Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Weganka

Wega艅skie przepisy - nie tylko dla puszystych

Polecane posty

Go艣膰 moika
Witajcie! Jestem poczatkujaca a diecie wegaskiej i dodatkowo karmie piersia, to jakie potrawy i warzywa powinnam jest? bo duzo jest warzyw kt贸re powiam jes膰, ale duzo jest warzyw wzdymajacych takich jak; soczewica fasola kapusta i tak dalej. Dodam 偶e chcem przej艣膰 a ta diete poiewa偶 choruje na RZS. Prosz臋 o pomoc jak ja poczatkujaca mam si臋 do tego zabra膰 jak ustali膰 sobie jad艂ospis aby nie sprawia艂 mi k艂opot贸w w przygotowaniach.Monika

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do przedm贸wczyni
najlepiej, gdyby艣 posz膮艂 do deitetyka po porad臋. Produkty wzdymajace mog膮 zaszkodzi膰 maluszkowi, wiec wszsytskie kapustne i str膮czkowe sobie daruj. Oraz 艣liwki, cebul臋 i czosnek (sa zbyt aromatyczne, mog膮 powodowa膰 peroblemy gastryczne u malucha). Mleko - sojowe. wszystko inne w zasadzie bez ogranicze艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sarodka
Weganizm to styl zycia.Prawdziwym weganem jest ten kto rezygnuje z jedzenia zwierzat,rowniez jajek,masla,miodu dla ich dobra.Ktos kto uznhaje zycie -wartosc zycia za cos najcenniejszego wazniejszego od napchania zoladka.Jedzenie zwierzat to zabijanie ich dlatego kazdy kto przechodzi na wegetarianizm,weganizm czy witarianizm staje sie lepszym czlowiekiem.pokazuje ze jestesmy bardziej rozumni niz ziwerzeta i ze mamy rozum i mozemy sie nim poslugiwac e WSZYSTKICH kategoriach zycia. ja jestem obecnie weganka .na poczatku byl to wegetarianizm ale po jakims czasie przeszlam na weganizm bo wiem ze jedzenie jajek,picie mleka krowiego(ktore i tak zdrowe niej est dla doroslego czlowieka) wiaze sie zcierp[ieniem zwierzat.dlatego jesli ktos szanuje zwierzeta i tak mowi to tylko wtedy moze tak mowic gdy jest qegetarianinem .bo nie ma czegos takiegho jak podzial na zwierzeta dla ktorych zycie nam jest obojetne a i jeszczej krzywdzimy i tzw. domowe kotki pieski .jesli szanujesz zwierzeta to ich nie jesz,nie kupujesz kosmetykow ktore byly testowane na nich,nie nosisz ich skory z ktorych zostaly zywcem obdarte,nie krzyczysz na nie nie yladowujesz zlosci na niewinnej istocie co czesto sie zdarza.jesli szanujesz przyrode to o nia dbasz , jesli szanujesz ludzi to nie zabijasz ich ,nie gwalcisz,ie bijesz... ponadto ratujesz tez nie tylko zycie innych stworzen ale rowniez ratujesz ludzkie zycie -swoje .czlowiek ktory jest wege zaczyna sie wiecej interesowac zdorwym jedzeniem,sportem i jest po prostru zdrowszy psychicznie i fizycznie. Wcale nie jest trudno sie odzwyczaic jesli sobie czlowiek uswaidomi co do tej pory jadl na talerzu i co ladowalo w jego zoladku-tzn zwloki... i moi drodzy martwe zwierzeta nie znajduja sie tylko w mi臋sie ale i w galaretkach - kosci zwierzat, w alkoholu - w wiekszosci piwie choc nie wewwszystkich ale znajduje sie - zolc ze zwierzat,w roznych jogurtach ,sokach o zabarwieniu czerwonym znajduje sie koszelina - sa to mszyce.rowniez w produktach takich jak - batonik bounty ,batonik twix,rozne platki ktore jecie z mlekiem,lody - np algida czy w nawet kostce margaryny - gdzie sa mono i diglicerydy kwasow tluszczowych ktore moga byc robione z tluszczy zwierzecych. bez tych produktow da sie obejsc a dzieki temu zwierzeta nie musialy by ginac jest tyle przepisow,deserow,napoii gdzie pijac czy jedzac nie przyczyniacie sie do mordu i cierpienia tylu zwierzat jesli ktos szanuje zycie - czy to ludzkie czy zwierzece to przestaniej jesc zwierzeta czy ludzi - chodzi mi o kanibali :]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ve.ge
Bardzo dobrze powiedziane. Poza tym wi臋kszo艣膰 ptak贸w, wracaj膮c do niedaj膮cego mi spokoju wr贸belka, jest drapie偶nikami. Cz艂owiek nie jest drapie偶nikiem, na co wskazuje budowa jego cia艂a. Od budowy naszej szcz臋ki, poprzez reszt臋 cia艂a, jak nogi i uk艂ad mi臋艣ni, na d艂ugo艣ci jelit ko艅cz膮c. Ludzie, wbrew temu, co wmawia si臋 nam od najm艂odszych lat, nie s膮 mi臋so偶ernymi drapie偶nikami! Dlatego te偶 dieta vege jest dla ludzi zupe艂nie naturalna, je偶eli kto艣 jest zorientowany w temacie. I mam na my艣li to, co w mi臋sie i mleku si臋 znajduje, jakie choroby powoduje i tym podobne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wegaNKA cel witrianka
To najzdrowsze co mo偶na zrobi膰 dla organizmu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bianka Rea
Halo odwiedza kto艣 jeszcze tutaj :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przepis贸w jest strasznie du偶o. Warto wybra膰 te najsmaczniejsze. Moim debe艣ciakiem s膮 pulpety z kaszy jaglanej Najlepszy przepis znajdziecie na http://brandsabbath.com/post/view/2652

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zrobi艂am ciasto marchewkowe pycha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艁esia
Nie jestem mistrzem w kuchni, ale staram si臋 gotowa膰 ;) Na wi臋ksze imprezy jednak korzystam z pomocy http://www.almaverde.pl oni przygotowuj膮 jedzenie z najwy偶szej jako艣ci sk艂adnik贸w, wiem, 偶e mog臋 im zaufa膰:)

Udost臋pnij ten post