Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAGDALLENKA

BRAT SPRZEDAJE MIESZKANIE PO RODZICACH BEZ MOJEJ...

Polecane posty

Gość MAGDALLENKA

wiedzy rodzice przed śmiercią kupili nam mieszkania, mi 2 pokojowe, a bratu 3 pokojwe, mimo. że nie ma rodziny, dostał większe, ale nie w tym problem. On teraz sprzedaje je bez mojej wiedzy i nawet nie zapytał mnie o zdanie, nie poradził się...przykre. Znalazłam przez przypadek ogłoszenie o sprzedaży w internecie...Myślałam że jesteśmy zżytym rodzeństwem ale chyba się pomyliłam. Jak myślicie powiedzieć, że wiem o sprzedaży czy zmilczeć ten fakt i czekać aż sam powie? Jak w ogóle się zachować?

Gość ech kobiety puchy marne
normalnie się zachowuj, a jak masz się zachować? Przecież nie Twoje mieszkanie sprzedaje, tylko swoje, nie? To przecież jego sprawa i nie musiał Ci się zwierzać? Czemu uważasz, że musiał?

Gość MAGDALLENKA
kiedyś mi powiedział, ze to on więcej zyskał, bo jego mieszkanie jest droższe i w lepszym punkcie i wyposażone od a do z, moze myśli że chcę jakąś działkę? Może boi się, że będę chciała jakąś kasę - a tak nie jest.

Gość winilowa
racja. Nie bedzie ci się spowiadaj z tego czy sprzedał czy coś kupiła. Dostałaś on tez dostał i zycjecie na swój rachunek. Nie ma obowiązku się spowiadac z kzdego kroku.

Gość u mnie bylo podobnie
cała dalsza rodzina wiedziała, doradzała a ja dowiedziałem się po fakcie jestem zły na brata, postąpił nie fair, tak zwierzał się ze wszystkiego, z najmniejszej pierdułki a w ważnej sprawie nie.

Gość oooooooooooooooo
nie dziwię się, że żle się z tym czujesz...brat powinien się z Tobą skonsultować...wypada poprostu

Gość kakakakaka
nie zazdroszczę braciszka my radzimy się we wszystkich sprawach dalsza rodzina jest na prawdę dalsza i nie wciągamy jej w swoje sprawy może twój brat jest wpływowy i ktoś z dalszej rodziny ma na niego wpływ? Tak moze być.

Gość rozumiesz znaczenie slowa
"wplywowy"?? Wątpię :P A co do autorki - po pierwsze to nie jest mieszkanie po rodzicach! Po rodzicach dostaliscie pewnie ich mieszkanie (spadek). To jest prezent - i ty dostalas i on. Po drugie wytlumacz dlaczego on mialby sie ciebie radzic?? Moze jeszcze pytac o zgode?? To jest jego mieszkanie (do ktorego ty nic nie masz :P ) i moze z nim zrobic co chce :P

Gość Co by się nie wydarzyło
niesmak pozostanie. Gdzie w grę wchodzą pieniądze kończy się rodzina. Mówię na własnym przykładzie.

Gość w naszej rodzinie jest tak
że podejmujemy wspólnie wszystkie decyzje, i te ważne i te mniej ważne siostra sprzedawała działkę budowlaną, którą dostała w spadku po babci to wszyscy razem ustalaliśmy szczegóły sprzedaży u nas to naturalne twój brat widocznie nie czuje więzi jaka was powinna łączyć, a Ty myślisz pewnie, że jesteś dla niego ważna. Otóż nie.

Gość sorry ale nie wyobrazam
sobie konsultowac z cala rodzina zakupu np. butow :P

Gość pytasz jak się zachować
normalnie, nic na razie nie mów, jak sprzeda to powiesz mu co czujesz, i zapytasz dlaczego nie spytał cię o radę czy zdanie

Gość wyjscie do fryzjera tez cala
rodzina musi omowic i zaakceptowac??

Gość KAROLA JANIAK
bez przesady, są sprawy ważne i mniej ważne sprawa kupna czy sprzedaży jest sprawą ważną zanim kupiliśmy dom do remontu, moje rodzeństwo i mama bardzo nam pomogli, nie finansowo, ale pomagali nam np. znaleśc dom, szukali ofert itp. ale co rodzina to inne obyczaje