Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała łabędzica

prawa autorskie

Polecane posty

Gość Biała łabędzica

pomozecie? nie mam sie kogo zapytac... prosze powiedzcie mi z dobrego serca;) ile tak srednio kosztuje odkupienieprawa autorkisch? nie chce aby mnie wymaslowali..:) chodiz o projekt pluszaka, bedzie on potem na bryloczkahc itp:) wiem ze ja zrzekam sie praw czyli do tych profitow ktore oni beda ciagneli ze sprzedazy:) a mam pytanie czy zostanie zapisane w historii ze jednak to byl moj projekt ale to ja sprzedalam prawa autorskie instytucji? byloby to mile, takie duchowe dziecko moje;) dzieki 👄 for all

Podpisujesz 2 egzemplarze, chyba rwniez strona kupujaca prawa autorskie tez sie podpisuje, wiec masz dokument potwierdzajacy Twoj zapis w historii swiata! Cena jest zalezna od nakladu, formy urzytkowania. W zasadzie powinno to byc ujete w umowie i za kazdym razem kiedy beda chcieli jeszcze raz dodrukowywac naklad powinni sie zwracac do Ciebie aby podpisac nowa umowe. Wynika z tego, ze jesli przekraczaja reprodukowanie tego dziela poza nosniki ujete w umowie i Ty sie o tym dowiesz mozesz podac ich do sadu. Tak jest w przypadku sprzedazy zdjec przez agencje fotografiszne: 1 zdjecie na okrewslony naklad. Jesli zastrzegaja zdjecie tyko dla siebie do jakiejs duzej kampanii i kupuja na wylacznosc cena jest........................... kolosalna:)