Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grissy

Tatuaże -jestem przeciw

Polecane posty

Gość Maria Juana
al-arabija :) Bo tatuaz jest dla nas samych a nie "dla kogos":) Dlategi tatuaze powinny robic powinny sobie osoby dorosle, ktore wiedza, ze tego naprawde chca:) (wzor jest na cale zycie wiec jego wybor musi byc dokladnie przemyslany:)) Moje wlasnie takie sa i kazdy z nich oznacza cos dla mnie istotnego. Tutaj tez uklon dla tatuazysty i jego talentu :)

Gość dfgfh
kiedyś koleś który robi tatuaże, zdradził mi że jak zaczynał je robić (uczył się), to brał jakichś pijusów i robił im za free :]

Gość Maria Juana
do---> do wszystkich z tatuazami Gdy brak konkretnych argumentow i wiedzy na jakis temat najlatwiej uczepic sie czegos co w dyskusji bylo tematem pobocznym. Tylko dwa posty poruszaly tu temat wytatuowanych gwiazd ...Zadna z wypowiadajacych sie osob, ktora tatuaz posiada nie podala tego za powod jego zrobienia :) braddd Coz...pozostaje tylko pogratulowac towarzystwa w jakim sie obracasz:O

Nie rozumiem tatuowania sobie ciała czy wkłuwania gdzie popadnie kolczzyków kólek czy co tam jeszcze. Natomiwst dopóki mi nikt nie maże czy też nie na mawia specjalnie mnie to nie obchodzi. Więc nie wiem skąd pomysl sprzeciwu u autora.

Gość braddd
pewnie byłas jedną z tych nic nie wartch panieniek które szybko rzuciłem po krótkim poznaniu panno Mario Juano z tatuażem..

Gość tędyś
tatuaz na pośladku krzykiem DOSTRZEZ MNIE? jeszcze czegoś tk głupiego nie czytałam:D tylko moj facet go widzi i nikt wiecej :D

Gość Maria Juana
braddd Hahaha Niestety bradzie nie zadaje sie z prostakami:)

Gość autor po prostu wypowiedzial
swoje zdanie-mysl przelał na forum. Wszyscy którzy zakładaja topici przedstawiaja swoje mysli poglady zdania itd. to chyba oczywiste. Jedni moga sie zgadzac inni nie. Po to jest forum. trudno by wszyscy mieli to samo zdanie i wtedy cały swiat byłby w paskudnych rysunkach na skórze brrrrrr

Nie ma obowiązku zachwycania się tatuażami. Ktoś może tego nie lubić i nie akceptować. Szkoda, że nie ma jednocześnie obowiązku bycia kulturalnym. Ktoś tu napisał, że są różne rodzaje tandety. Prawda. Jednym z nich jest obrażanie innych, przyjmowanie niezasadnionego tonu wyższości i brak tolerancji, dla czegoś, co jest nieszkodliwe społecznie. O ludziach świadczą też ich słowa, ciekawe, że niektórzy o tym zapominają, a ponieważ nie sposób dyskutować z obelgami... Wesołych świąt :D

-->autor po prostu wypowiedzial Nie zrozumiałaś/es. Czy ja gdzieś napisałem że autor ma się zgadzać ze mna lub popierac tatuowanie ? Ja tylko wyraziłem swoją myśl, do której jak słusznie zauważyłąs/łeś mam prawo. :>

Gość braddd
ja też nie , dlatego ciebie i tobie podobne panienki odrzucam jak najdalej.takich szmatek wszedzie w dyskotekach i pubuch z wytatuowanym cialem to zaden rarytas, zreszta nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy, ja jestem z miasta a ty z prowincji za pewne, wiec nie znajdziemy wspolnego jezyka papa! :)

Gość Maria Juana
Braddd Twoja wypowiedz o kobietach pozostawie bez komentarza- bo to co napisales samo swiadczy o Tobie:) "Jestes z miasta- to widac i slychac i czuc":)

Gość nie lubiąca tatuaży.
no cóż. mi się tatuaże nie podobają. Nie zrobiłabym sobie takowego. Ale jak czytam wypowiedzi ludzi, którzy robią tutaj nagonkę na tych, którzy się wytatuowali - i spokojne odpowiedzi tych właśnie 'chamów, dziwek i plebsu' ... to na prawdę - moi wspaniali wyzywacze - to wy prezentujecie żenujący poziom. ŻE-NU-JĄ-CY. To jest forum opini tak? Autor wyraża opinię 'nie lubię tatuaży' Osoba a odpowiada 'A ja mam tatuaż i jest okej' Na co osoba b, c, d reaguje 'Ale z ciebie dziwka, plebs, fuuuj, na pewno sie puszczasz' Naprawdę uważacie, że brak czy obecność tatuażu od razu kwalifikuje osobę do jakiejś grupy? nie wierzę, że możecie mieć tak ograniczone horyzonty - zastanówcie się nad tym co piszecie.

braaad dokladnie teraz opisales srododwisko w jakim sie obracasz wiec nic dziwnego ze jestes taki zniesmaczony....... a chy ba najgorsze dla ciebie jest to ze z niego sie nie wyrwiesz ehhh....... szkoda slow

Gość ..............ani
dyskotekowa, ani panienka, ani plastikowa, ani pusta. Mam tatoo, zrobilam jak mialam juz dwoje dzieci. Jestem dyrektorem w firmie, ktora zatrudnia 100 osob. Mam opinie eleganckiej kobiety, bo wlasnie tak sie zachowuje i ubieram. Spotykam sie ze znanymi ludzmi, wiec Wasze podsumowania nie sa trafne.

