Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzaaa

Ciąża po tabletkach anty???

Polecane posty

Gość Zuzaaa

Dużo razy spotkałam się z opinią, że po tabletkach anty łatwo jest zajść w ciążę mnogą i ciekawi mnie czy rzeczywiście tak się dzieje i jak tak to dlaczego tak jest? Bo ja sobie zawsze tak marzyłam o dzieciach bliźniakach ;) i się zastanawiam, czy to stwierdzenie jest prawdą! Proszę o odpowiedzi :)!

zdarza się takze lekarze przepisują tabletki pacjentką które chcą zajść w ciąże a miały z tym problemy. Po tabletkach organizm może ale nie musi produkować wiecej niż jedno jajeczko i wtedy może dojść do ciąży mnogiej. Lekarze zazwyczaj przepisują tabletki na jeden miesiąc, jeśli bierze się dlużej tabletki nawet kilka lat to wtedy rożnie bywa, to zależy od organizmu kobiety. Jedne nawet po wieloletnim braniu bardzo szybko zaczynają jajeczkować a inne niestety mają z tym problem. Organizm może długo dochodzić do siebie po sztucznych hormonach i mogą występować cykle bezowulacyjne. Dlatego cześć lekarzy mówi by odczekac pół roku po odstawieniu tabletek i zacząć starania. Jak widzisz nie ma na to jednoznacznej recepty, to wszystko zalezy od organizmu kobiety a wiadomo, że każda z nas ma ten organizm inny.