Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPIACA KROLEWNA.

CALY CZAS CHCE MI SIE SPAC, OCZY SAME SIE ZAMYKAJA MIMO PICIA KAW-HELP!!!

Polecane posty

Gość SPIACA KROLEWNA.

Mam taki problem -potrafie spac po 10 godzin [kiedys probwalam spac mniej ,zeby sie jakos,, przestawic'' ale sie nie dalo.] nawet jesli sie wyspie te 10 godzin a obudze sie przed 7 rANO To jest ,,masakra'':/ nic mi sie ogolnie nie chce .moglabym przelezec w lozku i spac. wypilam dzis 2 kawy, i spac dalej sie chce . badania robilam kilkakrotnie- nie ma zadnej anemii,mocz w porzadku,cukier tez:/ codziennie MUSZE ZJESC cos slodkiego [czekoladowe cos, badz z bita smietana-bardzo kaloryczne],bo jak nie zjem to jestewm rozdrazniona, zla-slodycze m nie ,,uspokajaja''. oprocz tego jem tez owoce, magnez z wit.b6. czy ktos mial podobnie jak ja? jak to zwalczyc>? mam 24 lata.

Gość SPIACA KROLEWNA.
no wlasnie mialam badania robione i krwi i moczu i cukry0- wszystko bylo w jak najlpeszym porzadku-wyniki byly wrecz wzorcowe!

Gość no to dobranoc hihih

z tego co wiem niektore osoby potrzebuja 10 godzin snu i jest to normalne..a moze masz po prostu zbyt monotonne zycie lub nuzaca prace? czy jak cos sie dzieje np. idziesz na impreze to tez chce ci sie spac? ja rowniez jestem bardzo czesto sanna ale przylapalam sie na ty, ze jest to spowodowane nuda i brakiem motywacji

hej przerabialam to juz w zeszlym roku robilam tysiace badan.... i okazalo sie ze mam nerwice wegetatywna teraz mam w miare spokoj ale ciezko na to pracowlam i nawet gdy w ciagu dnia padam z nog to za wszelka cene nie ide sie polozyc bo znownie wpasc w ciag a co do slodyczy... to tez wszystko jest w glowie pozdrawiam i trzymaj sie bo wiem jakie to jest okropne buzia

picie kawy pobudza, ale tylko zaraz po jej wypiciu. potem czujemy sie coraz gorzej, dlatego sięgamy po druga kawe. Kolko sie zamyka. Z czasem nasz organizm nie reaguje na kawe i pozostaje samo zmeczenie. Przestan pic kawe. To uzależnia tak samo jak narktyk. nie chce tu oczywiscie moralizowac, ze kawy sie nie powinno pic, czy ze to narkotyk, bo to oczywiscie bzdura. Ale faktycznie gdy przestaniesz pic kawe po czasie poczujesz duza zmiane, oczywiscie na poczatku moze byc trudno. Spróbuj ja zastapic np zielona albo czerwona herbata. kup tez sobie tabletki: bodymax plus Zawieraja wiele witamin i żeń-szeń, ktory NATURALNIE pobudza. Serdecznie polecam. Ja przestalam pic kawe, przerzucilam sie na czerwoną herbate, biore bodymax i czuje sie świetnie. A to bodymax to wbrew nazwie zadna odzywka wspomagająca odchudzanie:) To po prostu witaminy z zen szeniem, taki sam suplement diety jak np Centrum czy Vigor. jeden listek( 30 tabletek) kosztuje 19 zl. Bierzesz jedna dziennie rano. Nie wieczorem bo moga byc trudnosci z zasypianiem. pozdr!

