Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Some Bizarre

Przetluszczajace sie wlosy...sposoby na zwlaczenie tej przypadlosci...

Polecane posty

hm znacie ajkies sposoby an skuteczne pozbycie sie tego problemu oprocz czestego mycia wlosow i tak gowno dajacymi szamponami ? jakeis leki czy cos...ostattnio problem tten nasilil mi sie>>>. wlosy robia mi sie lekko tluste juz 2 dni po umyciu..do niedawna po 3:o wogoogle jakie są tego przyczyny? genetyczne czy hormonalne? piszcie

Gość problemytomojaspecjalnosc
przyczyna to okres dojrzewania, albo czeste mycie.. dobry na to jest szampon Selsun, albo poprostu nie mycie glowy przez tydzien co jakis czas , tylko ze wtedy nie abrdzo jak sie ludziom pokazac z tlustymi wlosami hihih

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
to widze, ze z Twoimi wlosami nie jest tak zle. ja swoje MUSZE mysc codziennie - i to rano - bo na drugi dzien sa juz jak makarony.. Podobno dobrze jest \'przetrzymywac\' wlosy bez mycia, o jeden dzien dluzej niz bys normalnie je trzymala.. Sek w tym wlasnie, ze czeste mycie zmusza gruczoly lojowe do \'nadrobienia\' ilosci loju na skorze glowy. kolko zamnkiete, im czesciej wlosy mysjemy, tym bzybciej sie tludzcza.. trzeba je od czestego mycia odzwyczaic... wiem, to nie latwe.. praca,s zkola, czlowiek chce wygladac jak ludz, nie brudas.. Ja tez mam z tym problem. poki co mam dlugie wlosy, ale wroce do krotkich - nie widac wtedy az tak bardzo, ze sa brudne i latwiej bedzie mi je przetrzymac 2 dni, potem 3, 4.. powoli, ale do skutku. A przy okazji, jesli zna ktos jakies skuteczne ziola, ktorymi mozna sie wspomagac, to sie wspomoge (ale takie, ktore nie beda wysuszaly skory glowy, bo efekt bedzie jeszcze gorszy)

mi przetłuszczają sie juz po jednym dniu.. :( i chcąc nie chcąc myję codziennie :(:(

witaj morelka w moim klubie. mam ten sam problem.. wlosy myske rano, co oznacza, ze zeby zdarzyc do pracy, musze wstac o 5:15...wrrr...

ja myje raz na tydzien:P bo nie mam czasu zbytnio ...po szkole ejstem wykonczona....lat mam 16..kurde ale jak sie tego raz a dobrze pozbyc...:O

hmmmmmmmm---> oj to współczuje... ja myję wieczorerm, (ale wstaje i tak przed 6 :()i tak np jak mylam wczoraj teraz juz mam na czubku głowy poprostu tluste. i jak tu robic przerwe w myciu jesli nie chce sie wygladac na brudasa??

Morelka 🌻 wiem, o czym mowisz.. a moze tez wlosy zetniesz? pare lat temu mialam krotkie, bylo mi z nimi nawet ladniej do twarzy niz teraz z dlugimi.. a tak jak pisalam, przy krotkich wlosach latwiej bylo mi kontrolowac 'tlustosc', tj przede wszytskim, nie widac az tak bardzo, ze sa brudne rozne szampony juz stosowalam, zaden nie pomaga, wiec wydaje mi sie, ze jedyne wyjscie, to przetrzymywanie wlosow,

hmmmmm--> ja nie obtene :/ teraz wlasciwie nie mam takich długich... takie pocieniowane do ramion mniej więcej. a jesli Tobie ładnie w krótich to moze rzeczywiscie będzie lepiej z tym przetłuszczaniem.. jesli chodzi o przetrzymywanie to jak np mam wolne, lub w weekendy nier myje codziennie ale to przeciez tylko raz na jakies czas. co do szamponów to to wszystko gowno daje za przeproszeniem :P

morelka 🌻 zawsze mozna kapelusik zalozyc, hihi:) wiesz, sa teraz takie wdzieczne nakrycia glowy , bardziej to dla mlodziezy, ale coz.. ja niestety na kapelusik moge sobie jedynie po pracy pozwolic (pracuje w szkole w stnach, zabraniaja i uczniom i nauczycielom noszenia takich gadzetow..:(

hehe no no alebo jakąs huste zarzucic albo czapke :P :P :P hehehehehe no to ja lecę... umuc wlosy :/:/ pozdrawiam

jmorelka 🌻 ja tez zwykle w leekend nie mysje, tj w sobote. ale mysle, ze to zbyt rzadko..

