Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakjak

Jak używa się gruszki do nosa?

Polecane posty

Gość jakjak

Mój miesięczny synek ma zapchany nosek, chciałabym mu ulżyć i użyć gruszki do nosa, ale nie mam pojęcia jak się jej używa- ulotki po polsku brak. Może ktoś życzliwy mógłby mnie oświecić? Będę wdzięczna. :)

Gość dajenledy
Musisz mieć malutką gruszkę. Są w różnych rozmiarach. Dla takiego maluszka, to z pewnością malutka musi być. Ściszkasz okrągłą część, opróżnisz z niej powietrze, końcówkę leciutko do dziurki w nosie wkładasz, bliziutko i puszczasz , co powoduje nabieranie powietrza, a jeśli koncówka w nosku , to opróżni nosek, wciągając to co jest do środka ;)... potem opróżnij gruszkę na husteczkę , czy pieluszkę i w razie potrzeby powtórz znowu w nosku:) ...to proste :) Powodzenia pa:)

Gość dajenlady
A tak wogóle, to polecam maść majerankową. Smaruje się nią pod noskiem. Jest dobra, chyba dla takiego malucha lepsza nisz gruszka, bo gruszka jak jest za duża, to można zrobić krzywdę, za mocno będzie "ciągnąć". Można też pieluszkę zwinać w taki rożek- stozek, patyczek- no coś takiego i samej oczyscić nosek jeśli to sucha wydzielina, zresztą nie tylko suchą :)

Gość jakjak
Ślicznie dziekuję :)

Gość basiazet
Polozna w szkole rodzenia mowila nam, zeby za czesto nie uzywac gruszki, mowila nam o podobnym sposobie jaki wyzej jest opisany, tzn. robic takie cieniutkie patyczki-roleczki z waty i przy kazdej kapieli delikatnie tym czyscic nosek. A gruszki tez nie wiedzialam, jak uzywac, wiec z uwaga przeczytalam, jak sie ja stosuje :)

tylko żeby nie przyszło ci do głowy, żeby nacisnąć gruszkę dopiero w nosku. Niedawno tak zrobił mój znajomy zajmując się swoją córeczką podczas nieobecności żony... Dziecko aż zwymiotowało, bo wszystko poleciało do gardła...

radziłabym Tobie lepiej kupić sól do oczyszczania noska dostępna jest w aptece.Jest wygodniejsza.Są dostępne pod róznymi postaciami tzn w pojedyńczych ampułkach,w proszu -dla tak małego dizecka nie polecam tego.Kup zatem sól która jest z dozownikiem że jak naciśniesz odpowiednia ilośc pójdize do noska

Gość gość
Dziewczyny na tej stronie znajdziecie też własnie taki przyrząd o nazwie Nosalek http://albert.com.pl/pl/dla-matki-i-dziecka Ja go kupiłam z polecenia naszej pediatry. Jest bardzo wygodny w zastosowaniu, delikatny, nie jest to taka druga i sztywna guma. Wiec moge ze swojej strony własnie go polecic.