Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan.s

Chorobliwa fascynacja?

Polecane posty

Gość Pan.s

Wiecie fascynuje mnie adolf Hitler. Czy to normalne? Zaznaczam nie jestem naziolem nie mam nic do żydów murzynów i innych grup etnicznych. Ale fascynuje mnie ta cała otoczka która otaczała adofiaka. Czyli ta charyzma mir , slepe posłuszeństwo w jaki sposób dokonała sie ta machina ze tak wiele ludzi poszło za adolfikiem i kilku jego wspolpracownikami. No i cała pompa wizualna, te przemowienia(niektore smieszne pod względem wokalnym nie sluchajac słow tylko bełkotu) mundurki, te saluty tłumów i marsze z ikonami. Jestem normalny?

Gość i-
czy Ty jesteś normalny to nie wiem, ale że władza fascynuje to normalne.

Gość przyznaję że mnie też to
intryguje. Ja to możliwe żeby jednego chorego człowieka słuchały ślepo całe masy ? Wiesz.. ja mam wrażenie że tu się za tym kryje jakaś głębsza tajemnica. Tajemnica umysłu, duszy i tego co komu jest przeznaczone. On chyba jest dowodem na to że wszystko jest możliwe... Zastanawiam się nad tym czy to wynikało z jego ślepej maniakalnej wręcz wiary w siebie ? a może z nadludzkiej inteligencji ? A może nie ? Może to coś mieściło się poza jego osobą i był on może jedynie narzędziem jakiejś pozaziemskiej istoty która miała wolę zła ?? Te wszystkie pytania są jednak bez odpowiedzi. Słyszałam nieraz o ludziach upośledzonych umysłowo, którzy mieli nizwykłe zdolności, np. bezwolnego zapamiętywania najbardziej niepotrzebnych informacji. Czyli to tak jakby ktoś dostał niebywały talent kosztem upośledzenia reszty mózgu. Może z nim było podobnie. Może miał jakiś dziwny umysł. Tu z jednej strony niebywały talent do kierowania wolą innych ludzi, a z drugiej jakieś zwyrodnienie empatii a raczej jej całkowity brak, wręcz fascynacja zadawaniem cierpienia i niszczeniem. Przyznaję że to mi się nie mieści w głowie. Nie chce mi się wierzyć że to wszystko wynikło z jego samego. Nie wierzę w to że człowiek może mieć sam od siebie taką władzę biorącą się z niczego. Wszystko ma swoją przyczynę. Nie chcę tu używać słowa szatan ale to naprawdę dla mnie jedyne wytłumaczenie. Coś z piekła rodem było w tym czlowieku i to coś dało mu taką władzę. Tak myślę.

Gość s.2.s.
Znacznie ciekawszy był Stalin. A Hitler był paranoikiem. Szalenie sugestywnym, tym niemniej paranoikiem.

Gość nie ma sie czym jarac
dupkiem, ktory tarzal sie w gownie zeby sie podniecic. A fe! Nie lubie Niemcow, zreszta w Europie nikt ich nie lubie. Hiter zjeba...l im reputacje:)

Gość Privat Dozent Herman Schnitzel
Do autora: Diagnoza: Zespol Asperger'a