Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leila22

jak się żyje w USA???

Polecane posty

Gość bylam i wiem
lepiej;)

Gość leila22
to dlaczego tam nie zostałaś?bym chciała tam wyjechać ale niestety nie mam tam rodziny ani znajomych i niestety przez pieć lat nie możemy jako kraj brać udziału w losowaniu zielonej karty

Gość bylam i wiem
no to byl wlasnie moj blad ze wrocilam :O ale planuje jechac znow studiujesz? albo skonczylas studia? mozesz jechac na work and travel albo internship, wize dostaniesz na 99 % :) sama zobaczysz jak tam sie zyje :)

Gość leila22
a jakieś przykłady,różnice, w filmach często widać że np.piorą w pralniach na mieście, to akurat mi się nie podoba bo moim zdaniem wygodniej jest prać w domu w pralce, a nie jechać niewiadomo gdzie zeby cos przeprać

Gość leila22
skończyłam studia 2 lata temu ale bym chciała tam byc tylko legalnie

Leila Zalatw sobie wize turystyczna , a w USA zamien na studencka Lub zalatw sobie prace sezonowa w US. Wiem , ze sa jakies agencje posredniczace

Gość bylam i wiem
no jak tylko legalnie to latwo nie bedzie :O tak jak baby face napisala, na turystyczna i zamien na studencka ( F1 ) albo znajdz meza:P po paru latach dostaniesz obywatelstwo:P niestety turystyczna jest ciezko dostac :O jesli tylko bedziesz miec status studenta to masz ogromne szanse, mozesz zapisac sie na dowolne studia i juz.. a pozniej juz zmienic na F1 aha, ja akurat mialam pralke w domu ;) i suszarke:) i moi amerykanscy znajomi tez. Moze do pralni chodzi sie tylko w duzych miastach np NYC ;)

Gość ja bylam
2 razy w USA , i jest lepiej choc roznie sie ludzim uklada, ale pracujac nawet jako sprzataczka stac cie na oplacenie mieszkania, jedzenie i jeszcze zostaje a nie tak jak w Polsce, chcialabym tam wrocic ale skonczylam studia a o wize nie jest latwo

Gość bylam i wiem
ja bylam -> tez bylam 2 razy, tez skonczylam studia i tez chce wrocic... ;)

Gość waluta
kurczę,bez sensu,aż pięć lat trzeba czekać?też bym chciala brać udział w losowaniu zielonej karty

Gość waluta
najlepiej mają chyba ci,którzy mają tam jakąś rodzinę bo przynajmniej na początku jest u kogo się zatrzymać

Gość Mama in spe
Ja moge duzo powiedziec o Stanach, bylam tam prawie rok w dwu turach. Pierwszy raz w czasie studiow, zachlysniecie sie Ameryka i obietnica, ze po studiach jak w Polsce nie bedzie pracy-emigracja. Drugi pobyt tuz po studiach, praca, zwiedzanie, praca, odkladanie, pranie w pralniach publicznych, praca, imprezy, praca, zwiedzanie, praca, zakupy, praca...... Mielismy wize na pol roku, tyle bylismy, Stany kocham, marze by wyjechac tam na lato pozwiedzac jeszcze, ale w momencie, gdy mam alternatywe (czyli prace w Polsce) nigdy na stale!!!!

ja wlasnie w czerwcu wyjezdzam pierwszy raz do USa na 3 miesiace z Camp America- 8 tygodni pracy i miesiac wakacji na miejscu. Wiza J1. Troche sie boje ale doczekac juz nie mogę :) Więc piszcie :)

Gość waluta
No jak tam jest?,czy to prawda że po niedługim czasie przeciętnej pracy można kupić sobie np.dom lub mieszkanie,bo w Polsce to wiadomo jak to wygląda,można kupić ale na kredyt i spłacać przez 30 lat

Gość waluta
a dlaczego nie na stałe?przecież napewno tam jest lepiej niż w Polsce

Gość Mama in spe
Dlaczego nie zostalam na stale????? Bo oprocz pieniedzy i wygodnego zycia cenie sobie jeszcze cos, a mianowicie rodzibe, przyjaciol, tozsamosc, satysfaksjonujaca prace..... W Stanach mozna zarobic, choc juz nie tak jak kilkanascie lat temu, tzn. dolar byl wtedy mocniejszy. Ja zarabialam okolo 700 dolarow tygodniowo, pracowalam "prywatnie".

Gość Mama in spe
W Stanach wszyscy kupuja na kredyt.... ale te kredyty to zupelnie inne niz u nas sa....

Gość konefka25
????

Gość konefka25
podnoszę

Do M jak Macica Nie boj sie w dobrej sytuacji jestes. Po pierwsze wiza J upowaznia cie do ss# ,czyli potem mozesz pracowac legalnie. Bo na tych obozach to duzo nie zarobisz, Ale potem mozesz dostac niezla prace. Powodzenia

Wogole chcialam powiedziec , ze Ameryka jest bardzo kochana - jak sie juz przezyje ten szok kulturowy

Gość gość
Lol pierwszy post

Gość gość
Temat nie post debilu, i nie wie po co to odkopujesz