Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneteczka

co mi dolega..??

Polecane posty

Gość Aneteczka

Mam do Was drogie Panie pytanie, bo nie wiem co to może być.. Otóż od dłuzszego czasu budzę sie w nocy ok 3...i już nie moge zasnać...mimo ze poprzedniego dnia poszłam spac przed polnoca. Budzę sie w nocy i jestem wyspana.. Druga rzecz-nocne poty...spie i czuje jak sie poce, po przebudzeniu jestem mokra jakbym wyszła własnie spod pryszniaca ( to nie menopauza-mam dopiero 24 lata), W nocy równiez bardzo czesto mam ochote wymiotowac..jest mi niedobrze...( nie jestem w ciazy). Powinnam sie z tym wybrac do lekarza?? Moze podejrzewacie Drogie Panie co moze mi dolegac...a moze jeszcze wiecie jak temu poradzic?? wolałabym uniknac wizyty u lekarza...nie przepadam z a nim, Dzieki, Pozdrawiam

MOze jesz przed snem albo sypiasz po poludniu albo zatrucie jakies? Ale lepiej chyba iść do lekarza

Gość tp pewnie coś z hormonami
lepiej udaj się do lekarza. O 2 w nocy np. jest najwyższe stężenie prolaktyny, itd. Może coś nie tak z hormonami.

Gość Aneteczka
Nie sypiam po południu..caly dzien na nogach...rano praca- po poludniu uczlenia. Po kazdym dniu powinnam spac jak zabita..a tu nic... Jelsi chodzi o kolacje-ostatni posilek staram sie jesc przed 18...pozniej tylko woda. Hormony?? a czym to moze byc spowodowane?

Sprawdź sobie hormony tarczycy tsh i ft4, może to nadczynność, jeżeli jesteś szczupła i nerwowa to może być to.Ja też w nocy się pociłam, mogłam nic nie robić a byłam zlana potem, bardzo źle spałam i miałam jeszcze wiele innych objawów. Raczej wybierz się do lekarza czasem lepiej coś w porę wyciszyć niż mieć później kłopoty na parę lat. A może to nic poważnego a badania cię tylko uspokoją.

Gość dudux
zdecydowanie - jak nie hormony to coś na tle nerwowym - ale lepiej sprawdź najpierw pod kątem hormonów.

Gość hej kobietki moze i ja napisze
Hej:) Radzilabym jak najszybciej pojsc do lekarza i zrobic sobie badania ogolne krwi i moczu oraz wlasnie hormony. Klopoty hormonalne moga byc tutaj powodem Twoich problemow. Warto tez sprawdzic sprawe produkcji insuliny. POZDRAWIAM

Gość grynik
masz problemy z cera?

Gość Aneteczka
Hej Grynik , nie , nie mam zadnych problemów z cera,

Gość OBSTAWIALABYM TARCZYCE
typowe dolegliwosci tarczycowe, jezeli ciagle, a jezeli tylko przed okresem, to sprawy kobiece

Gość Aneteczka
Zaczynam sie bac.. Jestem dawno po miesiaczce..a potliwosc i bezsennosc nadal wystepuja.

Gość hej kobietki moze i ja napisze
NIe boj sie, tylko idz do lekarza. Albo do ogolnego albo do endokrynologa. Jak tak mysle sobie, to stawiam na tarczyce. Napisz tez czy ostatnio nie chudzniesz, badz tyjesz, bo z tym tarczyca tez ma zwiazek (w skrocie niedoczynnosc - tycie, nadczynnosc - chudniecie). Zrobisz badania, dostaniesz leki i bedzie ok:). Wiele kobiet ma klopoty z tarczyca tym bardziej w naszym srodowisku, pozbawionym jodu

Gość Aneteczka
Hmm, osttanio troche przytylam, ale nie wiem dlaczego, nie objadalam sie slodyczami, Ciagle w ruchu jak dotychczas..a mimo wszystko zaczelam tyc.

Gość Aneteczka
Dzieki dziewczyny za kazda wypowiedz, teraz przynjamniej wiem czego sie spodziewac . Pozdrawiam

Gość olguch24
mam identyczne kłopoty od ponad pół roku budzę się mokra pot ma dziwny zapach jakby żelazowy do tego silne bole głowy wstępnie diagnozowane jako migrenowe ale jednak nie pojawiły się pulsowania wlewym uchu takie pykanie ze snem też kiepsko

Gość fanka makrobiotyki
ja stawialabym na nieodpowiednia diete oraz problemy nerwicowe tycie bez powodu- nadmiar zlych emocji,nierozwiazane problemy od strony diety nadmiar energii jin