Gość ______Olka___________
OOO...ja to juz nawet wstydze sie komukolwiek przyznawac bo wszyscy mysla ze jestem super leniem. Nie potrafie juz od roku wstawac na zajecia, spie calymi dniami, w zeszlym roku jak bylo wolne to spalam prawie dwa dni az wspollokatorka na sile wyciagnela mnie na spacer, nie potrafi mnie NIC obudzic. Wyniki badan mam dobre i tez nie wiem jak mam sobie z tym radzic:( to jest straszne bo w ciagu dnia nie jestem w stanie zrobic nic.No i jesli chodzi o slodycze tez nie wyobrazam sobie dnia bez nich. Szczerze mowiac wydaje mi sie ze moze to byc tak jak napisala Indianka ze rowniez moglabym miec ta nerwice wegetatywna. Poza tym faktycznie chyba nie wolno mimo wszystko zasnac w ciagu dnia-dla mnie to tragedia bo ja potrafie zasnac na stojac, na wykladach, w tramwaju...no wszedzie.To jest naprawde wielki problem.

Gość czy badałyście
tarczycę ? poziom hormonów tarczycy ? oto niektóre z objawów niedoczynności tarczycy : ( nie muszą wystąpić wszystkie ) senność (powyżej 9-10 godzin snu dziennie), ociężałość psychiczna, osłabienie pamięci, depresja, zmęczenie, nerwowość, kołatanie serca, suchość i szorstkość skóry, powolność mowy, obrzęk powiek, obrzęk twarzy, częste odczuwanie zimna, zimna skóra, zmniejszona potliwość, zaparcie, przyrost masy ciała, wypadanie włosów, bladość warg, zadyszka, ochrypły głos, zaburzenia miesiączkowania, osłabienie słuchu lub szum w uszach (tinnitus – dotyczy około 2/3 chorych z niedoczynnością!), osłabienie mięśni, bóle mięśni i stawów, parestezje, powolność ruchów

Gość lola20
Ja tez miałam podobne objawy, tez się badałam milion razy i nic nie wykazało- wydaje mi się że może to byc związane z Twoim stanem psychicznym, że tak się wyrażę, ale nie jestem lekarzem- pisze co mi się wydaje- ja w tym okresie jak się tak fatalnie czułam miałam wiele problemów min. z facetem, praca itp. Tez piłam kawę a i tak chcialo mi się non stop spać. Jak one się rozwiązały to problem nadmiernej sennosci sam zniknął- więc przypuszczam że akurat u mnie to było bardziej zwiazane z problemami "psychicznymi" niz fizycznymi typu anemia. Nie wiem jak jest u Ciebie, każdy przypadek moze byc przeciez uwarunkowany innymi czynnikami

Gość SPIACA KROLEWNA.
WitAM wszystkie SPiace Krolewny!:) dzieki za wasze rady kochane! ja jak jeszcze nie pilam kawy to tez sie tak czulam musze powiedziec;/ czyli to nie jest spowodowane kawa te moje samopoczucie. a jesli chodzi o imprezy to nie chodze bo ...wlasnie boje sie ze bym usnela:P kiedys mialam full energii-moglam 2 dni bez spania wytrzymac -bez zadnych uzywek itp. herbate zielona to pije jak najeta jako jedyna z rodziny . zaciekawila mnie ta nerwica wegetatywna- co to moze byc? aha poziom tarczycy tez mialam badany i jest minimalnie ,ciut powiekszona.

Gość tu sa wiad.
Nerwica prowadzi często do zaburzeń kontaktów, trudności adaptacyjnych, zdarza się, że utrudnia - a nawet uniemożliwia - naukę i pracę. Lęk jest objawem podstawowym, ale zwykle występują również napięcia psychiczne: uczucie stałego znużenia, poczucie mniejszej wartości, nadmierna pobudliwość nerwowa, obniżenie nastroju, szybkie wyczerpywanie się, nadwrażliwość na bodźce zewnętrzne. Często pojawiają się zaburzenia snu, subiektywne poczucie osłabienia pamięci, liczne objawy wegetatywne w postaci bólów i zawrotów głowy, dolegliwości układu krążenia, pokarmowego itp. Czasem występują trudności seksualne. W nerwicy histerycznej (histeria) znamienne są konwersje.

Anemia. Potrafiłam przespać cały weekend, w ciągu tygodnia szłam spać nawet o 20, a rano i tak byłam nieprzytomna. Po kuracji żelazem objawy zniknęły.

