Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała_czarownica

Co nas jeszcze dziwi?

Polecane posty

Zastanawiam sie czy w dzisiejszym cynicznym swiecie, ktory przyzwyczaił nas już chyba do wszelkiego rodzaju okrucieństw, dziwactw i innych zjawisk coś jeszcze jest w stanie zadziwić , zszokować, wzruszyć współczesnego czlowieka. Co dzien jestesmy zasypywani dziesiatkami obrazów wojen, zabójstw, katastrof; Śmierć spowszedniała, przyzwyczailismy sie do widoku krwi w mediach, do opowieści o gwałtach, prostytucji dzieci, handlu żywym ja i martwym \"towarem\"; coraz łapczywiej pożądamy nowych sensacji, bo te ktore są nam serwowane robią na nas tylko chwilowe wrażenie, a moze juz w ogle nie robią żadnego.. Czy człowiek zatracił całą swoją wrażliwość do tego stopnia, ze nic juz go nie ruszy? Bo mam wrazenie ze w tym przypadku im dalej brniemy, tym bardziej tracimy zmysł smaku i stajemy się coraz mniej ludzcy. A co wy myślicie? Jak to jest u was?

Gość niestety jest tak
jak piszesz. Ale to już było, np. w starożytnym Rzymie, historia kołem się toczy i jeśli się nie zgładzimy to potoczy się dalej.

mala jutro chetnie sie wypowiem bo teraz nie mam sily tego czytac:) dodam do ulubionych i jutro sie wypowiem

Wydaje mi sie, ze powoli, ale jednak zaczyna dziwic nas NORMALNOSC :(

Gość powiem takkkk
owszem , przyzwyczalismy sie do wypadkow, do smierci....ale do czasu az sami w tym wypadku nie uczestniczymy ..... Wielokrotnie zdalam sobie sparwe z kruchosci zycia... dlatego wiem, ze samo ono moze nas bardzo zaskoczyc, dlatego chocby , ze nie wiemy kiedy jak , gdzie i co sie stanie.... owszem zatracilismy swoja wrazliwosc, ludziom epoki romantyzmu pewnie by przez mysl nie przeszlo ,co sie z tym siwatem stanie dzisiaj, ..... ksaizki ida w odstawke, wiecej ogladamy, im bardziej szokujaca scena (brutalna i gwaltowna) tym lepiej.... Mezczyzni tez juz sie nie staraja o kobiety tak jak kiedys... nie mowie juz o pisaniu listow, ale o kupnie np zwyklego kwiatka tak bez okazji... czy zabranie w niesamowite miejsce..... Swiat sie zmienia.... ciekawe czym nas zaskoczy wkrotce

Dzien dobry:) A mnie nadal to wszystko zaskakuje i szokuje:o za kazdym razem jak ogladam wiadomosci, czy wydarzenia i slysze o czyms zlym to ciagle nie dowierzam, krece glowa i sie wsciekam.......

{ ciagle nie dowierzam, krece glowa i sie wsciekam.......} No to musisz mieć kark jak kulturysta.. :P

Myrevin ------>nie czepiaj sie slowek:P i nie bierz doslownie tego krecenia glowa:o

Gość tak se pisze
e tam, zawsze tak bylo widocznie ludzie jako gatunek po prostu tacy sa zeby cie pocieszyc przypomne ze wspolczesnie na przyklad nie ma juz (przynajmniej w naszym kregu kulturowym) publicznych egzekucji ku uciesze gawiedzi, tortur, prywatnych wojen i takich tam... co by tu jeszcze... zwraca sie wieksza uwage na dobro dzieci a nawet ciut wieksza na zwierzeta... yyy... to by bylo na tyle

Gość N.A
mnie zdziwiłby atak kosmitów

krzysiek bo pewnie zimno im sie robi jak cie widza:o tez by mi sie zrobilo ale sie nie przejmuj:D

{mnie zdziwiłby atak kosmitów} A mnie nie. Każda istota z rozsądkiem wie że najskuteczniejsa jest prewencja. :D

Gość avia
a mnie zdziwiłoby samo to że te ufoludy istnieją hehe...

Gość sakhfidsafff
mnie też kosmici by zdziwili ciekawe co za półgłów wymyslił kosmitów przeciez tgo nie ma :classic_cool:

--> owłosiona hemoroida Ja cos takiego kiedys zrobiłem (tz. nie prezesowi) popukał sie w czoło. :o No i potem miałem przerabane. :(

Gość Krzysztof Godlewski
Dziwią mnie kobiety z penisami. Rzadkie zjawisko.