Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26latka

czy kazda kobieta marzy o tym aby kiedys zalozyc suknie slubna??

Polecane posty

Gość tak se pisze
no, niektore sukienki sa naprawde ladne :D

Gość ja nie marze

Gość oooooo
nie...bo nie chce brac kościelnego ślubu a na cywilny takiej szopki nie ma co odstawiać

Gość cindirellka
no tak jeden dzień jak z bajki, a potem koszmar życia i łachy

Gość ja nie marze
ostatnia szczęścia godzina :P hehe

Gość a po co
Ja napisze tak jak moja poprzedniczka, że wogóle nie marze o załozeniu sukni slubnej, bo nie chce brac slubu koscielnego. Nie wyobrazam sobie aby jakis czarny dawal mi slub, poniewaz dla mnie ten slub nie mial by zadnej wartosci. Na szczescie zgadzam sie w tym z moim partnerem, z ktorym jestem od 6 lat :D

Gość oooooo
hm....to masz farta...Mój facet- z którym póki co ślubu nie planuję, ale...- jest wierzący, ale on to pól biedy jeszcze, wie że ja jestem nie wierząca i szanuje to, gorzej z jego rodziną. Mimo że jesteśmy razem trzy lata on jeszcze nie mial odwagi powiedzieć im, ze nie chodzę do kościola, że jestem ateistką, że mam lewicowe poglądy;)

Gość olej męża ja ci pozwalam
:D

Gość a po co
sęk w tym, ze my jestemy bardzo wierzacy. mam nawet dwoch ksiezy w rodzinie. i moze tez dlatego nie wyobrazamy sobie slubu koscielnego.;)

ja tez nie chce slubu koscielnego, ale do cywilnego zalozylabym biala sukienke, czemu nie? :) tylko biala - to nie znaczy od razu rozkloszowana kupa bitej smietany, bo z tym mi sie kojarza tradycyjne suknie... :O normalny fason, tyle, ze biala, i tyle :) ale w sumie nie powiem, zeby akurat to bylo jakims wielkim marzeniem. bez przesady, ludzie, to tylko sukienka.

Gość oooooo
jak to?;) nie rozumiem

Gość oooooo
- pytanie do "a po co"

Gość a po co
nigdy nie wierzylam czarnym, a przez to ze mam dwoch takich w rodzinie jeszcze bardziej nie ufam. :P

Gość do a po co
pewnie mają babki na boku;) ja znam osobiście prywatnie dwóch iiiiiiiii....mają ;):P

Gość a po co
bardzo wierzymy w to, ze Bóg jest wszędzie. Także w Urzedzie Stanu Cywilnego też jest, więc to bedzie ślub przed Boegiem i w jego obecnosci.

Gość a po co
zgadza się maja babki na boku, i dlatego nie wyobrazamy sobie aby jakis facet dawal nam slub, ktory klepie o wiernosci i wogole....., a sam na boku robi swoje

Gość oooooo
ciekawa teoria;)

Gość do a po co
ksiądz też człowiek wiadomo po co kościół wymyślił celibat, żeby nie rozpieprzyć majątku koscioła i niech mają ;) ale ja nie dlatego nie chce ślubu po prostu uważam ze wtedy nadchodzi osobliwa obustronna pewność siebie i ludzie się juz tak nie starają o siebie jak np w konkubinacie

A ja marzę o ślubie, przysiędze przed Bogiem, rodziną i przyjaciółmi:) Przyrzec sobie miłość i wierność. A do tych niedoinformowanych;) ślubu udzielają sobie państwo młodzi, ksiądz jest tylko świadkiem sakramentu:)

Gość a po co
skoro sie zdecydowali na celibat to niech sie tego trzymaja. Ja bede po to brac slub CYWILNY aby zyc zgodnie z tym co mowilam w Urzedzie. A z drugiej strony zycie w konkubinacie nie jest takie zle. Moja "czarna" rodzina przyjezdzaja do nas ze znajomymi "czarnymi" na nie zle imprezki i jakos im to nie przeszkadza.

Gość ooooooo
konkubinat...nie konkubinat (beznadziejna nazwa)- nie ma znaczenia, ważne jest to co lączy ludzi, czy kochają sie, czy pasują do siebie

Gość a po co
Miarka zgadza sie slubu udzielaja panstwo mlodzi wiec w czym slub cywilny jest gorszy od koscielnego - wobec wiekszosci Polakow. nie mam tutaj konkretnie Ciebie na mysli.

Gość a po co
oooooo zgadzam się z TOBA %

Gość a po co
w 100% miało być

Gość do a po co
a ja zawsze przedstawialam mojego faceta " to jest mój konkubent" boskie :D takim 997 zajeżdża on się wściekał :D a teraz mówię " to jest mój ex konkubent " hihih

Dla mnie jednak przysięga przed Bogiem i przed samymi sobą jest czymś więcej niż wpis do rejestru małżeństw;/ . Ślub cywilny to tylko umowa cywilno-prawna.

Gość a po co
do po co, dobre, jeszcze tego nie praktykowalam chociaz jestem juz ta "konkubina" od 5 lat :D🌻

Gość a po co
Miarka, rozumiem ze dla ciebie Bóg jest tylko w kościele a w USC go nie ma - smutne to