Gość Kochanie wmawiasz
sobie, że slodycze sa dla ciebie lekarstwem. to bardzo niebezpiecznie objadac się slodyczmi, nie przesadzaj, bo mozesz dostac cukrzycę, a to wierz mi nie sa zarty. Widocznie chodzisz późno spać, albo nastawiasz się psychicznie na spanie ...

Gość stara kwoka
Tez potrzebuje duzo snu, zasypialabym wlasciwie nawet i o 8, czesto mi sie to zdarza, najgorzej jak sie poloze "na chwile" przed umyciem sie. Rano jesli dzien normalny do pracy mam klopoty ze wstaniem, a jesli weekend, moge wstac o 7 i jestem jak nowo narodzona. Lubie wczesnie wstawac, gdy jestem w domu.

Gość SPIACA KROLEWNA.
chodze spac wczesnie w porownaniu moimi rowiesnikami [czasem nawet i 21.00]bo o tej juz jestem mocno padnieta.. wiem ,ze slodycze moga prowadzic do cukrzycy :( nie wiem -moze mam to po babci ale ona tez sie tak objadala jak ja:/ [potrafila sobie sama kupic wafelki izjesc je wszystkie]

Gość SPIACA KROLEWNA.
nie wiem tez dlaczego - ale od jakiegos czasu zauwazylam u siebie, ze bola mnie oczy ,jakbym przez noc nie spala-tak troszke szczypia i odczuwam ze sa,,ciezkie''. czy to moze miec tez zwiazek z tym?

Gość no to trza isc na odwyk

TSH powiększone to NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY to bardzo źle, sprawdź wyniki, ale idealnie TSH powinno być do 2.5, powyżej normy czyli podejrzewam wynik powyżej 4 to bardzo źle i lekarz od razu powinien ci przepisać leki. Nie bagatelizuj tego to ma duży wpływ na możliwość zajścia w ciążę. Osoby, które zaczynają się leczyć mówią, że po 2-3 miesiącach czują się jak nowonarodzone.\\ Objaw senności to właśnie obajw niedoczynności tarczycy więcej tu http://forum.starania.pl/viewtopic.php?t=99

Gość SPIACA KROLEWNA.
mam przed soba wynik badania i pisze: THS - 2,910 a pod spodem ze norma ma 0,49-4,67 FT4 I FT3 nie ma nic wpisane

Gość SPIACA KROLEWNA.
sorki mialo byxc TSH:p

Gość SPIACA KROLEWNA.
znalazlam cos na temat objawow [i to by wyjasnialo ze wolno mysle, nic sien ie che a oczy jakby same sie zamykaja-moje powieki opadaja] przy objawach, ktore wystepuja u mnie to postawilam cyfre 1 po prawej stronie # Łatwe marznięcie 1 # Zmniejszone pocenie się1 # Zmniejszenie apetytu[w sumie niebardzo bo zre slodycze] # Zaparcia # Bóle w klatce piersiowej # Zmatowienie i powolny wzrost włosów 1 # Zwolnione tętno; u starszych paradoksalnie przyspieszone, kołatania serca # Przybór masy ciała1 # Zmniejszenie aktywności fizycznej i psychicznej1 # Nadmierna senność lub bezsenność1 # Zaburzenia psychiczne: depresja, psychoza, upośledzenie pamięci1 # Obrzęki, szczególnie powiek1 # Maskowaty wyraz twarzy, opadanie powiek1 # Suchość i szorstkość skóry1 # Zmniejszona tolerancja na leki # Spadek popędu płciowego, niepłodność 1 # Zaburzenia miesiączkowania1 # Niedokrwistość1 # Drętwienie i mrowienie dłoni oraz stóp1 # Niski, zachrypnięty głos

Gość SPIACA KROLEWNA.
chcialam dodac, ze glukoza wynosi 95,0 .

Gość czy ktos mial podobnie
?

Gość czy ktos mial podobnie
????

Gość czy ktos ma jakas rade
na to? moje zycie jest bardzo senne ze tak powiem i meczace, bo nawet na i mpreze nie ide bo wole pospac:/

Gość moze to jakies przesilenie wio
senne?

Gość dawac rady
ale juz!