ja też poproszę :) jestem niewysoką, okrąglutką kobietką, trzydzistolatką, niebieskie oczy, ciemne włosy, blada cera- ale nie jestem typową zimą, nie lubię siebie w zdecydowanych kolorach lubię zapachy "chłodne, morskie", często zmieniam zapachy, bo szybko mi się nudzą chociaż oststnio bardzo podoba mi się Sensi-white notes, Armaniego dziękuję z góry za poradę {kwiatek]

Gość figkusjkas
dzieki wiem ze Herrery Angelina Jolie używa:) chyba sie włąsnie na niego skusze

Gość taka tam jedna...
No to i ja poproszę: 169cm wzrostu, szczupła, ciemne oczy i karnacja, a do tego stosunkowo jasne i długie włosy, jestem osobą towarzyską, ale z natury samotniczką i na pewno odstaję od dzisiejszego (nowoczesnego) modelu kobiety. Z całą pewnością nie lubię zapachów słodkich i duszących. Z góry dziękuję:)

To i ja: szatynka, oczy zielone, ubieram sie raczej na sportowo, chociaz czasami musze i w sumie lubie elegancko. Lubie ruch - spacery z psami. Lubie zapachy lekkie. Do tej pory uzywalam Hugo Bossa- czerwonego, i Kenzo (takiego \"zwyklego\", ktory zmienil butelke na bardziej smukla). Jestem ciekawa co mi dobierzesz :) bo szukam czegos nowego.

natkanatka, postaram się To są bardzo swieże zapachy ( cytryna, jabłko, róża...) 1) Escada \"Escada\" ( ta zielona) ( bergamotka, włoska cytryna, melon, frezja, nuty zielone, akordy morskiej bryzy, potem jaśmin, peonia, konwalia, róża, na dnie ambra, cedr, wanilia, irys, paczula) 2)Lancaster \" Aquazur\" ( werbena, pomarańcza, bergamotka, jaśmin, róża , kwiat cytryny, na dnie biała ambra, piżmo, cedr0 3)Jil Sander \"Pure\" ( nie pamiętam nut za dobrze, ale mi sie bardzo z Light Blue kojarzy)

Gość BABAS
ja byc ci poleciła KELWIN A CLEINA "ONE:

Gość natkanatka
Kees ----------bardzo dziękuję i pozdrawiam

Gość heheheheheh
do ok Kees , skoro pracujesz w perfumerii to znasz pewnie tez i tansze zapachy? moze jakies wody toaletowe, mgiełki czy cos takiego?? jestem brunetka, jasna cera, dlugie oczy, zielone wlośc...tylko blagam cos taniego tak do 50 zl. :D

Gość heheheheheh
:D:D:D długie włosy, zielone oczy of korz :P

Gość hej Kees jesteś jeszcze
?

Taka tam jedna 1) Cerruti 1881 Amber ( bukiet ziół, nuta ozonowa, zielony pieprz, jaśmin, zielone liście róży 2)Donna Karan \" DKNY Woman\" ( pomarańcza, maliny, liście pomidora, lilia wodna, żonkil, biała brzoza i kora tulipanowca) 3)Estee Lauder Intuition ( mandarynka, grapefruit, bergamotka, frezja, gardenia, rododendron, róża Double Delight, ambra.) Ghana 1) Guerlain \"L Instant de Guerlain\" ( magnolia, jaśmin, ylang-ylang, nuty cytrusowe, ambra) 2) Lancome \"Miracle So Magic!\" ( fiołek, orzech laskowy, dzika róza, pieprz, narcyz, koniczyna i cedr0 3)Giorgio Armani \"Acqua di Gio Femme\" (groszek, jaśmin, frezja, biały hiacynt, winogrona, piżmo, nuta leśna)

teraz musze spadać, na resztę odpowiem jak wróce. Wieczorkiem:) Buziaki dla wszystki Perfumowiczek :*

Gość taka tam jedna...
Bardzo dziękuję:) przyznam się, że nie znam żadnego z tych zapachów i chyba wybiorę się dziś po pracy do najbliższej perfumerii by je poznać:) pozdrawiam:):):)

Gość heheheheheh
a zreszta, niewazna cena, najwyzej bede musiala uciulac :) po prostu doradz mi prosze zapach ktory bedzie pasowal do brunetki, o zielonych oczach jasnej cerze...dodam ze lubie amor amor cacharel, ale juz mi sie znudzil....na pewnio nie chce nic orzezwiajacego, raczej cos takiego...hmm....pociagajacego, co podoba sie mezczyznom

