Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katherrrina

antykoncepcja a leki antydepresyjne

Polecane posty

Gość katherrrina

czesc, zapomnialam zapytac o to lekarza, a przez najblizsze dni i tak sie nie dowiem,wiec pytam tutaj; powiedzcie mi drogie kobietki czy moze któraś z was przyjmuje Andepin i jednoczenie Yasmin i jak sie z tym czuje. Będe zobowiązana za każdą informacje.

Gość antydepresant
leki antydepresyjne a na pewno trójpierściemiowe leki antydepresyjne obinizaja skutecznos tabletek. Przeczytaj obie ulotki too nie jest trudne Jesli bierzesz tabletki wyrob sobie nawyk sprawdzania tego za kazdfym razem kiedy dostajesz nowe leki

Gość jagoo
antykoncepcja moze nie zadziałać...wątroba może nie wchłonąć ich...

Gość katherrrina
drogie kobietki; problem w tym,ze na ulotce nie ma napisane,ze jest to lek trojpierscieniowy, wiec nie bedac farmaceuta, sama bym do tego nie doszla Co wiecej na ulotce yasmin nie jest napisane,ze leki antydepresyje oslabiaja działanie tabletek...! a jedynie,ze nalezy o ich przyjmowaniu powiadomic lekarza... Wiec jeszcze raz chciałabymbym zapytać, czy macie 100 % pewności,ze tabletki nie działaja jezeli jedniocześnie zazywam adepin??! bardzo prosze o odpo. kobietki, z gory dzieki :)

Gość upupupupu****
nikt nie odp. więc podnoszę

Ostatnio w Olivii była artykuł o dziewczynie ktora wpadła biorąc tabletki i leki na depresję.

Gość RER
Biorę jednocześnie Yasmin i Coaxil - lekarze "obu stron" wiedzą i żaden nie sygnalizował problemu przy takiej kombinacji. Ale oczywiście każdy lek to co innego :(

do RER --> generalnie antydepresanty obniżają skuteczność tabletek antykoncepcji. A akurat w tej kwestii trudno eksperymentować, by stwierdzić, które i na ile :). Ja bym na Twoim miejscu stosowała zasadę baardzo ograniczonego zaufania... braku zaufania wręcz...

Gość RER
nomina --> hehehe, kiedy ja akurat mam ten komfort, że w ogóle się nie muszę tym przejmować :) Tj. ewentualnym obniżeniem skuteczności.

Gość beeb86
A czy wiecie coś na temat Wellbutrinu i jego wpływu na obniżenie skuteczności Yasminu? Psychiatra powiedział, że mogę brać, ale i tak mam wątpliwości. W ulotkach nic na ten temat nie znalazłam.