Gość warzywa na patelnie
I ja mam ten problem. Myje codziennie a w najgorszym przypadku co dwa dni. Nigdy wieczorem, bo rano budze sie z "gniazdem" na glowie. Do pracy na 7.00 wiec oczywiscie odpowiednio wczesniej trzeba wstac, wlosy tak sciete ze bez modelowania ani rusz. No rece opadaja :)

Gość warzywa na patelnie
ups...mialo być :O

Gość wiecie co
mi pomogła na to cytryna. Wcieram ją tak na godzine przed myciem w skóre głowy. Pomogło. Myje włosy co 2 dzień, kiedys codziennie. Poza tym NIE SUSZYC włosów. I nie dotykac ich, bo wiele dziwczyn wciąz je poprawia rekami.

Najważniejsze jest właśnie, aby nie dotykać włosów najlepiej związać i najlepsza jest fryzura bez grzywki. Ja musialam myć codziennie teraz juz co 2 dni ,uzywam szamponu do włosów normalnych nie do przetłuszczających się, to tez pomaga :)

tez musze myc co 2 dni wlosy i wkurza mnie to bo czasem po 1 dniu mam juz tlustawe wlosy i wole je myc co ile potrzebuja bo nie chce wygladac jak brudas... cos takiego mnie odzuca:( szukam jakiegos skutecznego szamponu ale jak to w koncu jest? szampony do wlosow przetluszczajacych wysuszaja skore glowy i przetluszcza sie ona jeszcze bardziej? lepsze beda do wlosow normalnych? czy moze ktos nam poradzic szampon nie obciazajacy wloskow? pozdrawiam

Gość jamesmk2003
Ja tez mialem przetluszczajace wlosy. Zaczalem uzywac plukanke ziolowa - pokrzywa, lopian, klacze tarak a po wysuszeniu wlosow nafta do wlosow. Nafta jest tlusta ale sciaga skore. Wbrew pozorom nafta odtluszcza wlosy poniwaz tluszcz we wlosach rozpuszcz sie w nafcie. Po 20 minutach trzeba wlosy wyczesac dokladnie, wytrzec papierowym recznikiam i rano wlosy beda dobrze wygladaly. Polecam nafte w piatek i sobote wieczorem. Nie uzywac szamponu i nie myc po nafcie. Nafta rozpuszcz tluszcz, rozpuszcza brod, zabija bakterie i "mites (angielska nazwa)" odcinajac im tlen.

Gość naftofanka
ja uzywam nafty raz na 5 dni z olejkiem rycynowym i zółtkiem ale to przecież nie to samo potem po umyciu i spłukaniu płukam w wodzie z octem myje co drugi trzeci dzień oczywiście przetłuszczają mi sie już na drugi dzień po umyciu ale na drugi dzień spinam mocno w kucyk i nie widać tysiące kobiet tak robi i zelem smaruje to modna fryzura więc nie widac a jak się zbliża wekend to ostani raz myje w czwartek i przez weekend nie no chyba ze mam jakies extra wyjście:)

Gość jamesmk2003
Co za wariacki pomysl zeby mieszac nafte z czymkolwiek a jeszcze w dodatku z olejem rycynowym. Nafta ma odtluscic i oczyscic skore a olej natlusci wlosy. Po posmarowaniu nafta powinno sie wytszec wlosy do sucha po 20 minutach i nie myc wlosow. Nafta sciagnie skore i zmniejszy pory lojotokowe. Nafte mozna zastosowac po umyciu na suche wlosy. Jajka zawieraja dzisiaj duze ilosci hormonow takze przepis babci juz jest nie wazny. Ocet jest kwasem i reaguje z bialkiem. Jest niezdrowy na skore i wlosy (wlosy moga zaczac sie lamac lub wiecej wypadac). Nafta + jajo + rycyna? A moze jajko + olej + cebulka + mielone wolowe, pomieszac, popieprzyc, mniam mniam lubie z chlebkiem.

Gość agnesina
Ja tez od jakiegos czasu walcze z przetluszczajacymi sie wlosami. Od niedawna zaczelam stosowac pluknki ziolowe: pokrzywa, nagietek, rumianek. W miare mozliwosci staram sie tez "przetrzymywac wlosy" tzn nie myc ich jak tylko zobacze ze nie sa juz swieze ale poczekac np tak ze trzy dni. Zauwazylam ze pomaga troche. Co do plukanek - zauwazylam ze wlosy staly sie mocniejsze. Rezultaty natychmiastowe nie sa ale jakas mala poprawa zawsze jest.

Gość niktos
szampon poelcam :-)

Gość i kiedy sie ich uzywa
po umyciu wlosow sie nimi plucze,tak?

Gość agnesina
tak:)) Ja przemywam rumiankiem. mniej sie przetluszczaja maja teraz taki ladny odcien blondu.