Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkliwiak

szkliwiak

Polecane posty

Gość szkliwiak

Czy ktoś z Was miał lub ma szkliwiaka?co to za nowotwór i jak się go leczy.Slyszałam , że nie powoduje przeżutów . W necie jest bardzo mało danych na ten temat.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Gość oranyy a
jaki przebieg ma to coś ? nigdy nie słyszałam

Gość przechodziłam tą chorobe
U mnie zaczeło się to od zwykłego bólu zęba ... Przechodziłam chomioterapie miałam dwie peracje. Teraz już mija 5 lat od tego wszystkiego i jest ok nie miałam żadnych nawrotów choroby. Po 5 godzinnej operacji wycięcia tego zostałam bez dolnej części kości szczękowej. Jak za pare lat przestane rosnąć bd miała robioną operacje uzupełnienia też części. Bo nie jest przyjemnością przez 5 lat jeść jedną stroną buzi :( ... Będe miała wycinaną kość z biodra... Życze powodzenia i wytrwałości wszystkim tym co to przechodzą. Będzie dobrze :) I tak jeszcze to mam obecnie 17 lat, przechodząc to wszytsko miałam lat 12 i dałam rade :**

Gość markas
Ja też jestem po szkliwiaku 8-mcy. Miałem robiony przeszczep z biodra wzmocniony tytanową szyną. Jak na razie jest dobrze. Zaineresowanych proszę o kontakt na e-mail.Pozdrowienia, trzymajcie się.

Gość kant
ja jestem 12 lat po operacji szkliwiaka .Operacje mialem robiona w warszawie w szpitalu dzieciatka jezus.Narazie wszystko ok.

Gość jadzka 100
mój tata miał operacje na szkiwiaka ma wycietą lewą stronę żuchwy i wstawiony implant niby wszystko oki tylko boli gdy zmarznie nie morze jeść i w dodatku ciąle sie przedziera martwie się

proszę o jakieś informację na temat szkliwiaka tzn.jak przebiegała operacja usunięcia tego szkliwiaka i jak się później długo dochodzi do w miarę normalnego funkcjonowaia. Mam teraz 75 lat i boję się co to będzie z tym dalej

Gość krzysztof46
arti75 jeśli zagladasz na forum powiedz jak u ciebie przebiegła operacja usunięcia szkliwiaka ,jak długo trwała ,ile pobyt trwał w szpiatalu Czeka mnie operacja za 3 dni

Gość gość
U mnie zdiagnozowano szkliwiaka, czeka mnie operacja. Wiem, jakie sa po tym niedogodności. Ktoś mi powie jak po tym żyć?

Gość gość
Miałam szkliwiaka w wieku 16. Szkliwiaka był dość duży ale nietrzeźwa było wycinać szkeki i robić przeszczepu z biodra. Wycięto mi żeby od dwójek do 6 i wyluskano szkliwiaka. Jestem po operacji 10 lat i wyglada na to ze mam nawrot. Niewyglądającej to tak złe na rentgenie jak poprzednio. Mam ct skan za kilka dni mam nadzieje ze będzie ok.

Gość gość
Miałam szkliwiaka w wieku 16. Szkliwiaka był dość duży ale nietrzeba było wycinać szkek i robić przeszczepu z biodra. Wycięto mi zeby od dwójek do 6 i wyluskano szkliwiaka. Jestem po operacji 10 lat i wyglada na to ze mam nawrot. Niewygląda to tak zle na rentgenie jak poprzednio. Mam ct skan za kilka dni mam nadzieje ze będzie ok

Gość kwiatuszek987
moja mama ma szkliwiaka.Wycieto niestety tyloko czesc kosci bo dr dalej nie mogla wyciac bo strasznie leciala krew.Prosze o pomoc nie wiem co dalej robic.Wycinku nie pobrali gdyz jak pisalam nastapil krwotok

Gość gość
Witam. Chciałabym się dowiedzieć gdzie leczyliście się na szkliwiaka i u jakiego lekarza (chodzi mi o nazwisko i gdzie przyjmuje).Pozdrawiam