Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic-smiesznego

śmierdzące giry

Polecane posty

Gość nic-smiesznego

Po zdjęciu butów zawsze smierdza mi nogi. to nie do zniesienia. Dbam o higienę, codziennie zmieniam rajstopy, uzywam dezodorantów i NIC :( W dodatku musze kupowac buty skórzane zawsze świetnej jakości, bo wszelkie tworzywa sztuczne powoduja odór nie do zniesienia. Miał ktoś moze tak? Co jest tego przyczyną?

Gość może zastosuj jakiś preparat
typu stoppot albo skorzystaj z szerokiej oferty kosmatyków scholla

Gość nic-smiesznego
Stosuję. Z zerowym skutkiem :(

To może spróbuj tej metody Około 15 średniej wielkości [mniejszych więcej] listków orzecha w dowolnym okresie [może być nawet -prawdopodobnie, bo nie sprawdzałem tego -zasuszony ] gotować ok.10 min w około 2-3 litrów wody. Moczyć stopy w ciepłym wywarze. Ewentualnie powtórzyć przez kilka dni. Prawdopodobnie jest to bardzo skuteczne.

Gość nic-smiesznego
A liście orzecha włoskiego nie farbują skóry? Własnie wróciłam z pracy, zdjęłam buty...., dobrze, ze jestem w domu sama :/

myślę, że liście nie zafarbują skóry, tylko skad je teraz wziąć? Musisz poczekać aż sie pojawią na drzewach, warto spróbować.

Gość nic-smiesznego
Dzięki za radę. Spróbuje, co mi szkodzi. Słyszałam o moczeniu stóp w formalinie, ale na mysl o czyms takim żoładek podchodzi mi do gardła. Mam ochote odciac sobie stopy i wyrzucic na smietnik. :(

Gość mam to samo i cholery dostaję

Gość nic-smiesznego
To wkurza na maksa. Zadbana, czyściutka dziewczyna, pachnąca od głów do.... no właśnie - do kolan :( Może to zalezy od gatunku rajstop? Od jakiegos składnika?

Gość Zanm mnóstwo dziewczyn
które maja ten sam problem, więc nie jest to nienormalne. jak ileś tam godzin chodzi się w butach i jest ciepło to trudno się dziwić.

Gość nic-smiesznego
Nie. Nie śmierdza tez latem, kiedy chodze w sandałkach lub klapkach.

Gość nic-smiesznego
To nie jest tak, ze one sie jakos nadzwyczajnie pocą, po zdjęciu butów sa suche i... bardzo smierdzace :(

Gość nic-smiesznego
Wyobraźcice sobie, że za każdym razem po powrocie do domu musicie zdjąć spodnie, rajstopy, umyc nogi, natrzec talkiem lub spryskać dezodorantem i założyc świeźe rajstopy. Cholery mozna dostac!

Gość nic-smiesznego
Nosze buty wyłacznie ze skóry. tanie to nie jest:( Odpadają najładniejsze nawet buty ze sztucznego tworzywa.

Gość nic-smiesznego
No, spróbuję. Dzieki za wsparcie :D

Gość nic-smiesznego
Najlepsze jest to, ze mój chłopak mysli, ze to jego giry wydają taki aromat. Zawsze jak poczuje ten smród (nie zdążę umyć nóg) przeprasza mnie i biegnie do łazienki umyc nogi (swoje). :D Nie przychodzi mu go głowy, ze jego "księzniczka" zawsze idealnie pachnąca ma takie cudowne stópki....

Gość dagmarka
polecam ci Antidral do kupienia w aptece cena okolo 13 zł to taki płyn, wygląda jak dezodorant w kulce, jest wodnisty po umyciu stóp lekko smaruje je tym płynem jak dla mnie działa cuda, bo zawsze mialam ten sam problem co TY :)

Gość pachnace_stopy
To, że użyjesz jakiegoś preparatu nie pomoże jeśli nadal będziesz chodziła w tych butach, kapciach, które nosiłaś w czasie kiedy stopy śmierdziały. Podstawa, zanim zaczniesz stosować jakiekolwiek preparaty do stóp to pozbyć się wszystkich ale to wszystkich butów wtedy dop[iero pozbędziesz się tego zapachu' Wszyscy myśla, że jak umyją stopy i posmarują jakąs maścią to problem z niknie ale niestety ten smród jest również we wszystkich butach, które nosisz więc jeśli na prawdę chcesz się go pozbyć to najpierw wywal wszystkie buciory łącznie z laczkami! bez tego nie pozbędziesz się smrodu...

Gość nic-smiesznego
Ale to sie zdarza równiez w zupełnie nowych butach. To co, po jednym dniu mam wywalac buty?

Gość pachnace_stopy
la próbowałaś chodzić po domu w samych skarpetkach? Tylko pamiętaj, że skarpetki muszą być z bawełny! Zadnych nylonów i sztucznych a podejrzewam, że nosisz rajstopy? Jeśli masz możliwość to na okres leczenia zakładaj s[odnie i obowiązkowo skarpety z froty ale tej lepszej jakościowo i im mniej elastanu tym lepiej. Bawełna, bawełna i jeszcze raz bawełna!

Gość nic-smiesznego
OK. Zastosuje się. :) W domu preferuję skarpety, bo mam wiecznie zimne stopy (słabe krążenie)

A ja bym radzila wizyte u demratologa. Tu chyba trzeba zajsc problem od srodka a nie od zewnatrz;) skoro stosujesz dezodoranty, zmieniasz skarpetki i rajstopy i myjesz nogi, to musisz miec jakies problemy z wydzielaniem potu na stopach. Nie boj zaby, to nic strasznego:) naprawde, radze isc do elkarza a nie wydawac kase na nie wiadomo jakie kremy, mydla czy inne specyfiki!! :) pozdrawiam

Dobry jest preparat zawierający wyciąg z drzewa herbacianego (ma działanie antyseptyczne). Ja go kupowałam z Tesco lub w Geancie chyba. Stoi zawsze na najniższej półce, jest w małej buteleczce z zieloną nalepką, kosztuje ok 8 zł. Po umyciu pryska się stopy; należy też pozbyć się butów które nosiło się wcześniej, a WSZYSTKIE nowe buty przed pierwszym nałożeniem też należy w środku spryskać. To naprawdę działa.

Gość dwqegdjasgk
a z jakiego tworzywa uzywas zrajstop i skarpet kiedy s kupilam sobei na zime takie grube jak sie w pzredszkolu nisila i strasznie capily po kilku godiznach to samo z tymi skarpetami chinskiei czy poprostu te ze sztucznych tworzyw nie nadaja sie nalezy nosic tylko takie bawelniane

Gość to jeden z objawów
grzybicy stóp. połowa Polaków choruje na grzybicę i większość upiera się, że nie ma tej choroby. badania te pochodzą z projektu Achilles, który polegał na tym, że pacjent, który pojawiał się u lekarza np. z trądzikiem był przebadany mykologicznie , mimo tego że nie skarżył się na dolegliwości ze strony stóp

Gość a ja słyszałam
że moczenie w szałwii pomaga - ale nie sprawdziłam