Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia6700

jak pozbyc sie zmarszczek w wieku 21 lat?

Polecane posty

Gość kasia6700

jakie kremy proponujecie ?(tylko nie ziaja), moze jakies tabletki....

Gość ukajaha
częste peelingi i maseczki nawilzajace, kup sobie Capivit hydrocontrol-dobrze nawodni ci skórę (ok15zł)

Gość yetti
zrezygnuj z solarium-jezeli z niego korzystasz a w lato uzywaj kremow z filtrami-staraj sie tez nie dotykac czesto skory twarzy, nie naciagac jej.

Gość kasia6700
z solarium nie korzystam, w lato uzywam kremow z filtrami (kremow nawilzajacych) zmarszczki mam na czole, wokol oczu i troche jakby na nosku

kup sobie nanobase mi pomogl. prawdopodobnie twoje zmarszczki sa spowodowane przesuszeniem skory bo przeciez nie staroscia, a on silnie natluszcza. no chyba, ze masz tlusta cere..

Gość SzymekB
Najskuteczniejszym sposobem na zmarszczki w wieku lat 21 jest następująca papka: 1/serek waniliowy wymieszaj z jednym żółtkiem kurzym 2/wciśnij soczek z 6 oliwek 3/zalej wywarem z tłustego rossołu na szpondrze! (ważne żeby rosół był na szpondrze) Nałóż na buzie omijając okolice niepomarszczone. Leż tak około 2 godz robiąc ustami ruch który wykonuje ryba wyciągnięta z akwarium. Powodzenia.

No w sumie niektóre osoby w tak młody wieku zaczynają borykać się z problemem zmarszczek, ale z reguły są to zmarszczki mimiczne, wiec nie ma się co martwić. Na pewno warto od czasu, do czasu przejść się do specjalistki, dobrej kosmetyczki, która pomoże nam nawilżyć cerę, odżywić ja, a tym samym zapobiec powstawaniu zmarszczek.

Słyszałam, że jak kończy się 19 lat to zaczynają zanikać włókna kolagenowe i już pojawią się zmarszczki. Na pewno dobrym sposobem jest porządne nawilżanie organizmu, także oprócz kremów na zmarszczki trzeba pić przynajmniej 2l wody dziennie. Do tego na pewno maseczki nawilżające również mogą być pomoce.

Krainaczarów ma rację nie ma co się jeszcze martwić o zmarszczki w tym wieku, ale też nie zaszkodzi już starać się je zmniejszać, żeby potem problemu większego nie było. Ja znam świetne miejsce, gdzie na pewno pomogą ci w problemie doradzą jaką metodę wybrać, żeby mieć piękną i jędrną skórę. Jakby któraś była zainteresowana namiarami piszcie na priva ( castana@o2.pl )