Gość gość
jest 7,5 roku od ostatniego wpisu i teraz 80% ma tatuaże!!!! nie rozumiem tej mani bo ja jestem przecina szpeceniu moim zdaniem ciała. Jak można sobie wysmarować czymś na stałe ciało. Nie szkoda wam asy na takie rzeczy?! ja sobie wole buty kupić. Pamiętam jak mój brak kołował 800 zł bo jechał dokończyć tatuaż:| masakra. No ale dobra nie oceniam jedni wolą wydać kasę na tatuaż a ja wolę sobie ciuchy kupić

Gość gość
Ja znam lekarzy z tatuażami, prawników z tatuażami, farmaceutów z tatuażami, więc nie wiem czy tylko plebs robi sobie tatuaże... Poza tym, o gustach się nie dyskutuje, jeden lubi tatuaże, a drugi jak mu stopy śmierdzą ;)

Gość egfrgr
generalnie niech każdy robi co chce ale ja akurat w życiu bym sobie nie zrobiła tatuażu!!! dla mnie to szpecenie ciała. Jeszcze jak ktos ma jakiś mały ukryty tatuaż to jakoś to wygląda niech będzie ujdzie ale jak może się wytatuować w 15 miejscach na ciele. Wszędzie inny motyw itd. taki bałagan bełkot. I jak taki ktos bedzie za kilka lat wyglądał! no śmiech na sali stara babcia z delfinkiem na udzie czy motylkiem na łopatce. Jak miałam 16 lat to chciała tatuaż ale musiałam poczekac aż skończę 18 lat i na szczęście mi przeszło:) teraz jest w ogóle jakaś moda na tatuowanie się co druga osoba ma tatuaż. jeszcze jak u facetów jako tako to wygląda to u lasek dramat. Najgorsze jest jak laska jest np. niezadbana gruba, tandetnie wygląda i do tego kolorowy motylek feeee. No ale najważniejsze że każdy jest inny i mi sie to nie podoba a inny będzie się zachwycał

tatuaz to taka troche inna forma samookaleczenia - jedni sie tna, inni nakluwaja i farbuja skore, inni dziurawia cialo i wkladaja kolczyki. To forma wolania o pomoc lub samoukarania.

faktem jest że 1/3 ludzi którzy je mają żałuje ja jestem w tej grupie ma szczescie jest na plecach i go nie widać tylko na plaży zrobiłam kilka lat temu w wieku 19 lat kuzyn mi robił ma salon tatuaż zrobiony rewelacyjnie tylko o 2 miesiącach mi sie odwidziało i to nie było tal że nagle chciałąm mieć tatuaż myślałam o tym kilka lat teraz myśle ze w najbliższym czasie na pewno go usune

Gość kuczorek
no jeżeli ktoś podejmuje decyzję o tatuażu pod wpływem chwili to zbyt madry nie jest :) Ja ma mały tatuaż na łopatce, zrobiony jeszcze na studiach- i go uwielbiam:)

Gość gość
Ładny tatuaż nie jest brzydki :) Tatuaż powinien być robiony czarną farbą, i nie mieć kształtu owalnego (bo wtedy wygląda jak plama) tylko formę wzoru. Coś jak fresk albo motyw roślinny. Pomiędzy liniami wzoru powinny zostać zachowane fragmenty czystej skóry a linie wzoru nie powinny być grube. U kobiet najlepiej wyglądają tatuaże robione na ramionach i na plecach, między łopatkami.

egfrgr - a jak zadbana to może być? :P Oczywiście żartuje. pasterka z porcelany - woskowanie też boli. Powiedziałabym nawet, że gorący wosk i wyrywanie włosów boli bardziej niż tatuaż. gość - też takie lubię, ale niech ludzie wybierają takie wzory jakie im się podobają :)

Gość gość
Ale pierdo-lamento. Aż żal czytać. Zajmijcie się ludzie sobą, jednemu się podobają tatuaże innemu nie, no i..co z tego? Ja mam tatuaże, nie jestem z patologii, nie jestem tępa ani zakompleksiona, po prostu podoba mi się ta forma ozdabiania ciała, jest to pewna forma sztuki, po prostu. Nie rozumiem jaki jest sens tej kłótni.

skoro są ludzie dopatrujący się większego znaczenia w kolorze włosów i doborze sukienki to czemu się tu dziwić?

Gość gość
jak można być "przeciw" czemuś takiemu?

Gość gość
to wygląda jak mięso znakowane na rzeź

Gość gość
to twoje skojarzenie

Gość gość
Tatuaże są wstretne .Nie ma ładnych wszystkie są obrzydliwe !