Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibib

mam okres i umieram...POMOCY

Polecane posty

Gość bibib

co pomaga ?juz nie daje rady...

Gość zielona łyżeczka
pabialgina, kupisz w aptece za ok 4 zł ja mam bardzo bolesne i tylko to mi pomaga :)

Gość sraka1222
ibuprom i rozne papay to gowno. Mozna brac nawet 6 na dobe. Najlepsze sa nurofen forte - mozna 3 na dobe. Mi wystarczaja 2. I dodam ze bez tabletek mdleje takze mam mocne bole.

Gość stojący pod kościołem
dobrze, że o tym napisałaś córko. pewnie będziesz niestety długo jeszcze żyć pisząc kolejne bzdury :O

ibuprom, nurofen - mają ibuprofen w składzie, różnią się niewiele, oba mi pomagają. paracetamol - średnio, na silniejsze bóle nie polecam. nie wiem jak inni, ale ja wszelkie aspiryny (z kwasem acetylosalicylowym) i środki zawierające naproksen sodu (typu aleve) mogę sobie o kant d... potłuc. Można spróbować pyralginum - też mi pomaga, jest dość mocny. Dodatkowo ze dwie piguły no-spy na raz, razem z przeciwbólowymi, działa rozkurczowo. Świetnie działa ketonal, ale to już tylko na receptę.

Gość 24/kobitka
z takich na receptę to też diclofenac czopki- bardzo szybko działają, a koszt za 10 szt to ok 1,50 zł (bez refundacji 3 zł)

Gość aniulka mała
dwie nospy i jeden pyralgin jak tylko zacznie boleć, kupw aptece AMOL i smaruj sobie podbrzusze po tym od razu umyj ręce. Gdybys zatarła sobie amol w oczy wyłabyś z bólu :( ja męczę się z bólami o 13 roku życia, robiłam cudy nie widy dopiero po urodzeniu dwóch córeczek ból troszkę stał się mniejszy. Zastosój to co Ci napisałam, naprawde pomaga. Ważna jest jeszcze aby leki wziąć od razu jak tylko zaczyna boleć. Poźniej jak ból sie rozwinie bedą małe szanse na to aby leki zadziałały tak jak chcemy. pozdrawiam :)

Gość bibib
dzieki za pomoc.wyprobuje z tym AMOLEM..zadne leki mi nie pomagaja...ani No spa, Panadol extra NIC NIC...tylko lezenie z poduszka rozgrzewajaca..ale i tak tylko troche...

hejka wiecie co.. ja tez wlasnie mam okres :((( jak wróciłam ze szkoly to od razu wzielam sobie nospe i pod koc.. :/:/ a najgorsze jest to ze jutro mam wazny mecz w szkole i musze grac. do tego chce, ale miesiączka... nie dosc ze boliii( ale z tym sobie jakos poradze chyba, w koncu ktores z tych tabletek muszą pomóc) ale jak ja się będe czuła?? w 2 dzien okresu w jasniutkich krótkich spodenkach na boisku prze 2 godz.?? moze ktos cos poradzi? nieiwem co robic.. tampony odpoadają...--> jakos nie mam do nich zaufania :/:/ :( pozdrawiam inne \"nieszczęsliwe\" :PP

Gość kobieta ogórka
Mam bardzo bolesne te dni, boli mnie cały tłów i szkoa gadać. Brałam różne tabletki apap, parecetamol, ibuprom, nurofen, no-spe i nic. Dopiero ktos mi kidś polecił Pabialgine i od tej pory jak zaczyna blć to od razu łykam i po bólu. Naprawde polecam gorąco. Nie ma co sięmęczyc dziewczyny ;) życie jest za krótkie ;)

eeeh.. na okres nie ma co za duzo filozofowac... tabletki rozkurczowe i przciwbolowe i do przodu. a co do tych bialych spodenek i meczu.. ja na mecze zakladam dwie pary majtek, to mnie jakos duchowo podtrzymuje ze jesli juz cos ma przesiaknac to przez dwie wartswy sie musi przebic :P a tak to.. tampon i podpaska jednoczesnie..... dopiero wtedy mam pewnosc...

Gość GosiaT
Nie bagatelizujcie tego!!!kobiety!!! to moze byc objaw poważnej choroby..endometriozy...i branie tab. antykoncepcjyjnych itp.nie jest lekiem..polecam wizyte u dobrego gienka najlepiej w przychodni przy szpitalu ginekologicznym...darmo i dobrze