Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizzzka20

co to jest?help

Polecane posty

Gość elizzzka20

hej wczoraj wieczorem wyskoczylo mi kilka krostek polozonych blisko siebie na brzuszku spoczatku swedzialo i drapapam:/ troszkie sie to powiekszylo niestety wiec juz nie dotykam tylko smaruje roznymi masciami ..swedzi to i boli na podobe opryszczki ale przeciez jak co to mi wyskakuje na wardze ale nigdy nie na brzuchu teraz jest to miejsce mocno zaczerwienione tworzace skupisko krostek boli i swedzi..boje sie ze sie to rozprzestrzeni mial to ktos z was??jak tak to piszcie czym to smarowac zeby zeszlo?

Gość aneroma
wydaje mi się że ja też miałam kiedyś coś takiego... zauważyłam że pojawiały mi się te krostki kiedy nosiłam spodnie z paskiem z taką dużą klamrą i ta klamra dotykała ciała kiedy np siedziałam... miejsce w okolicach pępka się podrażniało i swędziło...jak zmieniłam pasek to było ok.... a jeśli nie nosisz paska to tak jhak to opisałaś może wyglądać na półpasiec taka choroba która pojawia się tylko na jednej połowie ciała ale z tym to już do dermatologa bo ja niestety nie pomogę o półpaścu wiem bo moja siostra miała kiedyś coś takiego....

Gość półpasiec
Z Twojego opisu wygląda to na półpasiec. Może pójdź do doktorka?

Gość a chorowałaś w
dzieciństwie na ospę wietrzną?

Gość moja koleżanka
ma uczulenie na nikiel itp. ma bardzo podobne objawy takie bolące swędzące krosteczki wyskakują jej od metalowych klamerek w spodniach, od nitów i zamków w ubraniach, a nawet od zapięcia w zegarku

Gość dudx
to może ktoś wie co to może byc: mam w okolicach klatki piersiowej - pionowy pas, zaczyna się między piersiami i aż do końca żeber - dziwną wysypkę. Nie boli mnie, nie swędzi, nie jest czerwone - po prostu małe krostki. nie jest to specjalnie uciażliwe, no ale nie wygląda ładnie, nie mam pojęcia co to może być. Zauważyłam, że podobne miałam na ramionach, ale zeszło w większosci. Ktoś wie?

Gość elizzzka20
no to pieknie jeszcze mi potrzeba polpascow co to w gole takiego jest?,no wyglada jak opryszczka tyle ze na brzuchu swedzi a jak sie pdorapie to boli zajmije no nie wiem taka powierzchnie jak kokrek od butelki ...heh glupie przyrownanie :(nie wiem czym smarowac ..narazie smaruje mascia cynkowa...jestescie pewnie ze to polpasiec?

Gość Ja mialam polpasca
i tez pecherzyki kolo pepka, tylko 3 male pecherzyki. Bylam u dermatologa dostalam leki i bylo ok, dodam ze zanim wyskoczyly pecherzyki to mialam bole w tym miejscu.

Gość do dudx
na bank półpasisc. idź do lekarza zanim będą kompikacje. mozna nawet dostać zapalenia opon mózgowych