Gość mmmggggie
I ja poproszę o radę. Jestem brunetką, niebieskie oczy, ubrania wybieram klasyczne - białe koszule i spodnie (taki dandys) ale jestem osobą bardzo szczerą komunikatywną i uśmiechniętą. Do tej pory używałam dolce gabany lb, mexxa tego srebrnego, allura chanela i nie wiem co dalej potrzebuję czegoś nieoklepanego świeżego i zdecydowanego na wieczór. pozdrawiam i z góry dziękuję

Gość mmmggggie
i przychylam się do poprzedniczki - coś co przyciąga mężczyzn :)

Gość hehehehehehe
dodam tylko ze nie lubie zapachow duszacych a taka jest na mnie np. 5 Aleja E.Arden albo Chanel No5...hmmm...szukam po prostu jakiegos slicznego zapachu, intrygujacego, kuszacego :) z gory dziekuje 🌻

Gość taka tam jedna...
A ten zapach Cerruti 1881 Amber to nie jest przypadkiem zapach dla mężczyzn?

Ja także prosze o radę. Jeestem drobna, ale zdecydowana. Lubie Envy Me Gucciego, bo delikatny,białe Kenzo...a także coś ostrzejszego..Manie Armaniego. Nie znoszę Touch of Sun Lacosty i costam z pink tez lacosty... Jestem brunetką z naturalnymi blond pasemkami od slońca..lubie czuc sie swiezo i kobieco... Poprosze o porade:)

hmm...powiem może czego ja używam:Lacoste- Pour Homme...Moschino- Oh! The Moschino,Gucci- Envy Me oraz Donna Karan-DKNY..to sa moje ukochane zapachy...nie lubię Mexx..nie trawię Kalvina Kleina..hmm..cóż jeszcze..dodam, że jestem osobą bardzo uczuciową,bardzo wesołą,ale pesymistką...nie lubię zapachów duszących(lecz to kwestia gustu),nie znoszę ciężkich oraz typu\"obssesion\"...jeszcze raz prbuj..moje ukochane zapachy już znasz..próbuj dalej..Całuski!!!

genialny temat :) wielkie buziaki dla autorki :) energiczna, sportowa, romantyczna, pomyslowa, samokrytyczna i ambitna :P nie przepedam ze ciezkimi wieczornymi zapachami... perfumy powinny byc lekkie, swieze, ale nie za slabe.. zebym czula je caly dzien ale zeby mnie nie dusily :P do moich ulubionych zapachow naleza szampony herbal essenses i zapach upranej poscieli ktora caly dzien wisiala na wietrze i sloncu :D (a tak serio to armani-aqua di gio, green tea-elizabeth arden) jak wygladam? wysoka szatynka, oczy piwne, jasna cera, ciemna oprawa oczu, calkiem zgrabna :P

Kees! Gdzie jestes???? Ojoj....pewnie masz mnóstwo innych zajęć...a ja czekam, co mi jeszcze polecisz..chciałabym zmienic zapachy, ktorych używam..bo jakos nie moge się przemóci odwiecznie używam tych samych...zaproponuj mi cos innego...moze swoje źle okresliłam..moze uzywam jednak kwiatrowo-owocowo-słodkich?Ale chodzi mi konkretnie o jakies inne przykłady niz moje..poradz mi cos..pragne je zmienić...Azzaro- lubię...Max Mara- nie lubię,Lolitke- średnio..troszke mnie duszą...Pozdrawiam...narazie znikam...ale jutro odbiore wiadomosc od Ciebie..

