Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *HELP

help!!!!!!!!

Polecane posty

Gość *HELP

Jestem zrozpaczona, z mojego zareczynowego pierscionka wypadl jeden brylancik, nie ma mozliwosci, zebym go znalazla, bo mogl wypasc wszedzie. Mam certyfikat na ten pierscionek czy naprawia mi go bez problemu? Pomozcie!

a z mojego wypadaja po koleji tandetne cyrkonie :/ teraz nie wiem czy sie nie ciesze, ze to nie byly lepsze kamienie... wiem jednak--nie ciesze sie, bardzo chcialabym miec sliczny i dobrze wykonany pierscionek zarecz., ktory ma przezyc dluzej niz ja przeciez :(

Gość *HELP
Prosze! Moze ktoras z Was miala podobny problem, chodzi mi o to czy sa jakies problemy z naprawa? Chyba obowiazuje jakas gwarancja, bo przeciez to nie stalo sie z mojej winy

Gość *HELP
To jest pierscionek z prawdziwymi brylantami i chodzi mi o to czy beda jakies koszty naprawy? Czy to jest w ramach gwarancji i czy nie bedzie z tym problemu?

Gość brylancikowa
jesli znalazlabys brylancik - moglabys nalegac na darmowe wstawienie jako swoista gwarancje ale jesli go nie znajdziesz - hmmmmm trudna sprawa. ale idz do miejsca zakupu - moze cos uda Ci sie załatwic

Gość dudux
nie no, to jest wina wyrobu, że wypadł brylancik. jak na mój gust - masz prawo domagać się wymianym za darmo. na wszelki wypdek bądź bardzo urażona, że sprzedano WADLIWY pierścionek zaręczynoway, och ach.

mi się połamał ale nie wypadł poszłam do pierwszego lepszego jubilera popatrzył i powiedizał że wstawi takie same nowe.I żeczywiście było nowe i nie porysowane jak w tym starym

Gość Spokojnie AUTORKO
Mnie przydarzylo sie cos podobnego. W moim pierscionku zareczynowym wypadl szafirek ( ma 9 malych kamyczkow - 5 szafirkow i 4 brylanicki). Jak sie okazalo sa rozne rodzaje osadzenia, niekiedy podczas wykanczania ( w takiej trzesacej maszynce) moze ulec nieznacznemu uszkodzeniu osadzenie. To, czy bedzie to kosztowac zalezy chyba od jubilera. Ja wpadlam w panike, zaczelam plakac. Mialo to miejsce u mojej przyszlej tesciowej, z reszta mam super przyszla tesciowa, przetrzasnela caly dom i znalazla to malenstwo!!!!!!:). Poszlismy do jubilera i powiedzial, ze nawet gdybym nie znalazla to wstawilby kamien w ramach gwarancji. Ale to jubiler ktory gwarantuje serwis swoich wyrobow,wszystko bedzie dbrze. Nie stresuj sie.;) POZDRAWIAM

Gość *HELP
Dziekuje Ci bardzo, chyba rozumiesz mnie jak nikt. Ja tez oczywiscie zaplakana przeszukalam cale mieszkanie, ale nie znalazlam zguby. Jutro rano od razu jedziemy do jubilera, mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie szczesliwie - licze na to, bo to znana firma i mam nadzieje, ze na tyle kompetentna, zeby to naprawic w ramach gwarancji. Dziekuje za pocieszenie.

Gość Spokojnie AUTORKO
:) U mnie bylo tak, ze o sprawie rozmawialismy bezposrednio z jubilerem, ktory wystawial certyfikat. Pierscionek byl gotowy na drugi dzien. Jesli to uczciwa firma, to nie powinni robic klopotu. Jedynie mysle sprawdza, czy nie ma uszkodzen. Sprawdza to tylko po to, by ocenic, czy kamien sam wypadl, czy sa uszkodzenia, wskazujace na "majsterkowanie". Skoro takich nie ma, to naprawde uczciwy jubiler powinien dokonac naprawy bez zadnej oplaty z Twojej strony:) Uszka do gory:)