Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bibib

mam okres i umieram...POMOCY

Polecane posty

Go艣膰 bibib

co pomaga ?juz nie daje rady...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zielona 艂y偶eczka
pabialgina, kupisz w aptece za ok 4 z艂 ja mam bardzo bolesne i tylko to mi pomaga :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sraka1222
ibuprom i rozne papay to gowno. Mozna brac nawet 6 na dobe. Najlepsze sa nurofen forte - mozna 3 na dobe. Mi wystarczaja 2. I dodam ze bez tabletek mdleje takze mam mocne bole.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stoj膮cy pod ko艣cio艂em
dobrze, 偶e o tym napisa艂a艣 c贸rko. pewnie b臋dziesz niestety d艂ugo jeszcze 偶y膰 pisz膮c kolejne bzdury :O

Udost臋pnij ten post

ibuprom, nurofen - maj膮 ibuprofen w sk艂adzie, r贸偶ni膮 si臋 niewiele, oba mi pomagaj膮. paracetamol - 艣rednio, na silniejsze b贸le nie polecam. nie wiem jak inni, ale ja wszelkie aspiryny (z kwasem acetylosalicylowym) i 艣rodki zawieraj膮ce naproksen sodu (typu aleve) mog臋 sobie o kant d... pot艂uc. Mo偶na spr贸bowa膰 pyralginum - te偶 mi pomaga, jest do艣膰 mocny. Dodatkowo ze dwie pigu艂y no-spy na raz, razem z przeciwb贸lowymi, dzia艂a rozkurczowo. 艢wietnie dzia艂a ketonal, ale to ju偶 tylko na recept臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 24/kobitka
z takich na recept臋 to te偶 diclofenac czopki- bardzo szybko dzia艂aj膮, a koszt za 10 szt to ok 1,50 z艂 (bez refundacji 3 z艂)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniulka ma艂a
dwie nospy i jeden pyralgin jak tylko zacznie bole膰, kupw aptece AMOL i smaruj sobie podbrzusze po tym od razu umyj r臋ce. Gdybys zatar艂a sobie amol w oczy wy艂aby艣 z b贸lu :( ja m臋cz臋 si臋 z b贸lami o 13 roku 偶ycia, robi艂am cudy nie widy dopiero po urodzeniu dw贸ch c贸reczek b贸l troszk臋 sta艂 si臋 mniejszy. Zastos贸j to co Ci napisa艂am, naprawde pomaga. Wa偶na jest jeszcze aby leki wzi膮膰 od razu jak tylko zaczyna bole膰. Po藕niej jak b贸l sie rozwinie bed膮 ma艂e szanse na to aby leki zadzia艂a艂y tak jak chcemy. pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bibib
dzieki za pomoc.wyprobuje z tym AMOLEM..zadne leki mi nie pomagaja...ani No spa, Panadol extra NIC NIC...tylko lezenie z poduszka rozgrzewajaca..ale i tak tylko troche...

Udost臋pnij ten post

hejka wiecie co.. ja tez wlasnie mam okres :((( jak wr贸ci艂am ze szkoly to od razu wzielam sobie nospe i pod koc.. :/:/ a najgorsze jest to ze jutro mam wazny mecz w szkole i musze grac. do tego chce, ale miesi膮czka... nie dosc ze boliii( ale z tym sobie jakos poradze chyba, w koncu ktores z tych tabletek musz膮 pom贸c) ale jak ja si臋 b臋de czu艂a?? w 2 dzien okresu w jasniutkich kr贸tkich spodenkach na boisku prze 2 godz.?? moze ktos cos poradzi? nieiwem co robic.. tampony odpoadaj膮...--> jakos nie mam do nich zaufania :/:/ :( pozdrawiam inne \"nieszcz臋sliwe\" :PP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta og贸rka
Mam bardzo bolesne te dni, boli mnie ca艂y t艂贸w i szkoa gada膰. Bra艂am r贸偶ne tabletki apap, parecetamol, ibuprom, nurofen, no-spe i nic. Dopiero ktos mi kid艣 poleci艂 Pabialgine i od tej pory jak zaczyna bl膰 to od razu 艂ykam i po b贸lu. Naprawde polecam gor膮co. Nie ma co si臋m臋czyc dziewczyny ;) 偶ycie jest za kr贸tkie ;)

Udost臋pnij ten post

eeeh.. na okres nie ma co za duzo filozofowac... tabletki rozkurczowe i przciwbolowe i do przodu. a co do tych bialych spodenek i meczu.. ja na mecze zakladam dwie pary majtek, to mnie jakos duchowo podtrzymuje ze jesli juz cos ma przesiaknac to przez dwie wartswy sie musi przebic :P a tak to.. tampon i podpaska jednoczesnie..... dopiero wtedy mam pewnosc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GosiaT
Nie bagatelizujcie tego!!!kobiety!!! to moze byc objaw powa偶nej choroby..endometriozy...i branie tab. antykoncepcjyjnych itp.nie jest lekiem..polecam wizyte u dobrego gienka najlepiej w przychodni przy szpitalu ginekologicznym...darmo i dobrze

Udost臋pnij ten post