Sorry za tak długą nieobecność, teraz postaram się nadrobić zaległości hehehehe C-THRU C-THRU Amethyst ( bergamotka, róża, jaśmin, konwalia, bursztyn ,jaśmin, piżmo i drezwo sandałowe) C-THRU C-THRU Black Diamond ( cytrusy, akordy ozonowe, wanilia, orchdea, paczula, ambra) Puma Puma Jamaica Woman ( bergamotka, czarna porzeczka, róża, gruszka, kokos, na dnie jamajski heliotryp, drzewo sandałowe i piżmo.) 1) Giorgio Armani Sensi ( kawa, akacja, cytryna, jaśmin, syrop z owsa i migdały, egzotyczny Palisander - drewno, kadzidło) Zapach z pozoru chłodny, w środku namiętny, olśniewający wręcz poetycki 2) Jennifer Lopez Still ( sake, biały pieprz, mandarynka, herbata Earl Grey, frezja, róża, irys, jaśmin, kwiat pomarańczy i kapryfolium, na dnie amber i piżmo) Mmmgggie Trudna sprawa i świeże i na wieczór, ale spróbujmy 1)Carolina Herrera Carolina ( gorzka pomarańcza, dzika nać truskawki, kardamon, płatki róż, pieprz, dzikie jagody, drzewo kaszmirowe, wanilia, ambra i piżmo.) 2)Davidoff Echo Woman ( grappa, malina, irys, ambra, kwiat oxalis) 3)Giorgio Armani Emporio White Woman (bergamota, mandarynka, liść czarnej porzeczki, liść zielonej figi, imbir, białe piżmo.) Dziewczyna mojego chłopaka 1) Cacharel \"Promese\" albo \"Noa\" (liście kolendry, czarna porzeczka, piwonia, bułgarska róza i hibiskus, na dnie białe piżmo i żywica) 2)Chanel Coco Mademoiselle ( pomarańcza, bergamotka, jaśmin, róza, na dnie paczula i wetiwer) 3)Elizabeth Arden Ardenbeauty ( kwiat ryżówca, bergamotka, kwiat lotosu, lilia imbirowa, orchidea, na dnie sandałowiec, ambra i piżmo) Ivaa 1) Dolce&Gabana \"Light Blue\" wiem, że tutaj nie popisałam się oryginalnością, ale kojarzą mi się własnie ze świeżo wysuszoną na słońcu pościelą) 2)Jil Sander Sport For Women ( grejpfrut, zielone jabłko, imbir, mandarynka, piwonia, frezja czarna porzeczka, na dnie sandałowiec i cedr) 3)Kenzo L eau par Kenzo Femme ( mandarynka, mięta, lilia wodna, łodygi trzciny, brzoskwinia, jaśmin, pieprz, na dnie niebieski cedr, napar ze strączków wanilii, piżmo)

Perfumeryjka, strasznie trudna sprawa. A jak Thierry Mugler i jego Alien?? Co powiedziałabyś na Choparda i \"Wish\" różowy?? Moja koleżanka która kocha Moschino bardzo lubi tez Promese Cacharela...

super, dzieki wielkie, jestes kochana, w najblizszym czasie popedze do perfumerii :)

Gość zdziwiona...
moze i ja sprobuje.. brąz wlosy, niebieskie oczy, delikatna, tajemnicza, usmiechnieta, lubie zapachy wyrozniające z tlumu ale niezbyt intensywne..

Opuściłam pierwszą stronę, już nadrabiam :) Malenka 22 1)Bulgari Omnia ( szafran, imbir, kardamon i czarny pieprz, mandarynka, herbata masala, kwiat lotosu, biała czekolada i indyjskie drzewo) 2)Chopard Wish ( czarna porzeczka, gruszka, akacja, agrest, kwiaty paczuli, magnolia, jaśmin, osmanthus, ambra, wanilia, bób tonka, karmel i kadzidło) 3)Lancome Hypnose ( passiflora, wanilia, wetiwer) Małaczarna 1)Valentino Valentino V ( mandarynka, figa, frezja, pomarańcza, róża, cedr, ambra) 2) Christian Dior Dune for Women ( cytryna, cyprys, owoc janowca, piwonia, ambra, piżmo,wanilia) 3)Givenchy Very Irresistible ( anyż, 4 rodzaje róży, wanilia, paczula) Trzynastka 1) od razu nasuwa mi sie Davidoff Cool Water Woman ( Wodna, odświeżająca kompozycja zapachowa, oparta na nutach: drzewa cytrusowego, pigwy, czarnej porzeczki, ananasa, kwiatów lotosu, wodnej lilii, róży majowej, jaśminu, irysa, wetiweru, drzewa sandałowego, brzoskwini, morwy i ambry.) 2) Dolce&Gabana Light Blue 3) Ralph Lauren Romance for Women ( bardziej na wieczór, ale nadal świeże) róża, imbir, żółta frezja, biały fiołek, kwiat lotosu, lilia, mech dębowy, piżmo, nagietek.

Gość biała orchidea
I ja..i ja...chcę.. Jestem szczupła brunetką, wrażliwą i uczuciową, jak kocham to na zawsze :) jestem zoodiakalną wagą i studiuję sztukę, cenie dobry wyszukany smak...lubie zapachy delikatne ale i zmyslowe... lubie byc taka małą słodka kobietką...która działa na facetów jak słodka drapieżna kotka...chłopaków podrywam na delikatność i zaintrygowanie... hehe ale opis...ale mimo to bede Ci wdzieczna za pomoc. PS. ma swoj ulubiony zapach..ale narazie nie zdradze...moze dowiem sie czegos nowego o sobie, a chcialabym.